Cum se «otrăvesc» românii zilnic. Sindromul de ficat gras non-alcoolic, cea mai frecventă afecțiune hepatică cronică

 

În România, una din două persoane are probleme serioase de greutate. 7 din 10 oameni mănâncă atât de dezechilibrat, de nesănătos încât, mai devreme sau mai târziu, ajung la doctor. 70% dintre vizitele la medic pornesc de aici: de la mâncatul haotic și excesiv.

Una dintre principalele cauze de deces în Europa este obezitatea. Pentru că aceasta duce la apariția altor boli, precum diabetul zaharat, considerat boală a secolului.

„Tot ce consumăm în exces devine toxic pentru organism. Ne trezim în supermarket cu coșurile pline și de fapt necesarul nostru este chiar puțin sub jumătate din tot ce cumpărăm. 40% este mișcarea, și restul, 30% și 30% sunt echilibrul psihic și alimentația”, a declarat Simona Carniciu, medic nutriționist, pentru Digi 24.

Sindromul de ficat gras non-alcoolic este o altă afecțiune provocată de alimentația dezechilibrată.
„Ficatul gras non-alcoolic este considerat în prezent cea mai frecventă afecțiune hepatică cronică și principala cauza de transplant hepatic. Această afecțiune este produsă de factori numeroși dintre care cei mai importanți sunt cei ai sindromului metabolic. Se apreciază că 46% din populația generală suferă de această încărcare grasă a ficatului”, spune Camelia Saratanu, medic gastroenterolog.

„Am început să am anumite crampe și probleme gastrointestinale. Bănuiesc că din cauza unor anumite excese din timpul școlii. O alimentație nesănătoasă și un stil de viață nesănătos. Din păcate s-a ajuns la nevoia de vizită la medic”, afirmă un pacient.

„Din cauza stilului de viață dezordonat pe care îl duc, am probleme cu ficatul. Din cauza acestei vieți agitate pe care o avem cu toții nu am un program de masă ordonat. Mănânc la ore diferite și cel mai mult seara când ajung acasă de la serviciu”, afirmă o pacientă.

„Uită să mănânce, fac pauze mari între două mese principale, ajung foarte flămânzi seara și atunci mănâncă aproape tot ce le pică la îndemână. Mănâncă foarte pe fugă și foarte anapoda alimente care nu au nutrienți, au doar calorii goale care ne îmbolnăvesc”, precizează Laura Ene, medic nutriționist.


Citiți și:

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

Mâncarea fără măsură ne poate fi fatală

Alimentaţia corectă

 

yogaesoteric
2 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More