Nodul Nord în Săgetător

de Rodica Purniche

Punctul vulnerabil al nativilor cu Nodul Nord în Săgetător este nevoia lor de a căuta permanent informaţii în scopul de a ţine comunicarea sub control, tendinţă pe care ei trebuie să o abandoneze, dând atenţie propriei intuiţii. Având încredere în propriul adevăr şi acţionând pe baza lui, vor întemeia relaţii umane care le vor conferi pacea minţii şi siguranţa pe care o caută. Atunci când nativii cu Nodul Nord în Săgetător exprimă ceea ce intuiesc, situaţiile în care se găsesc ei se armonizează.

Aceşti nativi sunt foarte intuitivi şi excelează în acele domenii în care percepţia lor intuitivă este orientată către ceilalţi. De asemenea, pot avea mare succes în profesii care implică legătura cu străinătatea. Opţiunile lor trebuie să vizeze activităţi în care ei îşi folosesc talentul de a găsi soluţii: avocat, lider spiritual/religios, profesor, angajat la firme de publicitate, adică activităţi în care se pot implica în difuzarea ideilor la nivel de mase sau în promovarea unei direcţii de pionierat.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător au darul înnăscut de a percepe gândurile celorlalţi şi adesea prevăd „ceea ce este scris să fie“. Dacă exprimă adevărurile pe care le percep intuitiv, ei îşi dezvoltă în mod firesc şi necesar aptitudinile lor naturale pentru comunicare. Dar, dacă activează în profesii care prezintă ceea ce gândesc alţii, e posibil să se simtă profund neîmpliniţi. A elabora proiecte legate mai mult de fapte decât de idei le amplifică neliniştea şi teama că şi-au greşit menirea în viaţă.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător au mari dificultăţi când trebuie să ia decizii. Ei văd ambele feţe ale unei situaţii, ştiu ce trebuie să facă, dar faptul că percep şi celălalt punct de vedere îi duce la confuzie. Pentru a evita această problemă, ei trebuie să-şi recunoască intuiţia şi să se lase conduşi de ea, întrucât, în acest fel, vor împlini tot ceea ce le este cu adevărat destinat.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător sunt încrezători, optimişti şi dispun de capacitatea de a se exterioriza. Una dintre cele mai mari înzestrări pe care nativii cu Nodul Nord în Săgetător le pot împărtăşi altora este capacitatea lor unică de a-i ajuta pe oameni să depăşească stările şi gândurile negative şi de a le arăta cum să adopte o atitudine benefică. De asemenea, atunci când îi ajută pe alţii să privească partea luminoasă a lucrurilor, propria lor gândire devine mai sclipitoare.

Aceşti oameni tânjesc după simplitate. Pe măsură ce învaţă să simplifice lucrurile şi să rămână sinceri cu ei înşişi, pe măsură ce mintea li se relaxează, viaţa lor va deveni mai fericită. La toate nivelurile, nativii cu Nodul Nord în Săgetător trebuie să intre în contact cu ceea ce este natural şi firesc, cu miracolul desfăşurării liniştite şi naturale a vieţii care guvernează ritmurile naturale ale oamenilor, relaţiilor şi evenimentelor.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător trebuie să fie receptivi faţă de viaţă şi faţă de lecţiile ei, în loc să se ghideze după cărţi sau personalităţi cu autoritate.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător se tem foarte mult că nu sunt înţeleşi. Adesea, ei simt dacă un lucru este „bun“ sau „rău“, de îndată ce le este prezentat. Dar, atunci când îşi împărtăşesc impresia, ceilalţi pot gândi că ei fac „profeţii“. De regulă, trecerea timpului dovedeşte că prima lor impresie a fost cea justă. Aceşti nativi trebuie să înveţe să aibă încredere atât în justeţea primei lor percepţii şi să nu se „răstălmăcească“ pe ei înşişi după aceea, cât şi în cunoaşterea lor lăuntrică: în cazul lor, intuiţia este mult mai exactă decât logica.

Nativii cu Nodul Nord în Săgetător vor rezultate rapide. Ceea ce văd cu mintea, vor să existe imediat în manifestare. Ei se identifică atât de mult cu procesele lor mentale şi mintea lor lucrează atât de rapid, încât ajung să se deplaseze în timp mai repede decât curgerea naturală a lucrurilor. De aceea este necesar să-şi încetinească în mod deliberat ritmul şi să aibă răbdare. Adesea au senzaţia că nu le mai ajunge timpul, iar energia astfel dinamizată le poate solicita foarte mult corpul şi sistemul nervos, afectându-le starea generală de sănătate. Uneori, un astfel de avertisment îi poate „zdruncina“, forţându-i să se temporizeze şi să devină mai atenţi, pentru a fi mai receptivi faţă de viaţă şi pentru a sesiza adevărul momentului prezent.

Una dintre urgenţe este să găsească metode de relaxare: meditaţia, băile fierbinţi şi înotul, sporturile şi activităţile: jogging, mers pe bicicletă, excursii, plimbări, alpinism sau turism. Toate acestea îi ajută sistematic pe nativii cu Nodul Nord în Săgetător să se echilibreze, punându-le mintea în armonie cu trupul.

Pentru o liniştire deosebită a minţii, rezultate minunate se obţin prin studiul filosofiei, al istoriei culturii şi civilizaţiei, al sistemelor religioase.

Aceşti oameni sunt excelenţi consilieri. Ei ascultă cu plăcere istorisirile altora şi se străduiesc să-i ajute deoarece înţeleg uşor cum gândesc ceilalţi, toţi se simt bine în preajma lor.

În relaţiile apropiate, aceşti nativi se confruntă cu tentaţia de a-şi utiliza agerimea mentală pentru a-l face pe celălalt să se transforme; ei caută să aibă tact, dar aceasta este, de multe ori, manipulare. O abordare directă dă rezultate mult mai bune.
E posibil ca nativii cu Nodul Nord în Săgetător să simtă nesiguranţă când se află în situaţii de natură socială. Aceasta, în primul rând, din cauză că sunt hipersensibili la ceea ce gândesc ceilalţi oameni despre ei. Ei au capacitatea de a vedea lucrurile din punctul de vedere al oricui altcuiva – dar, fiind conştienţi de modul în care sunt văzuţi de ceilalţi, moment de moment, ei se închid, deoarece se simt prea vulnerabili. Deşi par prietenoşi şi deschişi, de multe ori sunt, în realitate, închişi, de frică să nu-i judece oamenii. Aceşti nativi trebuie să se detaşeze de situaţia respectivă şi să devină conştienţi de tabloul general. Nimeni nu este mai bine înzestrat decât ei pentru a proiecta asupra altora relaxarea mentală, împăcarea şi sentimentul de acceptare senină a vieţii.

Fragment din lucrarea Nodurile lunare

Citiţi şi:

Caracteristicile zodiei SĂGETĂTOR  
Evoluţia spirituală pe calea semnelor zodiacale 


 

yogaesoteric
martie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More