Ministrul Energiei Virgil Popescu, „hoţul“ care serveşte Israelul

Ministrul Energiei Virgil Popescu a fost în 10-13 aprilie 2022 în „vizită de lucru“ în Israel, în contextul în care sindicaliștii din energie tocmai afirmaseră că Virgil Popescu sabotează termocentralele pentru a putea importa energie din afara țării.

Virgil Popescu

Același ministru a anunțat pe 12 aprilie 2022, că România urmează să importe gaz natural lichefiat tocmai din Israel, deși are munți de cărbune în pământ.

Virgil Popescu: „Întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins. În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiţă – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz şi Răzvan Popescu CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES şi alte tehnologii. În această dimineaţă am avut un dialog foarte bun cu reprezentanţii companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel. Le-am transmis că suntem interesaţi de diversificarea surselor de aprovizionare şi putem importa LNG, din Israel, via Egipt…“ (Sursa).

Israelul controlează de facto şi gazele din Cipru, pe care le exploatează, iar Delek este o companie desprinsă din Chevron (ce a aparţinut Rockefellerilor).

Este vorba de rezerve de gaze de zeci de miliarde de dolari, în care Israelul a implicat şi multinaţionalele americane pe lângă Delek, unul din cele mai importante grupuri energetice israeliene, care s-a angajat de acum 10 ani să exploateze gazele din apele cipriote. Preluarea Ciprului în sfera intereselor Israelului a demarat de la începutul lui 2012, printr-o vizită politică a premierului israelian Benjamin Netanyahu, prima vizită a unui şef de guvern israelian în Cipru, ţară considerată mult timp de responsabilii israelieni ca fiind „pro-arabă“, după poziţiile adoptate la ONU. Israelienii lucrează de mult timp, din umbră, să formeze o alianţă energetico-politică cu Grecia, România, Bulgaria şi Cipru, iar în povestea asta era implicată în 2014 şi evreica Victoria Nuland, adjunct al Secretarului de Stat american John Kerry, care se ocupa atunci şi de instigarea şi susţinerea „Revoluţiei EuroMaidan“ de la Kiev, îndreptată împotriva Rusiei.

Ministresa evreică Karine Elharrar i-a spus lui Popescu la Tel Aviv că „Israelul este hotărât să sprijine Europa în efortul de a-şi reduce dependenţa de gazul rusesc“.

Deci SUA şi Israelul, care vor livra Europei gaze, sunt practic beneficiari ai războiului dintre Rusia şi Ucraina, aceasta din urmă fiind practic împinsă de SUA din 2004 (când a avut loc „revoluţia portocalie“ a lui Soros şi CIA la Kiev) într-o atitudine ostilă Rusiei.

Popescu i-a mai spus israeliencei că guvernul român vrea mai multe companii israeliene în România, în domeniul energiei

Asta înseamnă că guvernul Ciucă vrea să vândă termocentralele româneşti israelienilor şi îi invită şi la privatizarea Hidroelectrica, deşi de aceasta din urmă mai sunt foarte interesaţi şi evreii (americani) ce conduc sau deţin Fondul Proprietatea.

Autor: Cornel-Dan Niculae

Citiți și:
Echilibrul geopolitic
România este un caz aproape unic la nivel european: a închis centrale, fără să pună nimic în loc

 

yogaesoteric
29 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More