Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Balanței

W. Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Balanței (23 septembrie – 22 octombrie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Venus

Sarea biochimică : NATRUM PHOS (fosfat de sodiu)

În această perioadă, Soarele a intrat în semnul zodiacal al constelației Balanței, cel de-al șaptelea semn zodiacal. Soarele îşi completează jumătate din călătoria sa ciclică de-a lungul celor doisprezece semne zodiacale, iar în Balanță el ajunge la jumătatea drumului, sau punctul de echilibru al balanței. Acest aspect este semnificativ, deoarece simbolul acestui semn este cântarul, sau balanţa.

Sarea tisulară biochimică alocată acestui semn zodiacal este fosfatul de sodiu ce îndeplineşte funcţia de a menține echilibrul între acizi și fluidele normale ale trupului. Părțile trupului guvernate de către semnul zodiacal al constelației Balanței sunt spatele și zona lombară, în general, și în special rinichii. Cuvântul grecesc pentru rinichi este „nephros“ care este derivat dintr-un cuvânt ebraic, care înseamnă „a scutura” sau „a împrăştia” asemenea ploii. Este exact ceea ce fac rinichii. Ei produc urina printr-un proces de filtrare, secreţie şi resorbție și aceasta ajunge în vezica urinară de unde urmează să fie eliminată.

Alcalinitatea sângelui este necesar să fie păstrată la un anumit nivel pentru a se asigura sănătatea organismului, iar acidul în exces față de necesitățile trupului va fi eliminat de către rinichi. Aşadar, rinichii mențin echilibrul acido-bazic al organismului uman. Situațiile ce apar dintr-un exces aparent de acid sunt cauzate aproape întotdeauna de o deficiență a acestei sări alcaline. Adesea, fosfatul de natriu e indicat înaintea altor săruri ce pot fi administrate cu succes, deoarece în aproape toate bolile fizice există situații în care acidul va fi necesar să fie neutralizat înainte ca trupul să fie supus la alte tratamente. Fosfatul de sodiu are puterea de a acționa cu acidul din trup, cum ar fi acidul uric, și de a se combina cu acesta formând noi compuși inofensivi.

Fosfatul de sodiu este indicat în tulburările reumatice, gută, lamblii, aerofagie, flatulență, afecţiuni renale, eczeme, afecțiuni ale vezicii urinare, hepatită şi pietre la fiere. Lipsa echilibrului acestei sări tisulare în sucurile gastrice duce la creşterea fermenților gastrici, la întârzierea digestiei și afectarea întregului tub digestiv. Acest aspect poate determina producerea ulcerului gastric, a dispepsiei, gustului amar în gură, tulburări biliare, diaree, etc. Unul dintre simptomele ce indică lipsa acestei sări tisulare este prezenţa unui depozit galben pe limbă, iar transpirația prin porii pielii are culoare galbenă, culoarea mierii.

Venus, planeta dragostei și a armoniei, este guvernatoarea semnului zodiacal al constelației Balanței, iar când fluidele trupului se află în echilibru și în armonie, persoana născută sub acest semn zodiacal se simte liniștită și împăcată.

Echilibrul fiind caracteristica esenţială a semnului zodiacal al constelației Balanței, observăm că nativii născuți sub acest semn zodiacal au de obicei un simt ascuțit al justiției şi, adeseori, aleg o meserie în domeniul legal. Influența planetei Venus îi face minunați, cu o dragoste arzătoare pentru aspectele frumoase ale vieții. Sunt sensibili la ceea ce îi înconjoară și le place viața socială atrăgătoare. Sunt agreabili și curtenitori, împăciuitori şi reconcilianți. Aceste persoane nu iubesc peste măsură greul, munca laborioasă, dar sunt potrivite în situaţiile care necesită încredere și influență, situații în care pot să conducă treburile cu calm şi în felul lor. Manierele lor agreabile le aduc succes în orice situație care îi pune în contact cu alţi oameni.

Copiii născuți sub acest semn zodiacal sunt de obicei plăcuți, iubesc petrecerile, compania altora, îmbrăcămintea și distracțiile. Este necesar să fie învățați să se poarte moderat în toate situațiile care, dacă sunt lăsate să alunece în vreo extremă, vor deveni obstacole pentru ei. Au nevoie să fie învățați discriminarea, astfel încât, mai târziu în viaţă, datorită firii lor amabile, să nu se profite de pe urma lor.

Când rinichii nu-şi pot îndeplini funcția, fluidele trupului își pierd echilibrul, iar balanța se dezechilibrează şi întregul sistem e afectat până când se restaurează echilibrul. În mod similar, când echilibrul balanței e periclitat, nativii din semnul zodiacal al constelației Balanței, iubitori de liniște, devin mari luptători pentru adevăr. Întotdeauna se străduiesc să păstreze armonia și ei știu că echilibrul perfect deține „cheia refugiului dragostei dumnezeiești.”

Roșeața specifică a nasului în cazul dispepsiei, a pielii, sau îmbujorarea feței după ce mâncăm sunt indicații pentru prezența fosfatului de sodiu. Ulcerul gastric apare datorită excesului de acid; deci sulfatul de calciu e necesar în vindecarea lui, iar fosfatul de natriu e indicat în reducerea acidității ce a provocat ulcerul. În condițiile în care cauza nu e înlăturată, ulcerele vor recidiva. Gâtul și gingiile umflate sunt, de asemenea, simptome ale lipsei acestei sări tisulare.

Fosfatul de sodiu împiedică cristalizarea bilei, deci este esențial în cazurile de pietre la fiere și în hepatită. De fapt, piatra la fiere nu se poate forma dacă există suficient fosfat de sodiu. Totuși, bila se cristalizează în piatră într-un timp îndelungat, și deși fosfatul de sodiu poate ameliora această situație, procesul de dizolvare al pietrelor va dura mult timp. De aceea, astfel de cazuri necesită administrarea regulată a fosfatului de sodiu timp de aproximativ șase luni, pentru a obține efectul dorit. Desigur, regimul alimentar joacă un rol important și rezultatele se vor materializa mai repede cu ajutorul unei diete naturale, decât cu ajutorul dietei obișnuite de demineralizare, ce se practică în zilele noastre.

Citiți și:
Zodia Balanță
Caracteristicile zodiei BALANŢĂ

 

yogaesoteric
12 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More