Învingători și cei învinși datorită EGO-ului lor exacerbat

 

Am fost învățați să ne trăim viața doar ca pe o continuă competiție. Învingători și învinși.

Am fost învățați să trăim viața ca pe o continuă comparație. Buni și răi.

Oare cine este învingător? Oare cine este învins?

Avem relații. Dor. Învățăm că e bine să fii tu cel egoist care câștigă. Să fii tu cel egoist care nu suferă. Să fii tu cel egoist care părăsește. Să fii tu cel egoist care nu se implică. Atunci când suntem însă părăsiți, respinși, simțim gustul înfrângerii, rușinea de a nu fi doriți, de a nu fi suficient de buni.

Rana de respingere este activă în noi toți (sau în marea majoritate). Avem cu toții de făcut o alegere în viața asta – să ne închidem în fața iubirii sau să ne dăm voie să o simțim, așa cum putem, chiar dacă la început mai șchiopătat.

Tot întunericul acestei lumi vine din frică. Frica nu este ceea ce suntem. Frica este creația EGO-ului nostru exacerbat. Frica lui de a fi recunoscut ca ceea ce este – o iluzie.

Frica primordială este de moarte, totul se reduce la ea. Mintea egotică se chinuie mereu să ne protejeze, așadar ne găsim milioane de motive raționale să nu iubim, să fugim de iubire, pentru că vieți egotice ce erau pline de suferință ne spun că pentru EGO este riscant, respingerea îl DOARE pe cel egocentric. Rău doare. Și da, riscăm chiar să murim în zeama EGO-ului.
Dar cine moare?

Sufletul știe că este etern. Sufletul nu are nicio frică. Frica de moarte este a EGO-ului exacerbat. Dacă îți dai voie să asculți vocea sufletului, încet încet capeți curajul de a-ți asuma inclusiv „moartea” EGO-ului, pentru că dincolo de suferință îți dai voie să crezi în sufletul tău, care îți șoptește Adevărul Dumnezeiesc.

Atât de mulți oameni egoişti aleg frica, aleg confortul egotic călduț, aleg compromisul, aleg fuga de iubire, aleg chiar moartea. Ei, cei egotici, cred că sunt învingători, pentru că ei sunt cei care pleacă, ei sunt cei care nu suferă, pentru că fiind egocentrici nu se implică.

Nu știu, deocamdată, cât pierd. Nu știu, deocamdată, că fiind egotici SE pierd.

Când ne asumăm suferința, când ne dăm voie să avem curajul de a trece prin ea, total, da, simțim că murim. Pentru că se destructurează toate scuturile, dispar toate structurile egotice de apărare pe care le-am construit cu grijă pentru a ne proteja de tot ce înseamnă sentiment. Toată personalitatea noastră egotică, tot falsul cu care ne-am identificat în viață.

Abia când avem curajul de a ne înfrunta demonii, descoperim că ei pot fi învinşi. Abia când ne dăm voie să trăim cu mult curaj fricile noastre cele mai negre, suferința cea mai profundă, ne descoperim pe noi dincolo de EGO și ne eliberăm, pentru că atunci înțelegem că frica era o iluzie a EGO-ului, o păcăleală a EGO-ului, o construcție a unui copil mic care nu a înțeles reacția lumii acesteia la tot ce avea el mai bun de oferit – inima lui.

Copii fiind, am venit cu inima deschisă, crezând că lumea asta va primi iubirea noastră, o va prețui, ne va prețui. Dar lumea egoistă pe care noi toți o construim permanent prin alegerile noastre nu recunoaște iubirea, nu o prețuiește, ci se teme de ea. Adulții egotici sunt foștii copii pe care aceeași lume i-a respins, i-a mutilat, i-a ucis în interior.

Frica este de fapt neînțelegerea copilului din noi. El este necesar să fie vindecat, el este necesar să fie iubit. Doar noi putem să o facem, pentru că lumea asta egocentrică nu știe cum. Lumea asta egocentrică este plină de copii furioși, neînțeleși și neiubiți.

Dar, dacă ai mult curaj, vine un moment în care viața, în minunăția ei, vine și face să apară dumnezeiasca lumină. Și atunci primești cheia cea dumnezeiască, Adevărul Suprem, motivul pentru care ai venit aici – înțelegi în sfârșit că ÎNVINGĂTORUL ESTE CEL CARE IUBEȘTE constant şi fără măsură. Cel care riscă. Tot.

Vine momentul în care știi că ai o singură carte ce este dumnezeiesc de jucat, iar atunci alegi să simți ceea ce este dumnezeiesc. Pentru că alegi viața dumnezeiască, nu moartea. Lumina dumnezeiască, nu întunericul.

Așadar, iubește! Căci astfel te vei îndumnezei.
Orice este bun şi dumnezeiesc.
Pe oricine care merită iubirea ta fără măsură.
Oricât de mult.
Cu orice risc.
Acum ești tu cel ce translatează dincolo de EGO. Mai mult decât un învingător, ești INVINCIBIL. Căci eşti mereu cu Dumnezeu şi eşti canalul LUI.

Citiți și:

Atunci când iubirea ne inundă fiinţa şi devine o iubire fără măsură ne expansionăm într-un mod euforic de la finit către infinit
Împărăţia lui DUMNEZEU este Iubire pură, şi acolo unde domneşte iubirea Lui se află şi El

În căutarea propriei poveşti adevărate


 

yogaesoteric
26 iulie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More