Nu e viol, e voluntariat

 

Dacă o femeie „decide să întreţină relaţii sexuale pentru a avansa în carieră” acest fapt nu constituie un „viol”, a afirmat avocatul producătorului american Harvey Weinstein în cadrul unui interviu publicat în presa britanică.

„Dacă o femeie decide că are nevoie de relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră, recurge la acest gest şi apoi i se pare dezgustător, acesta nu este viol”, a declarat Benjamin Brafman în interviul acordat cotidianului The Times.

În cazul în care „aţi luat decizia voluntară că sunteţi pregătită să faceţi ceva ce consideraţi respingător pentru a avansa în carieră”, a continuat el, „aceasta nu este o infracţiune”.

Avocatul a vorbit şi despre fenomenul „casting couch”, aşa-zisul casting realizat pe canapeaua sau în dormitorul producătorului, prin favoruri sexuale, subliniind că acesta nu a fost inventat de clientul său.

„Castingul de pe canapea nu a fost inventat de Harvey Weinstein”, a afirmat Benjamin Brafman. Industria cinematografică a avut deja aceasta reputaţie „înainte de a mă naşte eu”, a asigurat el.

De la primele dezvăluiri publicate de New York Times la începutul lunii octombrie 2017, peste o sută de femei, inclusiv vedete precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow sau Salma Hayek, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, agresiune sau viol, după ani sau, în unele cazuri, chiar decenii de la petrecerea faptelor.

Artistul stradal din Los Angeles care şi-a luat numele de Plastic Jesus a realizat o statuie intitulată „Casting Couch”, care îl prezintă în mărime naturală pe Weinstein, îmbrăcat într-un halat, aşezat pe o canapea de culoarea aurului şi ţinând în mână un Oscar. Statuia a fost instalată lângă bulevardul din Hollywood unde s-a desfăşurat gala de decernare a Oscarurilor anul trecut.

Citiți și:

Elita perversă, homosexuală care operează la Hollywood

Ce fel de lume și de reţele de putere ascund acuzaţiile de pedofilie și hărțuire sexuală aduse unor actori celebri și producători influenţi?

Kaya, fostă membră a grupului Pussycat Dolls: «Eram prostituate pentru directorii sataniști ai caselor de discuri»


 

yogaesoteric
13 iunie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More