Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Peștilor

C.W. Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Peștilor (20 februarie – 20 martie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Neptun

Sarea biochimică: FERRUM PHOSPHATE (fosfat de fier)

În data de 20 februarie, Soarele intră în semnul zodiacal al constelației Peștilor, ultimul semn zodiacal, completându-și astfel călătoria ciclică prin cele douăsprezece semne zodiacale. În 20 martie, Soarele va depăşi semnul zodiacal al constelației Peştilor şi va atinge vârful semnului zodiacal al constelației Berbecului, de unde își va începe din nou călătoria.

Dacă ne reamintim legile analogiei care pot fi rezumate în cuvintele: „precum deasupra, aşa şi dedesubt”, nu ne va surprinde faptul că din punct de vedere fiziologic semnul zodiacal al constelației Peștilor coordonează picioarele, ultima parte a trupului. Se mai spune că el guvernează și toate locurile limitate, restrânse, precum și marea şi toate apele.

Cuvântul martie provine din limba latină, și anume din cuvântul „margo”, care înseamnă extremitate, limită, margine, hotar sau atingere. Picioarele reprezintă extremităţile trupului şi cu ajutorul lor noi putem merge sau călători. Dacă avem vreo problemă cu picioarele, mişcările noastre sunt limitate şi suntem constrânși la o arie mai mică. Din punct de vedere metafizic, semnul zodiacal al constelației Peștilor este legat de procesul de înțelegere şi e nevoie de o înţelegere bună înainte de a călători cu conștiința foarte departe.

Sarea tisulară biochimică alocată acestui semn zodiacal este fierul sau fosfatul de fier. Fierul prezintă o afinitate pentru oxigen, iar când aceste două elemente se combină, se obține ceea ce noi numim rugină. Similar, în trupul omenesc, combinația dintre fier și oxigen dă culoarea roşie sângelui. Când fierul lipseşte, sângele e gălbui și anemic.

Ținând cont de faptul că trupul e o miniatură a sistemului solar, constatăm că fierul este prezent în cantități uriașe, atât pe această planetă, cât şi pe alte planete, așa cum au confirmat oamenii de știință. Deoarece e prezent în cantități atât de mari, putem ști cu certitudine că fierul joacă un rol foarte important în univers, deoarece natura le-a făcut pe toate din motive bine întemeiate. O lege a ei aspră şi neînduplecată este: folosește sau pierde. Deoarece ființa umană este un Microcosmos al Macrocosmosului, înseamnă că fierul joacă un rol important în trup.

Funcția fierului sau a fosfatului de fier este de a oxigena sângele. Oxigenul din aer este preluat prin respirație în plămâni și aici el se combină cu moleculele de fier din circulația sangvină şi astfel este transportat în întregul trup. Cantitatea de oxigen pe care îl putem absorbi din aer în trupul nostru depinde de întreaga cantitate de fier prezentă în sânge, cu care se poate combina. Din punct de vedere fiziologic, fierul are rolul de transportator în tot trupul, aşa cum picioarele transportă trupul întreg.

Să ne întoarcem la planeta noastră pentru a face o analogie. Care este elementul care joacă rolul cel mai important în sistemele de transport din lume? Fierul. Acest metal în formele lui variate, de la minereu de fier, la aliaj, apoi la oțel brut şi oţel pur etc. este baza tuturor mijloacelor de transport: nave, avioane, mașini, trenuri, tramvaie, autobuze, pluguri etc., şi tot ceea ce ne asigură transportul dintr-un loc în altul.

G W. Carey afirmă în „Minunile chimiei trupului uman”:
Acești muncitori întreprinzători, fierul și oxigenul, cauzează trecerea sângelui prin inimă la fiecare trei minute……. Sănătatea depinde de prezenţa unei cantităţi suficiente de fosfat de fier în sânge, deoarece moleculele acestei sări prezintă afinitate chimică pentru oxigen, pe care îl transportă la toate părțile organismului. Când furnizarea oxigenului scade, circulația se intensifică pentru a transporta o cantitate suficientă de oxigen la extremități, tot aşa cum este necesar ca șapte oameni să se miște mai repede pentru a realiza munca a zece oameni. Această mişcare accelerată a sângelui creează fricţiune și, ca rezultat al acestei frecări, apare căldura.

Această căldură e prezentă în trup ca febră sau inflamație. De aceea, fosfatul de fier e indicat în toate cazurile de inflamație sau congestie, răni și hemoragii, dureri de cap, iritarea gâtului, lumbago, palpitații ale inimii, tulburări emoționale, răceli sau frisoane și în special în cazurile de febră, reumatism, fracturi, leziuni, luxații, vânătăi, anemii, depresie și descurajări. Cu toate că sunt indicate și alte săruri, îmbolnăvirile datorate carenţei de fier necesită fier pentru a mări astfel cantitatea de oxigen furnizată părților afectate și pentru a transporta reziduurile și toxinele.

Nativii din semnul zodiacal al constelației Peştilor se află sub influenţa sferei subtile de forță a planetei Neptun. În mitologie, Neptun era fiul lui Saturn și guverna apa sărată și proaspătă. Apa penetrează peste tot și e prezentă în toate țesuturile trupului. Se spune că Neptun invadase teritoriul care aparţinea celorlalți zei. Ce analogie bună se poate face în legătură cu circulaţia sângelui care se transmite prin toate țesuturile trupului, dacă ne amintim de procentul mare în care apa e prezentă în sânge! Aceasta arată că unele mituri antice dețin adevăruri filosofice de valoare care se revelează în studiul astro-biochimiei.

Există o legendă frumoasă despre doi pești, simbolul acestui semn zodiacal. Venus și fiul său Cupidon ședeau pe malul râului Eufrat când l-au văzut pe Typhon care se apropia și care era duşmanul zeilor. Au sărit în râu și doi pești i-au salvat de la înec. Venus i-a așezat pe cei doi peşti în ceruri, ca răsplată pentru ajutorul pe care îl dăduseră.

Nativii din semnul zodiacal al constelației Peştilor sunt în general ființe bune, amabile și înțelegătoare și iubesc mult animalele. Sunt idealişti şi plini de imaginație și pot deveni artiști excelenţi. De obicei sunt metodici și ordonați și le place să-şi ţină promisiunile. De fapt, o persoană din acest semn zodiacal poate fi văzută finalizând ceea ce altcineva a început. Aceste ființe au o înţelegere intuitivă, ceea ce îi face răbdători şi toleranți față de slăbiciunile altora. Ei sunt salvatorii spirituali ai rasei umane. Totuși, tipul nedezvoltat spiritual e înclinat spre încăpățânare, iresponsabilitate, lene, lipsă de temperare, neclaritate și nehotărâre.

Cum e de așteptat, apa constituie o mare atracție pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Peştilor și ei sunt mai fericiți dacă trăiesc lângă apă.

Copiii nativi din semnul zodiacal al constelației Peştilor sunt sensibili și plini de imaginație și nu este indicat să fie lăsați singuri prea mult timp. Firile lor iubitoare și încrezătoare sunt înșelate cu ușurință și adesea se profită de pe urma lor. Au nevoie de protecția părinţilor, de dragoste și de înțelegere. E posibil să nu fie străluciți la învăţătură, dar învață ușor din observații și din studiul naturii. Aproape întotdeauna au o preferință proprie și călătoriile de orice fel îi incită. Părinţii sunt îndemnați să organizeze excursii în ţară și să pună accent pe studiul florilor și animalelor.

Desigur, persoanele născute în semnul zodiacal al constelației Peştilor se descurcă foarte bine în toate ocupațiile care sunt legate de mare. De asemenea, pot fi și buni romancieri, punându-și în valoare puterea imaginației. Mulți artiști şi călători aparțin acestui semn zodiacal. Ei sunt pricepuți în orice ocupație care cere atenție la detalii și aprofundare.

Influenţa planetei Neptun asupra acestui semn zodiacal ne dăruiește suflete profetice și inspirate, care dețin adevărurile eterne ale vieții și care ne asigură că mai există încă lumi superioare de cucerit.

Citiți și:
Zodia Peşti
1 din 3 oameni suferă de carenţă de fier. Care sunt simptomele şi cum o poţi trata

 

yogaesoteric
14 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More