Epidemiolog de la Harvard: Nu vom scăpa niciodată de Covid. Lockdown-ul este un experiment unic și este un experiment îngrozitor

 

Martin Kulldorff, epidemiolog la Harvard și unul dintre semnatarii „Declarației de la Great Barrington”, spune că încercarea de „a curma” coronavirusul prin „urmărirea contactelor, testare și izolare, împreună cu lockdown-uri severe, nu va rezolva problema. Doar va împinge situaţia mai departe, în viitor”.

Într-un interviu acordat pentru Spiked-online, Kulldorff spune că în realitate Covid-19 nu este periculos pentru tineri decât gripa sezonieră.

„Diferența de risc între cei mai în vârstă și cei mai tineri este de peste 1000 de ori. Asta este imens. Covidul nu este o boală periculoasă pentru tineri. Pentru copii, este mult mai puțin periculoasă decât gripa sezonieră. De exemplu, Suedia a fost singura țară care a ținut școlile deschise pe toată perioada pandemiei în primăvară. N-au folosit măști și nici distanțare socială. Din 1,8 milioane de copii au existat fix zero decese din cauza Covid-19 în această perioadă. Și au existat doar câteva cazuri de internare în spital. A fost mult mai ușoară decât gripa sezonieră”, a spus el.

Epidemiologul îl contrazice pe Bill Gates, cel care speră să se eradicheze coronavirusul, afirmând că omenirea nu va scăpa niciodată de Covid. Specialistul chiar declară că dacă vom face toți Covid, în copilărie, totul va fi mai bine pe termen lung.

„Nu vom scăpa niciodată de Covid. Va fi endemic, la fel ca alte coronavirusuri. Dar un aspect care face o mare diferență este că în fiecare an se nasc oameni noi care sunt susceptibili la Covid, dar pentru copii este o boală foarte ușoară. Acesta este un avantaj pe care îl avem în lupta împotriva Covid în comparație cu, să zicem, pojarul, care este o boală foarte serioasă pentru copii. Dacă privești pe termen lung, dacă toată lumea face Covid în copilărie, nu va fi o problemă majoră”, a continuat Kulldorff.

El a declarat că este uimit de atenția totală acordată acestei boli, pentru care se aruncă toate principiile sănătății publice pe fereastră, precum și de modul de combatere a acesteia, prin lockdown (carantină).

„Este un experiment unic și este un experiment îngrozitor. Sunt uimit – la fel ca şi mulți dintre colegii mei – de atenţia totală acordată acestei boli. Într-un scurt timp, am aruncat toate principiile sănătății publice pe fereastră. Majoritatea țărilor din Europa au avut un plan de pregătire pentru pandemie care nu recomanda lockdown-urile, ci propunea în schimb o strategie bazată pe evaluarea riscurilor pentru a proteja persoanele cu risc ridicat, care este, de fapt, aceeaşi abordare cu protecția ţintită pe care am propus-o în Declarația de la Great Barrington. Prin urmare, ceea ce propunem nu este nimic revoluționar. Mulți oameni au pledat pentru aceasta de-a lungul acestei pandemii, dar nu au primit prea multă atenție”, a adăugat cercetătorul suedez.


Citiți și:

Adevărata amenințare Covid-19

Didier Raoult: ‘Covid-19 nu este o boală mai letală decât gripa’. Bilanțul epidemiei

Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala

 

yogaesoteric
18 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More