Clitorisul este organul sexual feminin care nu are doar un singur rol… unul dintre rolurile sale este să ofere femeilor o mare plăcere!

 
 

Și totuși, acesta este organul feminin cel mai puțin luat în considerare! Știați că 29% dintre liceene nu știu să localizeze pe o diagramă de anatomie unde se află clitorisul? (Comparativ cu DOAR 25% dintre contrapărțile lor masculine!) Vă puteți imagina liceeni care nu pot localiza lingamul (organul sexual masculin) pe o diagramă de anatomie? Este ceva nemaiauzit, dar este totuși adevărat.

70-80% dintre femei ating starea de orgasm doar prin intermediul stimulării clitoridiene, așa că în lipsa acestui organ care le oferă plăcere, femeile ar fi dezavantajate în ceea ce privește orgasmele clitoridine.

Așa că fără alte adăugiri, vă prezentăm în continuare opt aspecte interesante pe care e posibil să nu le fi știut despre organul care le face pe femei să dea ochii peste cap:

1. Clitorisul este, de fapt, un sui generis lingam!

Clitorisul provine din același țesut embrionar ca și lingamul. În timpul fazei de dezvoltare (aproximativ 12 săptămâni), organele genitale decid dacă vor deveni un lingam sau labii, în funcție de cromozomii cu care au interacționat. Componentele sale sunt și ele asemănătoare unui lingam… are gland, un prepuț (adică un capișon), țesut erectil și un mic ax.

2. Doar 1/4 din clitoris este vizibil!

Clitorisul este mult mai mare decât credeți! Știați că clitorisul se extinde cu până la minim 12 cm în interiorul trupului și de-a lungul labiilor? (Cel mai lung clitoris al unei femei ce a fost măsurat vreodată era de 30 cm!!!)

Picioarele clitorisului se întind către spate și în interiorul trupului, alcătuind o formă de iadeș. Există multe zone erogene de-a lungul picioarelor clitorisului care pot fi foarte erotice pentru femei. Majoritatea oamenilor își concentrează atenția asupra capului clitorisului și lasă de-o parte axul clitorisului, țesutul spongios uretral, bulbii vestibulari, glandele și picioarele clitorisului.

3. Intră în erecție atunci când este în mod adecvat excitat!

Clitorisul este înzestrat cu țesut erectil la fel ca lingamul. În timpul fazei de excitare, acesta se umflă și se mărește datorită afluxului crescut de sânge în țesuturi. Pe măsură ce se umflă, sunt excitate din ce în ce mai multe terminații nervoase, fapt care îl face și mai sensibil. Procentul cu care se mărește variază de la o femeie la alta.

4. La unele femei este cea mai sensibilă parte a trupului!

Clitorisul conține 8.000 de terminații nervoase, aproape dublu față de cele prezente la nivelul lingamului, și poate influența până la alte 15.000 de terminații nervoase din apropiere, oferindu-le femeilor de patru ori mai mulți senzori receptivi decât bărbaților. Cu toate acestea, există mai multe femei decât bărbați care se străduiesc să atingă starea de orgasm… oare de ce?

5. Dacă nu este intens folosit, își pierde funcția! Tocmai de aceea se spune că funcția creează organul.

Dacă clitorisul rămâne nefolosit, se va retrage în interiorul trupului și capișonul se va închide, fenomen cunoscut ca atrofie clitoridiană. La fel ca orice alt țesut din trup, clitorisul are nevoie de irigare cu sânge pentru a rămâne fericit și sănătos. Așa că orice ați face, oferiți-i și clitorisului vostru niște iubire cel puțin de câteva ori pe săptămână.

6. Crește din ce în ce mai mult atunci când este intens și adeseori excitat!

Modificările hormonale ce survin de-a lungul vieții unei femei conduc la creșterea clitorisului. Odată cu debutul pubertății, clitorisul începe să se mărească. La sfârșitul acestei perioade, este de aproximativ două ori mai mare. Când femeia atinge vârsta de 32 de ani, clitorisul va fi de aproximativ patru ori mai mare decât la începutul perioadei pubertare. După menopauză, clitorisul va ajunge să fie de șapte ori mai mare decât era la naștere. Dar nu vă alarmați, această creștere este abia vizibilă.

Cu toate acestea, clitorisul femeilor care au luat steroizi anabolizanți ajunge să arate precum un mic lingam.

7. Nu îmbătrânește niciodată, deoarece potențialul sexual este nemuritor!

Exact așa cum ați auzit – clitorisul la femeie nu îmbătrânește NICIODATĂ, oricât de mult a fost folosit. Odată ce ajunge la maturitate, își menține capacitatea de a oferi plăcere. Ceea ce înseamnă că vă veți putea bucura și la 90 de ani de aceleași orgasme extraordinare pe care le aveați în adolescență.

8. Masturbarea trezește și amplifică NARCISISMUL în universul femeii (ce se excită singură), iar aceasta declanșează apoi efecte nefaste. Este de milioane de ori mai bine ca clitorisul femeii să fie excitat sau dezmierdat fie de iubitul ei, fie de o altă femeie care o iubește. Stările de plăcere clitoridină ce apar atunci sunt mult mai intense și totodată sunt foarte împlinitoare pentru femeie. Două femei ce se excită reciproc la clitoris ating stări plenare de fericire amoroasă.
 
Acestea au fost câteva aspecte provocatoare și amuzante despre regele plăcerii erotice!!! Cunoașteți-vă părțile feminine ale trupului… examinați-le… explorați-le… adorați-le! Nu este nimic murdar, greșit sau rușinos în a-ți iubi zonele sau organele erogene! Așa că dacă vă simțiți vinovate când vine vorba de plăcerea benefică, RENUNȚAȚI imediat la acest sentiment prostesc… trupul a fost conceput de Dumnezeu încă de la începutul tuturor începuturilor spre a fi un punct focar de intensă plăcere erotică!

Citiți și:

Tot ce trebuie să ştie bărbaţii despre clitoris

Căldura amoroasă: cum să găsim sau să regăsim dimensiunea dătătoare de bucurie și fericire plenară a erosului sacru


yogaesoteric
30 octombrie 2015

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More