Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Gemeni

Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare consumă o cantitate mai mare din sarea corelată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației GEMENI (21 mai – 20 iunie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Mercur 

Sarea biochimică: KALI MUR (clorură de potasiu)

În 21 mai, Soarele a intrat în semnul zodiacal al constelației Gemeni și îl parcurge până în 20 iunie. Așadar în cea mai mare parte a lunii iunie, Soarele se află în acest semn zodiacal.

Marea Carte Cosmică poate fi citită numai prin analogie, iar toți astrologii serioși o vor găsi folositoare pentru a trasa etimologia cuvintelor folosite în limbajul nostru de fiecare zi. După cum a spus Shakespeare, studiul simbolismului cuvintelor va deschide „o lume nouă și frumoasă”. Cuvântul iunie provine din cuvântul latin „jungo” și înseamnă o legătură sau o articulație, prin urmare mai înseamnă și o fibră sau o mlădiță desprinsă de tulpină.

În trupul uman, semnul zodiacal al Gemenilor guvernează bronşiile pulmonare și plămânii, umerii, brațele, mâinile și degetele. Să privim cu atenție plămânii. Există o primă ramificație a bronşiilor mari la intrarea în plămâni, apoi separarea în nenumărate bronşiole sau rămurele. Prin analogie, brațele sunt tot două ramuri care se termină cu degetele, care sunt rămurele.

Clorura de potasiu, sarea biochimică a nativilor din semnul zodiacal al constelației Gemeni este esențială în formarea fibrinei. Fiecare țesut și organ al trupului, cu excepţia ţesutului osos, conține fibrină. Întreaga musculatură a organismului uman este construită pe baza unei fundații de fibre sau filamente.

Există o rețea fină infinită alcătuită din astfel de fibre subțiri care se întretaie reciproc şi care formează cadrul pe care sunt construite ţesuturile. Aceasta include de asemenea pielea, glandele și nervii.

Simptomele ce apar datorită lipsei clorurii de potasiu sunt catarurile, oreionul, congestiile pulmonare, răceala, răgușeala, reumatismul, inflamarea glandelor, amigdalita, bolile de copii cum ar fi pojarul, varicela etc. și toate acestea sunt dereglări ale fibrinei. Situațiile în care limba e înălbită, iar ficatul e leneș și e prezentă constipația, sau congestiile și inflamațiile, necesită clorură de potasiu. În cazul inflamațiilor e necesar şi fosfatul de fier deoarece inflamațiile apar datorită lipsei de oxigen care e dată de lipsa de fier.

Planeta Mercur este guvernatoarea semnului zodiacal al Gemenilor; iar mercurul sau argintul viu, după cum știm, este foarte activ, „iute”. Mercurului i se mai spune uneori Mesagerul Zeilor. Urmându-ne analogia, e interesant să observăm că toate transporturile și metodele de comunicație, precum şi călătoriile de scurtă durată sunt guvernate de semnul zodiacal al Gemenilor.

Nativii din acest semn zodiacal au o inteligență ageră, sunt curioși și înclinați spre investigație și experimentare şi sunt capabili de un raționament excelent. Ei posedă abilitatea de a vedea ambele părți ale unei probleme și aceasta îi face uneori să pară instabili, duali și greu de înţeles; sunt înclinaţi spre îndoială, dacă nu cunosc motivația unui fapt. Semnul zodiacal al Gemenilor este, analogic vorbind, semnul lui Toma necredinciosul.

Copiilor născuți sub acest semn zodiacal este necesar să li se răspundă corect, sincer, inteligent și detaliat la întrebări. Negarea și oprimarea sunt anatemele sistemului lor. Au nevoie să fie duși la grădina zoologică, la muzeu, la expoziții, în laboratoare, fabrici şi la jocuri în aer liber. Este absolut necesar ca ei să cunoască latura „interioară și exterioară” a lucrurilor, motivațiile acestora, înainte de a fi satisfăcuţi sau fericiţi. Altfel, ei au tendinţa de a deveni capricioși, mincinoşi şi răutăcioși.

Nativii din semnul zodiacal al Gemenilor au succes în literatură și în lumea ziaristicii, acolo unde e implicată călătoria, cum ar fi munca de secretară sau lector și sunt foarte ingenioși și inventivi. Prin dragostea lor pentru experiment, sunt întotdeauna ocupați și gata pregătiți mai mult pentru a începe acțiuni, decât de a le termina. Aşadar, copiii născuți sub acest semn zodiacal ar fi indicat să fie învățaţi să încheie activitățile pe care le-au început.

Să ne întoarcem pentru câteva clipe la celelalte două semne zodiacale precedente. Nativul din semnul zodiacal Taur gândește acțiunile, nativul din semnul zodiacal Berbec face acțiunile, iar nativul din semnul zodiacal Gemeni le experimentează.

Persoanele născute în acest semn zodiacal sunt înclinate spre teamă și majoritatea bolilor de care suferă sunt pe bază nervoasă. Este bine să învețe să se relaxeze și au nevoie de mult somn. Exercițiile respiratorii sunt foarte benefice pentru nativii din semnul zodiacal Gemeni.

Referindu-ne din nou la interpretarea cuvântului iunie, care înseamnă în limba latină unire sau articulaţie, este necesar să realizăm faptul că nervii și bronşiile constituie prima parte a trupului care se separă în ramuri, după ce s-a format creierul mare, cerebelul şi măduva spinării.

Bronșiile sunt ramurile ce conduc aerul în alveolele pulmonare pe care le putem asemăna cu rămurele și frunze. Fără existenţa plămânilor, nu ar fi existat, analogic vorbind, nunta în Cana Galileii și nici transformarea apei vieţii în vin. Oriunde există oxigen, spirit sau prana, acesta se combină cu sângele din sistemul arterial şi se produce o combinație de pământ, aer, foc și apă, despre care se cunoaște de fapt foarte puțin.

Cuvântul Cana în ebraică înseamnă trestie, iar cuvântul Galilee înseamnă cerc. Asocierea acestor cuvinte se referă la plămâni și la funcția lor de a combina aerul cu sângele, care reprezintă Apa Vieții. După ce s-a adăugat şi Spiritul, se obține Vinul Vieții.

În ceea ce privește remediile biochimice, cazurile de catar persistent epuizează în mare măsură sistemul nervos și prima măsură care este necesar să fie luată este aceea de a elimina din dietă alimentele ce produc mucus. Chiar și după ce s-a făcut aceasta, mai există situații persistente și, adeseori, pacienţii scad în greutate. Acest fapt se poate datora neasimilării nutrimentelor din alimente din cauza lipsei clorurii de potasiu. Este necesar ca această sare – clorura de potasiu – să fie prezentă în cantităţi suficiente, pentru a permite construirea din elementele nutritive conținute în alimente a fibrinei necesare noilor ţesuturi. Dacă nu se realizează acest proces, elementele care în mod normal sunt asimilate de trup, se elimină sub formă de mucus.

Un alt caz frecvent este răceala obișnuită. O combinație de clorură de potasiu și fosfat de fier este necesar să fie luată frecvent, încă de la primul semn de răceală. Fierul va furniza oxigenul necesar arderii reziduurilor și clorura de potasiu va reduce roșeața și inflamarea mucoaselor și amigdalelor. Va ajuta și la păstrarea curată a bronşiilor şi va împiedica apariția tusei. După o răceală sau gripă, luați ca tonic fosfat de fier și fosfat de calciu.

În bolile copilăriei, în care se produc erupții sau urticarie pe piele, este necesară clorura de potasiu. Dacă această sare biochimică se ia în mod regulat, va împiedica apariţia cicatricilor după varicelă. De asemenea, va diminua considerabil cicatricile după arsuri, dacă se ia în alternanță cu bioxid de siliciu.

Citiți și:
Zodia Gemeni
Elemente introductive de astrologie medicală
yogaesoteric
24 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More