Nu te vaccinezi, interzis în şcoală sau în spital – se petrece în Israel

Tel Aviv: Autoritățile interzic accesul profesorilor nevaccinați în școli

Orașul Tel Aviv a decis prin vot să interzică tuturor profesorilor de școală sau grădiniță nevaccinați să pătrundă în școli. Recent, guvernul a cerut adoptarea unei legislații similare la nivel național, dar inițiativa a fost suspendată după ce a întâmpinat o serie de obstacole juridice. Tel Aviv devine, așadar, primul oraș din țară care aprobă această măsură.

Conform deciziei, toate cadrele didactice din școli și grădinițe – precum și lucrătorii din zona administrativă – sunt obligați să prezinte un Green Pass la intrarea în unitate sau un test covid negativ, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte.

Municipalitatea din Tel Aviv a spus că fiecare caz al unui angajat care refuză să fie testat sau vaccinat va fi examinat în particular. Municipalitatea a adăugat că poate folosi „toate instrumentele de care dispune“ pentru a menține sănătatea studenților și a personalului.

În Tel Aviv, peste 50 de grădinițe și școli au fost închise din cauza faptului că membrii personalului sau copiii au intrat în contact cu persoane infectate. Într-o scrisoare adresată personalului educațional, municipalitatea a spus că încurajează vaccinarea sau testarea și își concentrează efortul pe reducerea ratei de infectare în școlile și grădinițele orașului

Avocatul Tel Kadesh, care reprezintă părinții din Tel Aviv într-un proces colectiv care solicită vaccinarea sau testarea întregului personal din sistemul educațional al orașului, a lăudat decizia. El s-a întrebat totuși cum va fi pusă în aplicare și ce măsuri punitive vor fi utilizate de municipalitate.

Israel: 80 de angajați ai unui spital au fost trimiși acasă, după ce au refuzat vaccinul anti-covid

Israelul nu ezită să folosească mijloace dure cu personalul medical care nu dorește să fie vaccinat. Directorul general al spitalului Hadassah din Ierusalim a plasat în concediu fără plată 80 de angajați care au refuzat vaccinarea. Sunt medici, asistenți medicali sau personal administrativ. Nu reprezintă un procent important din cei 6.500 de angajați ai spitalului israelian (majoritatea au fost deja inoculați), dar este un gest puternic.

Benny este psiholog și susține decizia managerului. „Sunt de acord cu el, da. Niciun pacient nu va fi pus în pericol. Știu că există întrebări etice, dar un pacient care vine la Hadassah vrea să fie vindecat, nu să ia o altă boală. Este necesar să găsim echilibrul între persoană și colectiv.“ Dar alți membri ai personalului medical sunt încă reticenți la vaccinare, în principal din grupul asistenților medicali.

„Vrei să tratezi persoanele bolnave și nu ești vaccinat? Nu! Nu este un joc“

Doi vizitatori merg spre parcare. Yaelle, împreună cu părinții ei și Shaï, venit să obțină un certificat de vaccinare. „Nu știam că sunt angajați care nu mai pot lucra în spital, dar sunt de acord“, recunoaște Yaelle. „În Israel suntem uimitor de norocoși, în comparație cu alte state. Nu vreau ca cineva să-și piardă slujba, dar este necesar să-și dea seama unde lucrează.

Shaï este foarte ferm. „Ar fi cazul să rămână acasă, să nu fie în contact cu oamenii. Uite ce se petrece, nu putem trata cu ușurință! Este o pandemie, ucide oameni. Vrei să tratezi bolnavii și nu ești vaccinat? Nu! Nu este un joc“.

„Democrația este necesar să fie democrație“

Dar nu toți angajații văd problema în aceeași lumină. „Democrația este necesar să fie democrație. Dacă cineva nu vrea să facă vaccinul, să fie posibil să nu-l facă”, spune un asistent pe nume Israel. Întrebat dacă este vaccinat, el spune: „Da, m-au forțat să o fac“.

Citiți și:
Propunere sinistră: Cei nevaccinați să nu mai beneficieze de îngrijiri medicale gratuite din partea statului
Ca la Auschwitz: Elevii nevaccinați, însemnați pe mână cu un număr și urmăriți
Avocatul Poporului: Nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin. Monica Pop: Orice vaccinat se poate îmbolnăvi. Populația nu a fost corect informată

 

yogaesoteric
4 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More