Mii de australieni cu amenzi neplătite pentru că au încălcat regulile covid au casele sechestrate, conturile bancare verificate și permisele anulate

Locuitorii din Queensland care au primit amenzi pentru că au încălcat regulile covid-19 riscă să le fie confiscate casele și înghețate conturile bancare în cadrul unei acțiuni guvernamentale de colectare a 5,2 milioane de dolari în rate.

Registrul de aplicare a sancțiunilor de stat (State Penalties Enforcement Register) urmărește să colecteze 3.046 de amenzi neplătite din cauza pandemiei în numele Queensland Health.

Mai mult de 2.755 de amenzi au fost aplicate unor persoane și întreprinderi acuzate de încălcarea restricțiilor covid-19, iar restul fie sunt încă în curs de investigare, fie sunt în așteptare de plată.

Aproximativ 56,4% din amenzi au fost deja plătite integral sau sunt în curs de achitare în baza unui plan de plată.

SPER a precizat că măsurile de executare pentru persoanele care nu și-au plătit amenzile „pot include poprirea conturilor bancare sau a salariilor, înregistrarea de taxe asupra proprietății sau suspendarea permiselor de conducere”, potrivit Brisbane Times.

Măsurile drastice ar urma să fie folosite pentru a colecta 18,4% din amenzile restante, în valoare totală de 1 milion de dolari.

De asemenea, Queensland Health a solicitat SPER să recupereze peste 2.045 de facturi de carantină de hotel restante, care au acumulat o datorie a statului de 5,7 milioane de dolari.

Cetățenii din Queensland se așteaptă, pe bună dreptate, ca toți călătorii să plătească pentru sejururile lor de carantină la hotel și să nu îi lase pe contribuabili să achite nota de plată”, a declarat Queensland Health.

Comisionul pe care îl vor obține recuperatorii de creanțe din recuperarea amenzilor neplătite nu este încă cunoscut.

Înainte ca Queensland să ceară plata în avans pentru sejururile de carantină la hotel, până la 8 octombrie au fost emise 44.350 de facturi, 10,8% dintre acestea fiind restante.

Cei care nu pot achita factura pot solicita o scutire, dar ceilalți vor fi trimiși la recuperatorii de creanțe.

Citiți și:
Australia construiește lagăre pentru nevaccinaţi şi „operațiuni în curs de desfășurare”
O femeie se bate din pușcărie cu Mașinăria Infernală covid. Drama sa a trezit Australia

 

yogaesoteric
17 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More