Când nu vor mai livra SUA arme Ucrainei. Dezvăluirile unui ofițer american

Situația dificilă din sectorul american al apărării va duce, încă din această iarnă, la perturbări în livrările de arme către Ucraina, scrie ofițerul american de informații militare, Joseph Donato, într-un articol pentru publicația The National Interest.

Industria americană a apărării deja întâmpină dificultăți cu livrările de arme în Ucraina, iar rezervele de muniții de importanță critică se reduc. (…) La intensitatea actuală a focului, Statele Unite și aliații lor cu greu vor reuși să furnizeze Ucrainei armamentul necesar în această iarnă”, se arată în articol.

În opinia autorului, vinovate de această situație sunt „deceniile de dezindustrializare americană”. Decenii care au agravat problemele de logistică și au redus substanțial volumul producției militare.

În locul „extinderii angajamentelor față de Kiev în așteptarea victoriei totale”, ofițerul american a propus Washingtonului să oblige guvernul lui Zelenski să meargă la „o pace care ar presupune concesii acordate Rusiei de Ucraina”. O astfel de manevră nu va submina autoritatea americană în Europa și va aminti lumii despre prioritățile strategice ale SUA, care înseamnă „descurajarea Chinei”, a adăugat Donato.

Citiți și:
Un rus pro Putin a vorbit pentru Libertatea: Nu vă trimiteți cetățenii la acest război, nu furnizați arme Ucrainei! Dacă vreți să opriți focul, nu aruncați paie pe foc
Cu o frază, expertul militar Baraneț a spulberat speranțele Kievului de a primi arme din țări NATO

 

yogaesoteric
8 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More