Cine e în spatele campaniei făcute de cei care vă spun zi de zi că „vă scapă de fake news”? Ați ghicit. Soros se ocupă cu cenzura

Miliardari vor finanța companiile media „anti-dezinformare” pentru a „restaura încrederea socială”

Miliardarii Reid Hoffman și George Soros susțin o corporație „de utilitate publică” care oferă finanțare noilor companii de media menite să combată dezinformarea online și să restabilească încrederea socială.

Reid Hoffman

Good Information Inc. s-a lansat în luna octombrie și este condusă de fostul strateg democrat Tara McGowan, care a condus anterior o organizație non-profit progresistă numită ACRONYM, care a fost susținută de fondatorul LinkedIn Hoffman. Printre cei care contribuie la efortul de mai multe milioane de dolari se numără și investitorii progresiști Ken și Jen Duda și Incite Ventures.

Într-un comunicat de presă din 26 octombrie, Good Information Inc a spus că scopul său este „restaurarea încrederii sociale” și „consolidarea democrației” prin „investirea în soluții care contracarează dezinformarea și cresc fluxul de informații valide online”.

America se află în prezent sub influența unei epidemii de dezinformare care amenință sănătatea publică, încrederea socială și democrația din întreaga lume.

Good Information Inc. consideră că există o cerere nesatisfăcută a publicului pentru informații bazate pe fapte, în special pe piețele locale care și-au pierdut multe dintre sursele de știri locale moștenite în ultimii ani și printre audiențele care sunt lăsate în urmă de modelele de afaceri media în evoluție”, a spus corporația într-un comunicat.

Good Information Inc. va investi în instituții media care oferă clienților informații de încredere și bazate pe fapte, precum și știri ale comunității locale, în special în piețele în care există puține sau deloc instituții de știri locale care ajung la comunitățile online.

Compania a spus că un „mediu media din ce în ce mai descentralizat, forțe anti-democrație și rețele de actori răi” au dus la „consecințe periculoase”, menționând că 96 de milioane de americani cred că alegerile au fost furate de la fostul președinte Donald Trump , în timp ce 89 de milioane de americani cred că fraudarea alegerilor este o problemă majoră.

Trump a susținut că a existat o „fraudă masivă a alegătorilor” la alegerile din 2020.

Informația bună, care susține adevărul, bunul-simț și valorile comune ale unei societăți este componenta vitală a democrației, iar dezinformarea orchestrată – alimentată și amplificată de algoritmi bazați pe părtinire – este cea mai mare amenințare a acesteia. Criza de dezinformare cu care ne confruntăm astăzi în America crește polarizarea și erodează încrederea noastră unul în celălalt, ceea ce are un efect coroziv asupra democrației noastre, periclitând sănătatea publică și destabilizând economia noastră”, a declarat fondatorul și CEO McGowan într-o declarație.

Aceasta nu mai este o dispută politică cu privire la adevăr, ci rezultatul direct al modelelor de afaceri nereglementate care pun în pericol comunități întregi din întreaga lume și pun în pericol democrația din întreaga lume.”

Fosta organizație non-profit progresistă a lui McGowan, ACRONYM, a desfășurat una dintre cele mai mari campanii digitale – care a costat 100 de milioane de dolari – menită să convingă milioane de americani să voteze împotriva lui Donald Trump la alegerile din 2020, relatează Fast Company.

Una dintre companiile în care a investit ACRONYM, numită Shadow, a produs aplicația de tabulare a voturilor folosită în campusurile din Iowa și a contribuit la raportarea întârziată a rezultatelor în urma unui șir de probleme tehnice.

McGowan și-a cerut scuze mai târziu pentru incident, spunându-i lui Axios că echipa Shadow „a făcut o greșeală enormă care are consecințe groaznice în aceste alegeri și vrem să recunoaștem asta”.

Ca prima sa investiție majoră, Good Information Inc. a achiziționat oficial Courier Newsroom, o companie media civică compusă din opt instituții de știri de stat.

Pat Kreitlow, care a co-fondat postul de știri UpNorthNews al Courier din Wisconsin, a afirmat într-o declarație că într-adevăr compania este „extrem de fericită să fie prima investiție din portofoliul Good Information”.

Astăzi asistăm la amenințări de neegalat la adresa democrației țării noastre și a unei prese libere – amenințări atât de grave încât lupta de lungă durată împotriva dezinformării pare aproape stranie, în timp ce ne confruntăm cu dezinformarea totală a oamenilor care exploatează temerile și anxietățile americanilor pentru a-și împinge propria agendă sau pentru profit”, a spus Kreitlow.

Citiți și:
Sinistrul George Soros și planul lui
Premierul sloven, Janez Janša, a publicat un tweet și o fotografie cu 13 dintre cele 226 marionete ale lui Soros din Parlamentul European, spre disperarea sorosiștilor de la Bruxelles
Soros, democrații americani, combaterea naționalismului și rețeaua globală de universități umaniste (I)

 

yogaesoteric
1 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More