Prof. Astărăstoae contestă cifrele Guvernului: Creșterea numărului de infectări era așteptată. Totuşi, cât putem să ne încredem în datele oficiale?

 

Numărul de infectări cu noul coronavirus din România a crescut vertiginos în ultima vreme și a ajuns la peste 2000 de îmbolnăviri pe zi.

Pe subiectul creșterii numărului de infectări cu Covid-19, Fanatik a vorbit în luna iulie cu prof. Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Doctorul considera că numărul mare de îmbolnăviri nu este cazul să ne îngrijoreze și a pus totul pe baza numărului mai mare de testări. Astărăstoae este de părere că nu măsurile de relaxare au dus la creșterea numărului de cazuri:

„Creșterea numărului de cazuri era așteptată și explicabilă, dar nu pe măsurile de relaxare. Este ceva normal. Când crești numărul de teste, identifici numărul de asimptomatici, sau altfel spus, purtători sănătoși.

Este ca la pescuit. Una este să pescuiești într-un lac sau în mare, una este să pescuiești într-un bazin dintr-o crescătorie. Este necesar să ne întrebăm cât putem să ne încredem în datele oficiale.

Metoda PCR este una de genetică moleculară și orice laborator este necesar să fie verificat de o entitate independentă.
Acreditarea doar de la Ministerul Sănătății sau DSP nu este valabilă. Rezultatele este nevoie să fie verificate încrucișat. Personalul este necesar să aibă un atestat privind tehnicile de genetică moleculară. Atâta timp cât nu există această validare și personal calificat…

Eu îmi pun întrebarea când s-au calificat atât de mulți pentru genetică moleculară astfel încât să fie la toate cele 130 de laboratoare. Eu am lucrat genetică moleculară și pot să vă spun că erorile pot depăși limita metodică de 4% dacă personalul nu este calificat sau laboratorul neacreditat. Deci, pot să fie erori mult mai mari.”

Citiţi şi:

Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale

SUA – Directorul CDC admite că spitalele primesc stimulente financiare pentru a umfla datele COVID-19

 

yogaesoteric
7 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More