Legătura dintre consumul de zahăr și apariția cancerului. Ce au descoperit medicii după 9 ani de cercetări și teste

 

Se presupunea de ceva timp faptul că zahărul influențează într-o anumită măsură apariția cancerului, însă modul exact în care se petrece aceasta nu fusese pe deplin documentat. După mai bine de 9 ani de cercetări, oamenii de știință au făcut un progres în acest sens. Acum știm că aproape toate celulele din corpul uman necesită energie și obțin această energie în principal din zaharurile aflate în mâncarea pe care o consumăm.

Celulele canceroase necesită, de asemenea, o cantitate de energie. Dar aportul lor de glucoză este mult mai mare decât cel al celulelor sănătoase, fapt care ar însemna, potrivit cercetărilor, că ar putea fi compromisă dezvoltarea celulelor canceroase prin eliminarea în mare măsură a glucidelor din alimentație, dar problema ar fi că în prezent nu există o altă metodă de hrănire a celulelor normale, sănătoase, cu zaharurile necesare.

„Cercetările arată cum consumul de zahăr în exces duce la dezvoltarea celulelor canceroase. Există clar o legătură între zahăr și cancer iar consecințele acestei legături sunt devastatoare pentru trupul nostru. Rezultatele noastre oferă o bază pentru cercetarea viitoare în acest domeniu, care poate fi acum realizată cu focalizare mult mai precisă și mai relevantă asupra unor modalități de a întrerupe aprovizionarea cu zaharuri a celulelor canceroase din corp, fără a le afecta pe cele normale”, a declarat cercetătorul Johan Thevelein de la KU Leuven, Belgia.

Echipa a folosit celule de drojdie pentru cercetările sale, în special în ceea ce privește familia genelor RAS, o familie de gene care este prezentă în toate celulele de animale, inclusiv celulele canceroase umane. Aceasta face ca studiul mutațiilor RAS în drojdie să devină un instrument din ce în ce mai util în cercetarea cancerului. Drojdia are, de asemenea, un metabolism foarte activ al zahărului. În termeni simpli, cercetătorii au descoperit că drojdia care a avut un aflux de glucoză hiperactiv a determinat o activare prea mare a genelor RAS, ceea ce ar permite celulelor să crească într-un ritm mult mai accelerat.


Citiți și:

Consecinţele teribile ale consumului de zahăr asupra sănătăţii (II)

Nutriţie şi cancer

Dependenţa de zahăr – viciul numărul 1 al societăţii contemporane

 

yogaesoteric
3 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More