Franța: Agenția pentru Medicamente raportează „potențiale riscuri” de tulburări menstruale după vaccinarea cu Pfizer sau Moderna

Agenția Medicamentelor din Franța (ANSM) indică un „potențial risc” privind tulburările menstruale după vaccinare.

Începând cu 15 iunie, 66 de efecte adverse grave au fost observate după vaccinare” la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, „inclusiv un caz de miocardită în curs de vindecare”, specifică autoritatea sanitară.

În total, aproape 2,4 milioane de adolescenți au primit cel puțin o primă doză a vaccinului anti-covid. Până recent, doar vaccinul Pfizer/BioNTech (Comirnaty) putea fi utilizat pentru această grupă de vârstă, dar Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a aprobat ulterior și vaccinul de la Moderna (Spikevax).

Miocardita, o inflamație a mușchiului cardiac, este deja listată ca un efect secundar al vaccinului Pfizer la adulți, „mai des după a doua doză, la bărbați tineri”.

Profilul efectelor secundare este în general similar cu cel al adulților”, spune Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor. Celălalt semnal confirmat pentru vaccinul Pfizer este riscul creșterii tensiunii arteriale, imediat după vaccinare sau întârziat.

ANSM clasifică, de asemenea, cu „potențial de risc” tulburările menstruale după vaccinarea cu Pfizer sau Moderna, printr-un raport trimis către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Au fost raportate 36 de cazuri după vaccinarea cu Moderna și 229 după injectarea vaccinului Pfizer.

ANSM a înregistrat între 16 și 22 iulie „un caz de șoc anafilactic care a dus la moartea unei persoane în vârstă de 20 de ani după vaccinarea cu Pfizer”.

Având în vedere debutul tardiv” (10 ore după vaccinare) „și expunerea foarte probabilă, după vaccinare, la un alergen a respectivei persoane cu antecedente privind alergiile alimentare, nu există nimic care să concluzioneze că decesul are legătură cu vaccinarea”, subliniază agenția.

Citiți și:
Dereglează vaccinurile anticovid ciclurile menstruale ale femeilor?
Crește numărul de cazuri de miocardită în rândul adolescenților din SUA după rapelul cu Pfizer și Moderna
Ex-vicepreședintele Pfizer, dr. Michael Yeadon și peste 160 de medici din întreaga lume, au avertizat Europa asupra pericolelor vaccinurilor covid

 

yogaesoteric
4 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More