Fostul Președinte Pfizer avertizează despre pericolul noului lansat vaccin anti covid

 

Pfizer a anunțat cu multă fanfară rezultatele propriului vaccin anti covid-19, afirmând că studiile au arătat că poate preveni infectarea pentru 90% dintre persoanele care contractează virusul. Dar respectatul fost vicepreședinte al Pfizer, dr. Michael Yeadon, semnalează serioase îngrijorări în ceea ce priveşte acest vaccin.

Nu numai că guvernele și „consilierii lor științifici” au reacționat excesiv la pandemie, dar a devenit foarte clar din datele apărute că acest coronavirus nu are un impact mai mare asupra sănătății globale decât o simplă gripă sezonieră.

Necesitatea de a lansa un program de vaccinare obligatorie în masă de trilioane de dolari, utilizând vaccinuri „grăbite”, nu este doar imprudentă, ci poate sfârși prin a ucide mai mulți oameni decât virusul în sine.

Profund afectat de modul în care guvernul britanic a susținut lobby-ul vaccinului în această problemă cheie, profesorul Yeadon a trimis o scrisoare deschisă către Matt Hancock, Secretarul de Stat pentru Sănătate și Îngrijire Socială din Marea Britanie, care a ordonat departamentului său să publice modificările propuse la Regulamentul privind Medicina Umană „pentru a justifica o potențială lansare a unui vaccin”.

„Dragă domnule Hancock,

Am o diplomă în biochimie și toxicologie și un doctorat în farmacologie. Am petrecut 32 de ani lucrând în cercetare și dezvoltare farmaceutică, în special pentru medicamente noi care tratează tulburări ale plămânilor și pielii. Am fost vicepreședinte la Pfizer și CEO al unei firme de biotehnologii pe care am fondat-o (Ziarco – achiziționată acum de Novartis). Am cunoștințe despre cercetarea și dezvoltarea medicamentelor noi.

Am citit documentul de consultare. Rar am fost atât de șocat și tulburat.
Toate vaccinurile împotriva virusului SARS-COV-2 sunt, prin definiție, foarte noi și au doar câteva luni de când sunt în dezvoltare.

Dacă un astfel de vaccin este aprobat pentru utilizare, în circumstanțe care nu sunt EXPLICIT doar experimentale, cred că destinatarii vaccinului sunt induși în eroare, într-o manieră penală. Aceasta se datorează faptului că există zero voluntari umani de la care să existe o informație consistentă, mai mult de doar câteva luni, despre siguranța dozelor de vaccin.

Îngrijorarea mea nu a apărut deoarece sunt împotriva vaccinului (nu), în schimb, se referă la principiul conform căruia politicienii au putut interveni în această stare incompletă de dezvoltare, în care vaccinul nu este indicat să fie pus la dispoziția subiecților, pentru orice altceva, cu excepția unei baze explicit experimentale. Aceasta este îngrijorarea mea.

Și motivul acestei preocupări este că nu se știe care va fi profilul de siguranță, la șase luni sau la un an sau mai mult după administrarea vaccinului. Nu aveți literalmente date despre asta și nici altcineva nu are.
Nu aveți nici o idee despre efectele secundare adverse care vor apărea după intervale mai lungi de la administrare, deși creați impresia că știți ce se va petrece.

Companiile farmaceutice utilizează o tehnologie nouă, care nu a mai fost folosită anterior pentru a crea vaccinuri. Prin urmare, nu există date de siguranță pe termen lung care să poată fi menționate în sprijinul noțiunii că este rezonabil să se accelereze dezvoltarea vaccinului.

Sunt suspecte motivele celor care propun utilizarea rapidă a vaccinului pe scară largă, pe întreaga populație. Acum înțelegem cine prezintă un risc deosebit de ridicat de morbiditate și mortalitate de la răspândirea acestui virus. Voluntarilor din aceste grupuri ar fi necesar să li se ofere informații detaliate despre risc versus beneficiu. Doar dacă se dă consimțământul informat, poate fi utilizat un vaccin EXPERIMENTAL.

Nu am încredere în dumneavoastră. Nu ați fost direct și v-ați comportat îngrozitor de-a lungul acestei crize. Încă o faceţi acum, înșelând cu privire la riscul de infecție de la copiii mici. De ce ar fi nimerit să vă cred în legătură cu vaccinurile experimentale?

Dr. Michael Yeadon”

Voluntarii cărora li s-a administrat primul vaccin anti-covid din lume spun că au resimţit dureri de cap și în tot trupul. E ca o mahmureală severă

Voluntarii care au luat parte la studiul vaccinului Pfizer au comparat efectele secundare ale vaccinului anti covid-19 cu o „mahmureală severă”, spunând că au resimțit dureri de cap, febră și dureri musculare similare celor de la vaccinul antigripal, scrie Daily Mail.

Un voluntar în vârstă de 45 de ani a spus că prima doză de vaccin i-a dat efecte secundare asemănătoare cu gripa, dar simptomele au fost „mai severe” după cea de-a doua doză.

Un alt voluntar, Glenn Deshields, în vârstă de 44 de ani, a spus că vaccinul Pfizer l-a făcut să simtă ca o „mahmureală severă”, dar simptomele s-au ameliorat rapid.

Peste 43.500 de persoane din șase țări au luat parte la studiile din faza a treia efectuate de gigantul farmaceutic Pfizer în căutarea unui vaccin covid-19 eficient.

Carrie, ziaristă din Missouri, care a cerut să nu fie folosit numele de familie, a declarat că a primit prima doză a vaccinului în septembrie și a doua a luna trecută. Spune că a suferit dureri de cap, febră și dureri în tot trupul, comparabile cu cele de la gripă. Dar după a doua doză durerile au devenit „mai severe”.

Ea a explicat că s-a înscris printre voluntari pentru că simțea că este „datoria ei civică”, iar anunțul recent despre succesul vaccinului celor de la Pfizer a făcut-o să se simtă „foarte mândră”. „Gândul că am putea scăpa de acest virus și a ne întoarce la un fel de normalitate în viața noastră, acesta a fost un factor determinant pentru mine.”

Un sondaj recent realizat în state din Uniunea Europeană arată existența unor opinii diferite în legătură cu vaccinarea anti covid.

În Polonia și Ungaria, de exemplu, 56% dintre cei chestionați au declarat că s-ar vaccina. În Franța, acest procent este de 59%, în Spania, de 72%, iar în Marea Britanie, de 85%. În China, în schimb, procentul celor care sunt gata să se vaccineze este zdrobitor: 97%.


Citiţi şi:

La ce ne putem aștepta de la vaccinul anti Covid-19? 
Fără precedent! Companiile farma au ‘imunitate’: nu vor răspunde în cazul efectelor secundare după vaccinare 

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More