Covidul în Psaltire

Regele David nu cred că a scris Psaltirea profeţind despre covid! Cuvântul lui Dumnezeu are însă mai multe înțelesuri decât au cuvintele omenești. Asta face ca la fiecare recitire a Bibliei, de exemplu, să descoperim sensuri noi, nebănuite, care ni se „deschid” doar după ce am ajuns la un anumit punct din viața noastră, sau am trecut prin situații care fac posibilă înțelegerea cea „nouă”.

În „era covid” mă surprinde cât de actuală și profetică este Psaltirea în continuare! Cât de bine se mulează pe timpurile pe care le trăim! Cât de dătătoare de speranță este!

Psaltirea este una dintre „armele” cele mai puternice împotriva satanei, iar dacă ne gândim bine, această „resetare” nu poate fi decât satanică!

Răul care ne atacă și ne așteaptă, deciziile guvernamentale antisociale, anticonstituţionale, privarea de drepturi și libertăţi, sincronizarea mondială, cenzurarea adevărului, lupta împotriva bisericii, credinței, impunerea (deocamdată indirectă) a „vaccinului” experimental al cărui folos nu este definit clar, toate funcționează diabolic de precis și efectiv! Nicio ființă omenească normală nu ar fi fost capabilă de așa ceva!

Tot Psaltirea este ceea care ne deschide un alt înțeles decât cel lumesc al evenimentelor! Sau ne ridică când acestea ne copleșesc!

Fără să am pretenția ca voi epuiza toate pasajele interpretabile din punct de vedere „pandemic”, am să urmăresc să vă prezint câteva care pe mine m-au surprins.

Poate unii le vor considera simple coincidențe, poate alții vor spune ca găsesc asemănări unde nu există, sau ca „pandemia” a devenit o obsesie pentru mine! S-ar putea să aibă dreptate!

Sper însă ca vor fi destui care vor înţelege ce vreau să spun, în special trăitorii creștini!

Dacă Cuvântul lui Dumnezeu nu a fost, este și va fi, până la sfârşitul veacurilor actual, dacă acest Cuvânt nu este armă si pavăză în orice „război”, de la David până în veșnicie, atunci este greu de crezut că acest cuvânt nu este doar al unui om oarecare!

S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând: «Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor».” (Ps.2. 2 și 3)

Pandemia este susținută de toate guvernele pământului, indiferent de sistemul lor politic, care pentru prima dată în istoria sa de mii de ani sunt unitare în măsurile impuse, deși multe dintre acestea sunt anticonstituţionale!

Punct central comun este „resetarea” sau „noua normalitate” prin care, în primul rând, Dumnezeu nu mai are loc între noi! Niciun Dumnezeu și mai ales cel creștin! Iisus Hristos și creștinismul sunt pentru acești indivizi din guvernele lumii percepute ca un „jug”!

Dătătoare de speranță sunt versurile 4 și 5 din același psalm care spun:

Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei! Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei. Acolo s-au temut de frică, unde nu era frică, că Dumnezeu este cu neamul drepților.” (Ps.13. 5)

În „pandemia” aceasta frica a fost instrumentul de bază prin care s-au putut implementa toate măsurile draconice care au fost luate. Frica îi face pe oameni să nu mai raționeze și pentru aceasta s-a „muncit” din greu:

  • ni s-a pus o mască pe față tot timpul ca să nu uităm o clipă să ne temem!
  • mass-media a relatat 24 de ore din 24 doar despre îmbolnăviri, morți, lipsa tratamentului și niciodată despre cei 98% vindecați!
  • ni s-a interzis tot ce putea să ne facă să uităm pentru o oră sau o săptămână de pandemie: întâlnirile, școala, manifestările sportive, culturale, restaurantele, concediile…

Totuși, de ce ne era și ne mai este frică? De o gripă din care se moare cum se moare și din alte gripe! Este moartea covid mai îngrozitoare decât altă moarte? Cine poate spune asta?

Viața și moartea nu sunt decise însă de niciun virus și nici de măsurile de protecție, de co-morbidități, vârstă – ci de Dumnezeu! Așa se face ca au murit și mai mor tineri sănătoși, din țări cu sisteme medicale bine puse la punct, vaccinați, în timp ce bătrâni din ţări subdezvoltate plini de boli și nevaccinați se vindecă de această gripă!

Dacă tot ne este teamă, să ne fie de Cel care are puterea să ne lase pradă morții, sau să ne vindece! Să ne aducă în calea virusului, sau să ne ferească de el, chiar fără mască!

Au murit și drepți”, o să spuneţi! Numai Dumnezeu ştie cine e drept și cine nu! Numai Dumnezeu știe când e vremea cuiva să moară, de ce și cum!

Au murit de când lumea atât cei drepți, cât și cei nedrepți, pentru că toţi cei care sunt născuți o să moară cândva! Frica mare ca atare nu este că murim, sau nu ar fi cazul să fie, ci ce se petrece după acest moment, iar „începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu” (care nu este propriu-zis o frică), nu de altceva!

Psalmul 90 cred că ilustrează cel mai bine situația adevăraților creștini în „pandemie” – cum să se comporte, în cine să se încreadă, cui să ceară ajutor, de ce să nu se teamă…

Nădejdea creștinului nu este nici în mască, nici în distanțare și cu atât mai puțin în „vaccin” – ci în Iisus Hristos!

El va face să nu te îngrozești de toată propaganda deșănțată și de toate amenințările care vin din partea „puterii”! Credința nu doar te face să te simți protejat de „molimă”, ci să vezi adevărul în marea de minciuni care ne înconjoară! Umbra morții oricât de mult s-ar întinde și s-ar apropria, nu se va atinge de tine!

Chiar fără un sistem imun grozav, fără mască, fără vaccinare, vitamina D sau C, Dumnezeu te va scoate din necaz, când vei striga spre El (iar creștinul este bine să o facă neîncetat!)

Iată mai jos Psalmul 90 în întregime pentru cei care nu-l cunosc sau nu l-au citit prin „ochelarii” covid!

Cel ce locuieşte mereu numai cu ajutorul Celui Preaînalt, care este Dumnezeu Tatăl,
sub acoperământul Dumnezeului cerului va sălăşlui.

El va zice Domnului Dumnezeu:

Tu eşti sprijinitorul meu, Tu eşti mântuirea mea, spre Tine, Dumnezeul meu, voi nădăjdui mereu.
Puterea lui Dumnezeu te va izbăvi din cursa vânătorilor celor răi şi de cuvântul tulburător.
Cu spatele Său te va umbri pe tine şi sub aripile Lui tu vei nădăjdui;

ca o armă de neînvins te va înconjura atunci adevărul Lui.
Cu puterea lui Dumnezeu mereu în tine, nu te vei teme de frica de noapte şi nici de săgeata ce zboară ziua.

Tu nu te vei speria de toate cele care umblă în întuneric şi nici de molima ce bântuie întru amiază.

Cădea-vor seceraţi din imediata ta apropiere o mie,

şi zece mii vor cădea de-a dreapta ta,

dar de tine nimic rău nu se va apropia.

Mereu calm şi fericit cu ochii tăi vei privi, şi răsplătirea păcătoşilor după faptele lor o vei vedea.

Pentru că tu doar pe Domnul Dumnezeu, care este mereu nădejdea ta şi Cel Preaînalt, L-ai pus scăpare ţie.

Nu vor veni niciodată spre tine relele, şi violenţa nicicând nu se va apropia de locaşul tău,

căci îngerilor Săi de lumină, Domnul Dumnezeu le va porunci

ca pe tine să te păzească mereu în toate acţiunile şi căile tale.

Pe mâini şi pe aripi te vor înălţa pe tine îngerii Domnului,

ca nu cumva să împiedici de vreo piatră piciorul tău.

Peste aspidă şi vasilisc tu vei păşi şi vei călca triumfător peste leu şi peste balaur.

Căci de va nădăjdui către Mine, Eu îl voi izbăvi pe el, zice Domnul Dumnezeu

şi Îl voi ocroti pe el, căci a cunoscut şi a crezut cu tărie în numele Meu.

Striga-va când va avea nevoie către Mine, şi atunci Eu îl voi auzi pe el;

alături de el
voi fi mereu la necaz şi Îl voi salva pe el şi-l voi face să urce către Mine.
Cu multe zile fericite Îl voi umple pe el şi Îi voi arăta lui mântuirea şi slava Mea
.

Mai este oare de mirare că satana care stă în spatele „pandemiei” are tot interesul sa ne țină departe de biserică, să ne îndepărteze de arma care îi poate veni de hac?

Aspectele care ni s-au impus și care par „normale” – masca, distanțarea în biserică și în alte locuri publice, reducerea numărului de participanți la evenimente – toate astea arată că nădejdea, întreaga noastră nădejde nu este în Iisus!

Iar lui Dumnezeu nu-i plac jumătățile de măsură! Dumnezeu „ne aude” de obicei când strigătul nostru este ca spre singurul Salvator, făcut cu credința că este singura posibilitate care ne-a rămas!

AMIN!

Autor: Vrăbiuțe

Citiți și:
Toate încercările și necazurile au același scop: mântuirea sufletului omenesc
Cum să fii fericit veșnic – 25 de sfaturi recomandate de Dumnezeu!

„Întotdeauna să ne rugăm ca Domnul să ne povăţuiască ce anume să facem, şi Domnul nu ne va lăsa să rătăcim”

 

yogaesoteric
18 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More