Povestea femeii care trăieşte în sălbăticie. Nu are telefon, ceas sau laptop

 

Pentru cei mai mulţi dintre noi este de neimaginat o viaţă fără autoturism, smartphone, laptop, ceas, apă curentă sau electricitate.

Însă Miriam şi Peter Lancewood trăiesc de 9 ani fără avantajele civilizaţiei, fiind deciși să nu renunţe la acest stil de viaţă.

În 2017, Miriam a lansat o carte, Woman in the Wilderness, în care îşi detaliază experienţa în sălbăticie.

Olandeză la origini, Miriam, 35 de ani, spune că nu concepe să trăiască altfel. Soţul său, Peter, 65 de ani, o susţine necondiţionat şi spune că a fost cea mai bună decizie pe care o puteau lua.

Au ales zona sudică a Noii Zeelande, unde peisajul sălbatic este de o frumuseţe paradisiacă.

„Am pus în bagaje 85 de kilograme de lapte praf, miere, orez, legume deshidratate, pliculeţe de ceai”, a mai povestit femeia, precizând că în timp au învăţat de toate pentru a supravieţui, inclusiv să facă focul când afară plouă torenţial.

„Trăind în felul acesta am învățat cum să supraviețuiesc – și că nu avem nevoie de mult pentru a fi fericiți. De fapt, cu cât avem mai puțin, cu atât mai liberi ne simțim. Mă simt lipsită de griji că nu am o casă și o slujbă. Mă simt complet liberă în timp ce trăiesc în natură. Puritatea sălbăticiei mi-a spulberat toate neliniștile și simt că mintea mea este liberă să observe frumusețea lumii,” spune Miriam.

Cei doi duc acum o viață nomadă. Au petrecut un an în Turcia, iar jurnalistul Ben Fogle i-a întâlnit în 2018 în peregrinările lor prin Munții Rhodope din Bulgaria.


Citiți și:

Pare ceva de vis, dar este real! Orașul unde oamenii trăiesc fără bani, fără politică și fără religie

Pare incredibil, dar totuşi este adevărat! Câte ceva despre bărbatul care trăiește de ani de zile fără bani

Femeia care trăieşte în afara reţelelor de consum de 30 de ani

 

yogaesoteric
27 iulie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More