Libertatea religioasă va fi marea problemă a viitorului în Europa

Un cardinal european a spus că marea problemă cu care continentul se va confrunta în viitor o constituie atacurile împotriva libertății religioase.

Într-un interviu din 16 iunie 2021 pentru ACI Stampa, cardinalul Jean-Claude Hollerich a declarat că este de părere că „problema libertății religioase va fi marea problemă a viitorului în Europa”. „Nu există o persecuție a Bisericii: ar fi prea mult să spunem aceasta. Dar în unele țări există, la diferite niveluri, mici atacuri împotriva libertății religiei și este necesar să fim în gardă”.

Cardinalul Hollerich este Arhiepiscop de Luxembourg și președinte al Comisiei Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE). El și alți membri ai COMECE s-au întâlnit cu Papa Francisc și alte oficialități din Vatican în Roma, în săptămâna anterioară.

COMECE, înființată în 1980, este alcătuită din Episcopii delegați de către Conferințele Episcopale ale celor 27 state membre ale Uniunii Europene. Anul trecut, COMECE a luat poziție împotriva închiderii forțate, pe termen lung, a bisericilor în timpul pandemiei de coronavirus, din perspectiva drepturilor la libertatea religiei și la libertatea cultului. COMECE a reafirmat „că orice erodare a drepturilor fundamentale în actualul context de urgență, inclusiv a libertății religiei, nu este cazul să devină noua normă. Aceste drepturi este necesar să fie pe deplin restabilite cât mai curând posibil”.

Vorbind pentru ACI Stampa, cardinalul Hollerich a spus că numărul de catolici care pot participa la liturghie în Belgia în timpul pandemiei este „ridicol”. El a criticat și restricțiile din Irlanda cu privire la liturghiile publice. Cardinalul a spus că în aceste două țări Biserica „are o reputație proastă”. „Este necesar să se formeze o imagine corectă despre Biserică, pentru a reconstrui credibilitatea”, a spus el. „După cazurile de abuz sexual, acest aspect este urgent pentru societate, dar și pentru credincioși, pentru că mulți și-au pierdut toată speranța în Biserică. Aceasta este necesar să se transforme, se cuvine să devenim foarte smeriți și să facem tot ce ne stă în putință, cu mare transparență”.

Citiți și:
Curând, nimeni nu va mai ști ce este libertatea trupului și a spiritului iar venitul minim universal va fi regula
Expert OSCE: Statele nu pot suspenda libertatea religioasă nici în stare de război, nici în stare de urgență

 

yogaesoteric
2 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More