Reînvie justiţia cu protocoale secrete şi binoame – Majoritatea PNL-USR din Senatul României a dat undă verde SRI să se implice în actul de justiţie şi să racoleze magistraţi

Proiectul de lege care interzice magistraţilor să colaboreze cu serviciile de informaţii, inclusiv în baza protocoalelor şi în cadrul echipelor mixte, a fost respins definitiv. Senatul permite serviciilor de informaţii să racoleze judecători şi procurori.

Revine vremea binoamelor şi a echipelor mixte formate din procurori şi ofiţeri ai unor servicii de informaţii. Asta întrucât Senatul României a dat undă verde serviciilor de informaţii, evident în special SRI, să imixtioneze în actul de justiţie şi să racoleze magistraţi.

Concret, majoritatea PNL-USR din Senatul României a respins definitiv în data de 8 martie 2021, proiectul de lege iniţiat de foştii parlamentari PSD Liviu Plesoianu, Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu privind interzicerea şi sancţionarea oricăror colaborări între magistraţi şi lucrători ai serviciilor de informaţii.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor“, respins de Senat după ce fusese adoptat de Camera Deputaţilor anul trecut, prevedea nu doar că judecătorii, procurorii, magistrații asistenţi şi personalul conex personalului de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu pot fi lucrători operativi, acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, însă nu pot coopera cu serviciile de informaţii în niciun fel, nici măcar în baza unor protocoale sau alte documente secrete, şi nici măcar în cadrul unor echipe mixte formate împreună cu lucrători ai serviciilor. Pentru încălcarea acestor dispoziţii se stabilea şi o sancţiune. Mai exact închisoare de la 5 la 10 ani, limite care se majorează cu jumătate în cazul magistraţilor cu funcţii de conducere.

Serviciile pot racola magistraţi

Nu doar că majoritatea PNL-USR din Senatul României a permis ca magistraţii să poată colabora în continuare cu serviciile de informaţii, însă a dat liber şi la racolarea judecătorilor şi procurorilor de către serviciile de informaţii.

În acest sens, proiectul de lege al foştilor parlamentari Liviu Pleșoianu, Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu, proiect respins de Senat, stabilea că serviciilor secrete le este interzis să racoleze judecători şi procurori, magistraţi asistenţi şi personal conex din instanţe şi parchete, care să devină lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori. Încălcarea dispoziţiilor era sancţionată cu închisoare de la 5 la 10 ani, limite care se majorau cu jumătate în cazul ofiţerilor cu funcţii de conducere din serviciile de informaţii.

Prezentăm proiectul de lege care interzicea crearea de noi binoame, dar care a fost respins de Senat:

Citiți și:
Știri din țara ocupată de vechea-noua Securitate vândută corporatocrației euro-atlantiste (I)
Stupefiant: Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, i-a cerut SRI-ului să se verifice singur
Avocaţii azvârlă SRI din dosare

yogaesoteric
4 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More