Cea mai mare corabie din lume, construită recent în Franța

 

Recent în Franța a fost finalizată construcția celei mai mari nave din istoria omenirii, botezată „Armonia Mării” (Harmony of the seas). Corabia a fost construită timp de doi ani și ea va deservi o rută turistică extrem de populară, cu începere în portul din Barcelona.

Dimensiunile vasului Armonia Mării sunt extraordinare – 362 de metri lungime, 18 punți și deplasamentul de peste 200 de mii de tone. Este mai lungă ca Titanicul cu o sută de metri și de cinci ori mai voluminoasă. Aici pot să se odihnească până la nouă mii de oameni simultan: șapte mii de pasageri si peste două mii de membri ai echipajului. Este, de fapt, un mic oraș, care dispune și de un heliport.

Experiența tristă a navei Costa Concordia, care a naufragiat în anul 2012, a determinat constructorii Armoniei Mării să ia măsuri sporite de precauție: nava are un număr mai mare de bărci și colaci de salvare, iar echipajul este antrenat mereu pentru rezolvarea situațiilor excepționale.

Turiștii vor avea la dispoziția lor toate facilitățile posibile – cazinou, restaurante, teatru, cinema, patinoar, biserică și chiar un parc natural cu o suprafață echivalentă cu cea a unui teren de fotbal!

Prețul acestui frumos oraș pe apă depășește un miliard de dolari, dar în foarte scurt timp va fi cu siguranță amortizat.


Citiți și:

Cea mai mare navă fără echipaj din lume, la dispoziția Marinei SUA. Ce caracteristici are vasul și ce misiuni poate îndeplini?

Joysxee Island: pare o mică insulă, însă nu-i decât o structură artificială, ingenios construită! Despre ce este vorba? 

 

yogaesoteric
22 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More