Nanostructurile antice găsite în munții Urali sunt în afara locului și timpului

Un oopart (artefact în afara locului) este un termen aplicat la zeci de obiecte preistorice găsite în diverse locuri din întreaga lume care, având în vedere nivelul lor tehnologic, sunt complet în dezacord cu vârsta lor determinată pe baza dovezilor fizice, chimice și/sau geologice. Oopart-urile sunt adesea frustrante pentru oamenii de știință convenționali și o încântare pentru investigatorii aventuroși și persoanele interesate de teorii științifice alternative.

În 1991, apariția unor artefacte extrem de mici, în formă de spirală, descoperite lângă malurile râurilor Kozhim, Narada și Balbanyu din Rusia, a provocat o dezbatere care a continuat până în prezent. Aceste structuri misterioase și minuscule sugerează că ar fi existat o cultură capabilă să dezvolte nanotehnologia în urmă cu 300.000 de ani.

Aceste bobine fabricate au fost descoperite inițial în timpul cercetărilor geologice asociate cu extragerea aurului în Munții Ural. Aceste piese includ bobine, spirale, arbori și alte componente neidentificate.

Potrivit unei analize a Academiei Ruse de Științe din Syktyvkar, cele mai mari piese găsite sunt în mare parte din cupru, în timp ce cele mai mici sunt realizate din tungsten și molibden.

Dacă cel mai mare dintre aceste obiecte măsoară 3 centimetri, cele mai mici au doar 2,5/10.000 centimetri, iar multe dintre ele sunt realizate după proporția de aur. Forma lor sugerează că sunt fragmente metalice fabricate și nu sunt de proveniență naturală. De fapt, s-a constatat că acestea seamănă foarte mult cu componente miniaturale ale nanotehnologiei contemporane.

O imagine mărită a uneia dintre nanobobinele găsite în Munții Ural

Deși unii au afirmat că aceste structuri minuscule sunt doar resturi rămase în urma rachetelor de testare lansate de la stația spațială Plesetsk din apropiere, un raport al Institutului din Moscova a stabilit că acestea sunt mult prea vechi pentru a proveni din producția modernă.

În 1996, dr. E.W. Matvejeva, de la Departamentul Central de Cercetare Științifică de Geologie și Exploatare a Metalelor Prețioase din Moscova, scrie că, în ciuda vechimii de mii de ani, componentele sunt de origine tehnologică.

Piesele au fost găsite la o adâncime cuprinsă între 3 și 4 metri, într-un strat geologic cu o vechime cuprinsă între 20.000 și 318.000 de ani.

Cum au reușit oamenii să fabrice componente atât de mici în trecutul îndepărtat și la ce erau folosite? Unii cred că bobinele dovedesc că rasa umană s-a bucurat de un nivel tehnologic sofisticat în epoca pleistocenă, în timp ce alții afirmă că descoperirile sunt opera extratereștrilor.

Artefactele au fost studiate în patru centre diferite din Helsinki, Sankt Petersburg și Moscova. Cu toate acestea, cercetările ulterioare asupra acestor structuri minuscule par să se fi încheiat în 1999, odată cu moartea dr. Johannes Fiebag, unul dintre principalii cercetători ai descoperirii.

Citiți și:
17 artefacte care dovedesc că au existat civilizaţii preistorice avansate (I)
O scurtă incursiune în istoria mai puţin cunoscută a omenirii (1)

 

yogaesoteric
12 mai 2023

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More