Elon Musk l-a invitat la sediul Twitter pe Jay Bhattacharya, coautor al Declarației de la Great Barrington, care s-a opus lockdown-urilor în timpul pandemiei și a fost cenzurat de Twitter 1.0

Dr. Jay Bhattacharya, epidemiolog de la Stanford și legenda Declarației de la Great Barrington, s-a întâlnit cu Elon Musk, directorul executiv al Twitter, pentru a afla de ce opoziția sa față de lockdown-ul din timpul pandemiei a dus la includerea sa pe lista neagră a Twitter, scrie dailysceptic, care citează din The Mail.

Epidemiologul dr. Jay Bhattacharya a fost pus pe o listă neagră alcătuită de platforma de comunicare virtuală după ce a susținut că lockdown-urile covid ar dăuna copiilor: Profesor la Stanford: Lockdown-urile covid „sunt cea mai mare eroare de sănătate publică pe care o puteam face”!

Bhattacharya a dezvăluit cum a petrecut la sediul Twitter din San Francisco, după ce a fost invitat să se întâlnească cu Musk și să descopere mai multe despre lista neagră pe care a fost adăugat.

Twitter 1.0 m-a pus pe lista neagră în prima zi în care m-am alăturat rețelei în august 2021”, a scris profesorul pe Twitter. „Cred că tweet-ul meu cu link către @gbdeclaration a fost cel care a declanșat includerea mea pe lista neagră pe baza unor plângeri nespecificate primite de Twitter”.

Twitter 1.0 se referă la varianta inițială a platformei, care a practicat intens cenzura, înainte ca Musk, fan al libertății de exprimare, să o cumpere.

Bhattacharya este profesor titular la Stanford, coautor al unei scrisori, în 2020, Declarația de la Great Barrington, în care s-a arătat modul în care blocajele au fost dăunătoare.

Profesorul de la Stanford s-a alăturat Twitter în 2021, la un an după ce a scris controversata scrisoare împreună cu epidemiologul britanic de origine indiană Sunetra Gupta, specialist în boli infecțioase, și cu fostul profesor de medicină de la Harvard Medical School, Martin Kulldorff.

Scrisoarea a abordat pandemia și implicațiile acesteia dintr-o perspectivă umanitară și de sănătate publică la nivel mondial, punând accentul pe modul în care strategiile covid-19 îi forțau pe copii, clasa muncitoare și săracii să poarte cea mai grea povară.

La vremea respectivă, Bhattacharya a explicat cum Kulldorff a solicitat verificarea din partea Twitter 1.0, dar cererea i-a fost respinsă, pe motiv că nu era suficient de notabilă.

Twitter 1.0 a respins cererile de verificare ale mele și ale lui @MartinKulldorff. De fiecare dată, raționamentul (care nu ne-a fost niciodată transmis) a fost că nu eram suficient de notabili. Ar fi fost cazul să îl întrebe pe Francis Collins – el ar fi garantat pentru statutul nostru de «epidemiologi marginali»”, a continuat Bhattacharya.

Va dura ceva timp pentru a afla mai multe despre ceea ce a determinat Twitter 1.0 să acționeze atât de imperios, dar îi sunt recunoscător lui @elonmusk, care a promis acces pentru a ne ajuta să aflăm. Voi raporta rezultatele pe Twitter 2.0, unde domină transparența și libertatea de exprimare”, a scris el pe Twitter.

Musk a răspuns ulterior cu aceeași monedă pe Twitter: „Mulțumesc pentru aderența riguroasă la știință”.

În octombrie 2020, Bhattacharya, împreună cu profesori de la universitățile Harvard și Oxford, a publicat Declarația de la Great Barrington, care susținea imunitatea de cohortă – ideea că de fapt covidul ar înceta să se răspândească după ce toată lumea l-a contractat. În Declarație se spune că în realitate acesta este „punctul în care rata noilor infecții este stabilă”.

Casa Albă a sprijinit documentul și l-a folosit pentru a face presiuni pentru ca școlilor și întreprinderilor să li se permită redeschiderea. Dar doctorul Anthony Fauci a respins conceptul de imunitate de cohortă ca fiind „un nonsens total” și „ridicol”, adăugând că ar „duce la spitalizări și decese”.

Cu toate acestea, atunci când a reflectat asupra deciziei de a închide școlile, dr. Fauci a declarat pentru ABC News: „ne-am dat seama că vor exista consecințe colaterale dăunătoare atunci când faci așa ceva. Acesta este motivul pentru care aș spune în permanență în toate aparițiile media pe care le-am avut: «Este necesar să facem tot ce putem pentru a păstra școlile deschise». Cel mai important aspect este să protejăm copiii.”

De asemenea, el a insistat în repetate rânduri că nu a existat o scurgere dintr-un laborator din China a virusului SARS-CoV-2.

În preajma acestei întâlniri, Elon a postat o fotografie cu iz tragic-comic pe Twitter, reprezentându-l pe tartorul Fauci susurând la urechea lui Biden: „Încă o carantină, mărite rege!

La întrebarea când vor apare Dosarele Twitter despre covid, Elon Musk a răspuns: „Vin ca o bombă.”

Citiți și:
Pagina oficială a Declarației de la Great Barrington, ștearsă cu totul de Facebook. Dr. Jay Bhattacharya, unul dintre inițiatori: „Este o formă modernă de ardere a cărților”
Confirmarea că Twitter a interzis din umbră candidații politici conservatori și medicii de bună credință vine din partea lui Elon Musk: Gigantul media a manipulat algoritmii platformei
Studiu Universitatea Stanford: Lockdown-urile nu au niciun efect semnificativ în reducerea covid-19, ba chiar pot duce la răspândirea cazurilor

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More