Cum să oprim invazia de furnici folosind metode naturale (şi inofensive)

 

Odată cu primăvara, în afară de flori, căpşuni şi fluturi se întorc şi insectele, şi în special furnicile. Nu este nevoie să trăim în mediul rural pentru a avea de-a face cu ele: aceste mici şi neobosite creaturi se întâlnesc, de asemenea, şi în oraş. Iar dacă găsesc drumul liber spre cămară, grădina de legume de pe balcon sau borcanul cu miere uitat deschis prin dulap, desigur nu-şi fac probleme să se încoloneze spre bunătăţi.

În orice caz, fie că locuim în mediul rural sau în oraş, sau că furnicile sunt în interiorul sau în afara casei, prezenţa lor poate fi o problemă, dar uciderea lor – cu un pesticid sau cu un remediu natural – este un act crud pe care îl putem evita. Iată cum.

Există anumite substanţe naturale pe care aceste insecte mici şi neobosite nu le iubesc şi, de multe ori, au arome pe care nasul uman le consideră chiar plăcute, aşa că începem cu acestea şi vom vedea dacă colonia îşi deviază calea. De exemplu, furnicilor nu le plac cuişoarele, scorţişoara, piperul: presăraţi una dintre aceste mirodenii în jurul zonei pe care doriţi să o protejaţi, chiar şi în cantităţi mici, şi veţi vedea că se va crea o barieră invizibilă pe care cu greu o vor depăşi. De asemenea, uleiurile esenţiale ale condimentelor menţionate funcţionează chiar foarte bine: se toarnă doar o picătură sau două în puncte strategice (la intrarea în casă, în crăpătura din care vin furnicile sau în jurul plantelor „atacateˮ de ele). Un alt ulei esenţial care nu place deloc furnicilor este cel de tea tree. Dar nu numai lor. Acesta îndepărtează şi alte insecte, inclusiv ţânţarii, astfel încât s-ar putea să rezolvaţi dintr-o dată problema mai multor oaspeţi nedoriţi.

Chiar şi un miros acru ca cel al oţetului sau al sucului de lămâie constituie un repelent pentru furnici; trebuie doar să îmbibaţi ghemotoace mici de bumbac pe care să le lăsaţi lângă punctul de intrare. Dar ambele substanţe se evaporă repede, mult mai repede ca uleiurile esenţiale, deci vor trebui înlocuite destul de des.

Un alt remediu este sarea grunjoasă – presărată pe marginea ferestrelor, devine o excelentă barieră anti-furnici.

Apoi, există anumite ierburi aromatice cu un miros puţin plăcut micilor invadatoare (deşi mai blânde ca remediile anterioare), cum ar fi menta, frunzele de dafin, oregano, pe care le puteţi plasa în grămezi mici, în cămară, spre exemplu, amintindu-vă să le rupeţi frunzele pentru a-şi putea elibera uleiurile esenţiale.

De asemenea, furnicile nu tolerează pudra de talc – un alt element care poate crea o barieră defensivă – şi pulberea de ipsos. Cu aceasta din urmă este suficient să desenaţi o linie şi insectele nu o vor depăşi.


Citiţi şi:

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (9)

Legume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
 

yogaesoteric
26 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More