Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Vărsătorului

G.W. Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Vărsătorului (21 ianuarie – 19 februarie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Uranus

Sarea biochimică: NATRIUM MURIATICUM (clorură de sodiu)

Soarele intră în acest semn zodiacal, cel de-al unsprezecelea, în 21 ianuarie şi îl tranzitează până în 19 februarie. Astfel, cea mai lungă perioadă din călătoria Soarelui este în luna februarie. Numele acestei luni e derivat din cuvântul latin februarius, care înseamnă purificare. Știm că zeul Ianus, care avea două fețe, una a unui tânăr şi cealaltă a unui bătrân, guverna începuturile şi sfârșiturile. Sfârşitul oricărui proces necesită o formă de purificare, pentru a începe unul nou. Astfel, e semnificativ că luna februarie, luna purificării, urmează lunii ianuarie, luna lui Ianus, care este guvernată de semnul zodiacal al constelației Capricornului, care include perioada finală a anului.

Este interesant de observat că festivalul bisericesc Candelmas, sau Purificarea Fecioarei Binecuvântate, care se sărbătoreşte în data de 2 februarie, are loc chiar în această perioadă a anului.

Cuvântul Aquarius (Vărsător) provine din rădăcina latină aqua, care înseamnă apă, care are o importanţă semnificativă în perioada purificării. Olandezii o numeau Spokkelmaand (luna vegetaţiei), francezii republicani o numeau Pluviose (luna ploii), iar în engleza veche există o zicală : „Luna februarie umple şanţurile cu alb sau negru”, care înseamnă desigur ploaie sau zăpadă, deoarece o lună februarie uscată este întotdeauna semnul unei veri secetoase.

Mai mult decât atât, cuvântul Aquarius înseamnă Purtătorul de Apă, iar simbolul acestui semn sunt două linii orizontale ondulate, care era vechiul simbol al apei.

Richard Allen a afirmat în „Numele astrelor și înțelesurile lor”:
La babilonieni a fost asociat cu ce-a de-a unsprezecea lună, Shabtu, Blestemul Ploii. Vărsătorul sau Aquarius este al unsprezecelea semn zodiacal sau a unsprezecea lună astrologică și Epica Creației are o relatare a Potopului în cartea a unsprezecea, corespunzând celei de-a unsprezecea constelații, fiecare din celelalte cărți coincizând numeric cu celelalte semne zodiacale.

Inez Eudora Perry afirmă în cartea sa O analiză și o sinteză ezoterică a semnelor zodiacale și a alocării lor fiziochimice despre astro-biochimie şi astrologia ezoterică: „Sintetizând toate aceste interpretări, este evident că lunile anului au fost numite în funcție de lucrarea intimă și particulară a naturii în diferite anotimpuri și lucrările agricole din aceste perioade… Afirmațiile de mai sus urmăresc să demonstreze că popoarele şi naţiunile posedă în literatura lor și în Scripturile Sacre aceleași alegorii și mituri pe care le găsim în Biblie, dacă, bineînțeles, ele se referă la același aspect”.

Sarea biochimică alocată acestui semn zodiacal este clorura de sodiu sau sarea obișnuită. Sarea obişnuită este prea dură pentru a fi asimilată de trup, și de aceea nu poate acoperi o deficiență a clorurii de sodiu din sistem. Aceasta este necesar să fie compensată fie prin fructe naturale sau salate, fie sub forma sării biochimice triturate. Consumul excesiv de sare poate cauza tulburări ale pielii şi sclerozarea arterelor.

Clorura de sodiu se găseşte în fiecare țesut și fluid al trupului. Celulele trupului sunt hrănite de fluidele care circulă în interiorul și în afara țesuturilor. Acest proces se numește endosmoză. Fluidele care transportă elementele necesare circulă în țesuturi, depozitează hrana, apoi ies din nou din țesuturi, îndepărtând reziduurile, așa cum lăptarul aduce sticle cu lapte proaspăt și pleacă cu cele goale. Clorura de sodiu reglează circulația fluidelor prin țesuturi și, în lipsa ei, celulele nu ar fi hrănite suficient și nu ar putea absorbi elementele nutritive, deoarece fluidele nu ar putea circula în interiorul şi în afara lor.

Aşa cum s-a arătat până aici, semnul zodiacal al constelației Vărsătorului și sarea tisulară a acestuia sunt atât de legate de apă și de distribuirea ei, încât este normal să ne așteptăm ca simptomele ce apar datorită lipsei acestei sări să fie legate și de condiţiile de distribuţie a apei. Clorura de sodiu este necesară în toate cazurile în care apar dereglări ale distribuţiei apei, în care suprafața este fie prea uscată, fie prea umedă, așa cum se întâlnește în răceli, arsuri, hidropizie, arsuri stomacale, uscăciunea gurii, constipație, zona Zoster, înțepături de insecte, eczeme, insolaţii, indigestii, anemii, malarie, guturai, pocnituri ale încheieturilor, oboseală și iritabilitate.

Lipsa clorurii de sodiu poate cauza insomnie, atunci când e prezentă o cantitate prea mică de fluid și țesuturile creierului devin deshidratate, sau poate cauza o senzaţie grea de moleşeală și de oboseală când aceste țesuturi conțin prea multă apă. Persoana cu o astfel de senzație se trezește mai obosită decât cum era înainte de a se culca.

Clorura de sodiu are puterea de a atrage apa și de a o utiliza. De aceea este necesar să fie administrată în toate cazurile de tumefieri sau pustule pentru că ea atrage apa din părțile afectate și o distribuie oriunde este necesară în trup.

Dr. Carey afirmă despre clorura de sodiu:
Cu excepția fosfatului de calciu, sistemul uman conține mai multă clorură de sodiu decât orice altă sare anorganică. Putem înţelege cu ușurință acest aspect, când ne dăm seama că trupul nostru conţine aproximativ 70% apă, care în absenţa clorurii de sodiu ar fi inertă şi nefolositoare. Este impresionant faptul că această sare are rolul de a păstra cantitatea de apă necesară trupului uman. La fel se petrece și în viața vegetală.

Oamenii care consumă sare în exces prezintă adesea simptomele lipsei clorurii de sodiu, pentru că o cantitate prea mare de sare brută în cadrul meselor tinde să supraîncarce țesuturile, deoarece este prea aspră pentru a fi asimilată. Astfel, procedeul de distribuție a hranei, ce include și alte săruri tisulare vitale, şi de îndepărtare a reziduurilor este întrerupt de dezechilibrul clorurii de sodiu.

Unul dintre simptomele deficitului de clorură de sodiu este mâncărimea. De aceea, această sare este necesară în toate cazurile de eczemă. Sulfatul de calciu este indicat să fie asociat cu clorura de sodiu pentru a alina arsurile, şi fosfatul de fier va fi necesar în cazurile în care există roșeață și inflamație. În cazurile în care ţesuturile s-au degenerat și fibrele musculare necesită a fi reconstruite, clorura de potasiu este, de asemenea, necesară. O alifie preparată din amestecul celor patru săruri şi distribuită pe suprafaţa părților afectate va fi de mare ajutor.

Nativii din semnul zodiacal al constelației Vărsătorului sunt de obicei studioși, comprehensivi, răbdători, filosofi și filantropi. Sunt prietenoși și au succes în situaţiile în care intră în contact cu mulți oameni, deoarece le place compania. Puterea lor de pătrundere în sfera conștiinței este în general mare și se pot concentra foarte ușor. Adeseori, ei prezintă interes pentru toate profesiile moderne, cum ar fi: ingineria, electrotehnica, aviația, radio-telegrafia. De asemenea, îi atrage cercetarea științifică, metafizica și astrologia și sunt buni vindecători. Adesea sunt considerați nonconformiști pentru că nu se tem să testeze idei noi.

Copiii din semnul zodiacal al constelației Vărsătorului au nevoie de mulți prieteni de joacă și de multă afecţiune. Ar fi indicat să fie învățați să se autocontroleze, astfel încât să respecte punctul de vedere al celorlalți și să nu devină prea nonconformiști şi îndărătnici, ceea ce s-ar putea transforma mai târziu în excentricitate. Ei se poartă uneori ciudat în ceea ce privește alimentația și este necesar să fie încurajați să mănânce încet. Îi incită ieșirile în aer liber în care întâlnesc mulți oameni și învață multe aspecte din revistele de călătorie, din jurnalele științifice și de literatură progresivă.

Noi trecem într-o Epocă Nouă la aproximativ fiecare două mii de ani și acum trecem din Epoca Peștilor în Epoca Vărsătorului. De aceea auzim atât de frecvent despre o Ordine Nouă. Lumea trece într-o Epocă Nouă şi va urma Ordinea Nouă a Epocii Vărsătorului, construită pe ideile și principiile semnului zodiacal al constelației Vărsătorului.

Totuși, două mii de ani este o perioadă lungă și perioada de tranziție de la o epocă la alta este în mod necesar graduală și poate părea lentă pentru unii dintre noi. Cu toate acestea, există multe semne în lumea actuală care arată că este necesar să apară Ordinea Nouă. Faptul că ideea necesității unei Ordini Noi e prezentă în conștiințele atâtor oameni, este un semn al apariției Noii Epoci a Vărsătorului.

Comparați lumea de astăzi cu cea de acum o sută de ani și observați câte acțiuni cu scop umanitar s-au făcut, ele fiind doar un preludiu la cele ce vor urma în următorii o sută de ani când se vor stabili pe deplin vibrațiile epocii Vărsătorului.

Simbolul Purtătorului de Apă militează pentru Fiul Omului, Principiul Creștin, care se ridică în om și se manifestă în familia umană ca Fratele Omului.

Citiți și:
Zodia Vărsător
Simbolurile evoluţiei omenirii
Rețetă. Cum să prepari sare vegetală

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More