Descoperă Yoga!


În fiecare din noi există o sursă de putere, claritate mentală şi pace. Cel mai înalt scop în yoga este de a găsi această sursă interioară de care, din păcate, cea mai mare parte a timpului nu suntem conştienţi. De fapt, este posibil să nici nu ştim cine suntem noi cu adevărat. Prea adesea ne lăsăm mintea ocupată de o mulţime de gânduri care ne captează toată atenţia!

Yoga ne ajută să eliminăm o parte din confuzia şi permanenta noastră sporovăială interioară. Respiraţia profundă ne relaxează corpul, ne destresează psihicul şi ne linişteşte mintea. Studii medicale recente afirmă că practica posturilor şi a exerciţiilor yoga de respiraţie completă transformă chimia corpului şi sistemul nervos. De asemenea, tehnicile yoghine ne ajută să ne perfecţionăm capacitatea de concentrare pentru ca atunci când acţionăm să ne putem focaliza mintea doar asupra unui singur lucru.

Când ne calmăm mintea creăm un spaţiu subtil interior în care putem conştientiza cine suntem noi în realitate. Putem deveni astfel mai conştienţi de Sinele nostru adevărat, pe care o minte excesiv de activă îl ascunde.
Mulţi oameni practică yoga pentru a se transforma şi a deveni conştienţi de acel „ceva” care este ascuns adânc în fiinţa lor. Ei numesc acest „ceva” Realitatea, Sinele, Scânteia divină, Sursa, Fiinţa, Atman, Brahman, Alah, Shiva, Dumnezeu, Conştiinţă sau preferă să nu-i dea nici un nume, deoarece numele nu are nici o importanţă. Ceea ce contează cu adevărat este faptul că prin yoga pătrundem adânc în interiorul nostru şi descoperim că suntem numai iubire, fericire beatifică, linişte şi armonie divină.

Pentru aceasta merită să practicăm yoga în fiecare zi!
 

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More