Așa se face politica! Lider de la Varșovia: «Nu noi am exploatat țările din care provin refugiații ajunși în Europa…»


„… nu ne-am folosit de forța lor de muncă și nu noi i-am invitat aici”


Polonia are „dreptul moral” de a le spune „nu” refugiaților, a declarat la începutul lunii iulie 2017 cel mai influent politician al țării, Jaroslaw Kaczynski, apărând, din nou, decizia țării sale de a nu fi de acord cu politica Bruxelles-ului privind primirea imigranților.

Polonia are „dreptul moral” de a refuza refugiați, pentru că „nu a exploatat” țări, a afirmat Jaroslaw Kacyznski, liderul partidului de guvernământ polonez, respingând acuzațiile că țara sa ar beneficia de fonduri UE. De asemenea, el a denunțat invidia Marii Britanii pentru vizita președintelui american, Donald Trump.

„Noi nu am exploatat țările din care provin refugiații ajunși în Europa, nu ne-am folosit de forța lor de muncă și, până la urmă, nu i-am invitat noi în Europa. Avem dreptul moral deplin de a spune «nu»”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul formațiunii conservatoare Lege și Justiție (PiS), aflată la guvernare în Polonia, într-un discurs rostit la o reuniune a formațiunii, în orașul Przysucha, la 100 de kilometri sud de Varșovia.

Liderul polonez a afirmat, conform agenției The Associated Press, că Marea Britanie invidiază Polonia pentru vizita la Varșovia a președintelui SUA, Donald Trump, înaintea summitului G20 din Germania. Jaroslaw Kaczynski a denunțat „atacuri” ale unor politicieni britanici la adresa Varșoviei din cauza acestei vizite. Jaroslaw Kaczynski nu a oferit detalii despre dispută. Guvernul Theresa May i-a adresat o invitație lui Donald Trump pentru o vizită de stat în Marea Britanie, dar, deocamdată, nu a fost stabilită nicio dată.

În luna iunie 2017, Comisia Europeană a lansat proceduri de sancționare a Poloniei, Ungariei și Cehiei pentru refuzul de a primi solicitanți de azil în cadrul schemei Uniunii Europene de redistribuire a refugiaților. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a atras critici dure la nivel european pentru că a permis venirea a milioane de imigranți.

După ce Emmanuel Macron, președintele Franței, a avertizat țări est-europene că Uniunea Europeană nu este „supermarket” și în contextul solicitărilor altor lideri vest-europeni de a condiționa accesul la fonduri comunitare de primirea refugiaților și de respectarea valorilor UE, Jaroslaw Kaczynski a respins acuzațiile că Polonia ar beneficia în mod nedrept de finanțare europeană.


Citiți și:

Câți refugiați trebuie să primească România, potrivit planului de relocare anunțat de Comisia Europeană

Criza refugiaților. De ce se dorește amestecarea raselor umane?

Și-au pierdut răbdarea. Copleșită de numărul mare de refugiați, Italia a amenințat cu «opțiunea NUCLEARĂ»
 

yogaesoteric
25 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More