Enciclopedia naturistă a elementelor minerale

o lucrare de Gregorian Bivolaru
 

– prezentarea cărții –

Această lucrare urmăreşte să prezinte pentru prima oară în România într-o formă enciclopedică şi actualizată informaţii esenţiale despre elementele minerale şi despre terapia cu elemente minerale, aşa cum au fost ele expuse de-a lungul timpului de către diverşi autori competenţi. Veţi găsi reunite aici unele informaţii fundamentale provenind de la faimoşi alchimişti ai evului mediu, de la cercetătorul modern Louis Kervran, clarvăzătorul Rudolf Steinder ş.a., precum şi din medicina actuală (în special din biologia celulară şi din genetică).

Elementele minerale sunt prezente la toate nivelurile organismului, exercitând importante acţiuni specifice. La fel ca majoritatea vitaminelor, ele nu pot fi sintetizate de către organismul uman. Totuşi, prin misteriosul proces al transmutaţiei biologice, unele elemente chimice se pot transforma în alte elemente chimice, chiar la temperatura corpului uman, degajând lent cantităţi uriaşe de energie care, prin intermediul proceselor ulterioare de sublimare, pot fi utilizate cu înţelepciune de către cei iniţiaţi.

Odată cu descoperirea  rolului elementelor minerale şi al vitaminelor în buna funcţionare a organismului s-a creat o mai mare deschidere faţă de medicina naturistă. Urmărind să renunţe din ce în ce mai mult la medicaţia alopată  de sinteză (a cărei agresivitate a fost din plin dovedită prin numeroasele sale efecte secundare nocive, ceea ce nu mai constituie acum un secret pentru nimeni), atât medicii (plini de bun simţ) cât mai ales pacienţii au început să acorde o din ce în ce mai mare atenţie medicinei naturiste.

În cadrul terapiilor alopate sunt adeseori prescrise pacienţilor unele suplimente minerale în exclusivitate de sinteză, ceea ce constituie o mare greşeală, pentru că în realitate niciodată un produs de sinteză (căruia înainte de toate îi lipseşte elementul vital) nu va putea înlocui pe deplin un produs perfect natural. Să nu uităm că întotdeauna NATURA a avut şi încă mai are secretele ei pe care deocamdată omul nu este capabil să le cunoască în totalitate.

Plantele medicinale, legumele, fructele, cerealele, lactatele, ouăle, apele minerale naturale, apa de mare, produsele apicole, precum şi dolomita, argila, drojdia de bere, algele marine sunt importante surse naturale de elemente minerale. Aşadar, revenirea la un mod de viaţă sănătos şi echilibrat şi la o alimentaţie cât mai naturală ne poate asigura fără îndoială necesarul de elemente minerale.

Hipocrat afirma: „Fie ca elementele să vă fie leacuri, iar leacurile, alimente”. Aceasta înseamnă că simpla alimentaţie corectă este în sine un remediu complet, în timp ce remediile ar trebui să fie perfect nenocive, la fel ca alimentele.

Atât marii înţelepţi cât şi geniile care au existat în decursul istoriei omenirii au intuit şi au respectat aşa cum se cuvine „miracolul” naturii, înţelegându-l ca pe o prezenţă vie a lui Dumnezeu, care este în permanenţă oglindit în TOT şi în toate.
Scopul ultim al unei veritabile terapii naturiste este acela de a ajuta fiinţa umană să-şi descopere propria sa natură, să-şi regăsească paradisul lăuntric, să fie din nou ea însăşi, în deplină armonie cu mediul, cu universul. În ultimă instanţă, aceasta face posibilă reîntoarcerea la Dumnezeu şi revelarea Lui în fiinţa noastră. Înstrăinarea de Tatăl Ceresc, mai ales din cauza ignoranţei şi a egoismului, reprezintă de fapt boala fundamentală a omului. Adevărata sa vindecare presupune deci regăsirea de Sine prin descoperirea lui Dumnezeu, care este mereu prezent în întreaga Natură.

Această carte a fost publicată la

Editura Shambala

 

yogaesoteric

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More