Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Săgetătorului

W. Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Săgetătorului (22 noiembrie – 20 decembrie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Jupiter

Sarea biochimică: SILICA (bioxid de siliciu)

În această perioadă, Soarele a intrat în semnul zodiacal al constelației Săgetătorului. Acesta este cel de-al nouălea semn zodiacal, al cărui simbolul este Arcaşul pe Calul Înaripat, iar Jupiter este planeta care îl guvernează. Emblema acestui semn zodiacal este capătul unei săgeți ascuțite.

Semnul zodiacal al constelației Săgetătorului guvernează următoarele părţi ale trupului: coapsele, regiunea femurală, vasele de sânge şi, de asemenea, procesele gândirii.

Sarea biochimică alocată semnului zodiacal al constelației Săgetătorului este bioxidul de siliciu care îndeplinește o funcție uimitoare. Bioxidul de siliciu este cuarţul sau silexul și, indiferent cât de fin este prelucrat, la microscop se observă că moleculele rămân ascuțite și triunghiulare asemeni vârfului unei săgeți. Este foarte semnificativ faptul că emblema folosită în adnotarea semnului zodiacal al constelației Săgetătorului este o săgeată ascuțită.

Siliciul a fost numit lancea biochimiei deoarece, într-adevăr, acesta este chirurgul naturii. Ori de câte ori există puroi ce este necesar să fie îndepărtat, cum ar fi cel din furunculi, carbunculi, abcese etc., este indicat bioxidul de siliciu. Particulele fine ale acestei sări circulă prin trup, împingând celulele congestionate cu materie reziduală și scoțându-le la suprafață. Aceşti muncitori mărunți, dar chirurgi foarte activi, ajung în final la suprafață împreună cu heteroplasma sau puroiul. Dacă produșii reziduali nu pot urma canalele normale de eliminare, ei iau calea rezistenţei minime. Aceasta este cauza apariției fistulei în zona rectală. Natura își transmite mesajul insistent bioxidului de siliciului și sulfatului de calciu.

Bioxidul de siliciu are o acțiune clară asupra glandelor sudoripare ale pielii și este un bun remediu împotriva transpirației urât mirositoare a picioarelor, al transpirației din timpul nopții și al transpirației insuficiente. Alte indicaţii ale acestei sări sunt în caz de: înroșire a pleoapelor, amigdalită, carii dentare, osteomielită, urcioare ale ochilor, ulcerația gâtului, slăbirea auzului datorită catarului trompelor lui Eustachio.

Bioxidul de siliciu dă luciu părului şi unghiilor. Se găseşte în compoziția lentilei cristaline a ochiului, în țesutul conjunctiv al creierului și al sistemului nervos, iar lipsa lui cauzează incapacitatea conectării gândurilor proprii, memorie slabă și tulburări nervoase. Când am studiat fluorura de calciu, am observat că și aceasta este prezentă în țesuturile conjunctive ale creierului, iar lipsa ei cauzează incapacitatea conectării gândurilor. Bioxidul de siliciu și fluorura de calciu funcţionează împreună și acțiunea lor este complementară.

Pentru a preveni o răceală puternică, este necesar ca bioxidul de siliciu să fie combinat cu sulfatul de potasiu (sarea semnului zodiacal al constelației Fecioarei), cu clorura de potasiu (sarea semnului zodiacal al constelației Gemenilor) și cu fosfatul de fier (sarea semnului zodiacal al constelației Peștilor), fiecare dintre acestea acționând asupra pielii. Sărurile din acest amestec dizolvate în apă caldă și asociate cu băi fierbinți vor curăța bine porii pielii. Este indicat să fie consumate doar sucuri de fructe o perioadă de timp și se va observa că intestinele vor funcționa mai bine. Urmând acest tratament, răceala va dispare curând.

În lipsa acestei sări, vegetalele, ca de pildă: porumbul, grâul, ovăzul, orzul, trestia, bambusul etc., nu s-ar putea menține în poziție verticală. În mod asemănător, în trupul omenesc, bioxidul de siliciu fortifică nervii și le menține tonusul normal: dacă acesta lipseşte, ei își pierd tensionarea normală şi astfel rezultă o serie de tulburări nervoase. Bioxidul de siliciu contribuie la difuzarea sunetului şi la reîmprospătarea somnului.

Nativii născuți sub acest semn zodiacal, fiind sub guvernarea planetei benefice Jupiter, au de obicei o fire jovială, strălucitoare, optimistă, sunt generoși, încrezători, cinstiţi, sinceri. De obicei au o gândire echilibrată şi astfel pot combina practica și filozofia. Sunt direcți și la obiect și nu le place să facă aluzie la ceva în mod evaziv. Nativii născuți sub acest semn zodiacal sunt ființe intuitive şi corecte în evaluarea rezultatelor obținute la finalul proiectelor.

Când își duc viața într-un mod distructiv și egotic, ei pot deveni irascibili și iritați.

Copiii născuți sub semnul zodiacal al constelației Săgetătorului sunt iuți și impulsivi din fire, iubesc animalele și sportul, le place să călătorească. Sunt de obicei elevi buni, dar înclinați spre exagerare, fapt care îi face să pară uneori falşi. Este necesar să fie învățați să devină moderați și să li se interzică suprasolicitarea prin sport.

Aceste persoane devin adesea experți în profesia lor. Se pricep la orice activitate ce implică sportul şi călătoriile şi sunt interesați de afacerile externe. Ei devin buni judecători și oameni politici.

Nativii acestui semn zodiacal este indicat să aibă în vedere să se ferească de afecțiunile pulmonare și ale pieptului, deoarece semnul zodiacal al constelației Săgetătorului este opus semnului zodiacal al constelației Gemenilor, care guvernează în trupul uman pieptul şi plămânii. Ei sunt, de asemenea, expuși la tulburări sangvine, digestive și la epuizarea nervoasă datorită suprasolicitării. Este indicat ca ei să se plimbe cât de mult posibil și, deoarece iubesc libertatea şi spaţiile largi, muntele este locul ideal pentru a-și petrece vacanțele. Plimbarea și urcușul întăresc musculatura coapselor și regiunea femurală şi determină o respirație profundă, amplă, întărind orice slăbiciune a pieptului.

Deoarece semnul zodiacal al constelației Săgetătorului guvernează procesele gândirii, aceste persoane sunt capabile de cugetări ideatice şi adesea sunt interesate de religie și filozofie.

În forma sa pură și cristalină, bioxidul de siliciu este un cristal de stâncă sau cuarț. Am văzut cum bioxidul de siliciu și fluorura de calciu funcţionează împreună și cum ambele se găsesc în compoziția lentilei cristaline a ochiului. Este important să observăm că atât bioxidul de siliciu cât și fluorura de calciu se folosesc la producerea lentilelor de sticlă. Este semnificativ faptul că aceleaşi elemente ce sunt necesare în trup pentru a genera și a menține lentilele naturale ale ochilor sunt părți constituente și ale lentilelor artificiale.

Bioxidul de siliciu are o proprietate uimitoare în cazul extracţiei unui dinte ce a provocat neplăceri sau în cazul în care există fragmente radiculare rămase după extracţie. Bioxidul de siliciu, administrat de trei ori pe zi, va aduce la suprafață fragmentele osoase, fără să provoace durere sau inflamații, astfel încât ele vor putea fi îndepărtate cu uşurinţă, cu ajutorul cleștelui.

Semnul zodiacal al constelației Săgetătorului este al nouălea semn zodiacal, iar simbolul său, Arcaşul călare pe Calul Înaripat este foarte semnificativ. G.A. Gaskell dă următoarea interpretare acestui simbol, în impresionanta sa carte Dicţionarul limbilor sacre și al tuturor scripturilor și miturilor:

Un simbol al celui de-al nouălea ciclu al vieții, în care gândirea inferioară este adusă la perfecțiune prin evoluție și, prin urmare, ea «moare». Sinele Suprem, așezat pe inteligență (calul), distruge cu «săgeata» Spiritului calitățile inferioare, permițând astfel conștiinței inferioare să se ridice la nivelul gândirii superioare.”

Citiți și:
Zodia Săgetător
Pietrele preţioase – sănătate de lux

 

yogaesoteric
17 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More