Războiul propagandistic (și cum să-l combați)!

Toate sistemele totalitare din istorie au folosit puterea propagandei vizuale pentru a genera o nouă „realitate”, una care materializează ideologia sa oficială, refăcând lumea la propria sa imagine paranoică.

Noul totalitarism New Normal nu face excepție. De exemplu, aruncați o privire asupra acestui panou copiat de pe prima pagină a The Guardian – unul dintre principalele organe de propagandă al claselor dominante capitaliste globale – din 17 iulie 2021…

Acesta nu este doar jurnalism „părtinitor” sau „senzaționalist”. Este o propagandă oficială sistematică, diferită de cea diseminată de orice alt sistem totalitar de-a lungul istoriei. Iată-l pe cel din ziua următoare:

Uitați de conținutul articolelor pentru o clipă și pur și simplu înregistrați efectul vizual cumulativ. Propaganda oficială nu este doar informare, informare greşită și dezinformare.

De fapt, este vorba mai puțin să ne facă să credem acele aspecte, ci să creeze o realitate oficială și să o impună societății prin forță. Când se propune evocarea unei noi „realități”, imaginile sunt instrumente extrem de puternice, la fel de puternice, dacă nu chiar mai puternice, decât cuvintele.

Și-n România pun permanent pe ecran, la toate jurnalele și emisiunile despre „pandemie” și covid, imagini în prim plan cu umărul unui vaccinat și infirmiera care înfige acul. Repetată de sute de ori pe zi, impactează, rămâne pe retină.

Iată câteva alte imagini pe care poate vi le amintiți…

Din nou, scopul acestui tip de propagandă nu este pur și simplu să înșele sau să terorizeze publicul. Asta face parte, desigur, dar partea cea mai importantă este forțarea oamenilor să privească aceste imagini, mereu, oră după oră, zi după zi, acasă, la serviciu, pe stradă, la televizor, la Internet, peste tot. Acesta este modul în care crează „realitatea”. Reprezentăm credințele și valorile noastre pentru noi înșine și unul pentru celălalt, cu imagini, cuvinte, ritualuri și alte simboluri și comportamente sociale. În esență, evocăm „realitatea” noastră ca actorii care repetă și interpretează o piesă … cu cât o credem cu toții, cu atât este mai convingătoare.

Acesta este de asemenea motivul pentru care măștile obligatorii au fost esențiale pentru lansarea ideologiei Noii Normalități. A forța masele să poarte măști cu aspect medical în public a fost o operă măiastră a propagandei. Pur și simplu, dacă poți obliga oamenii să se îmbrace ca și cum ar lucra în secția de boli infecțioase a unui spital în fiecare zi timp de 17 luni … gata!

Ai o nouă „realitate” … o nouă „realitate” patologizată-totalitară, o „realitate” paranoică-psihotică, asemănătoare unei secte în care persoane anterior semi-raționale au fost reduse la lachei bolborosind fără sens, care se tem să iasă afară fără permisiunea „autorităților” și își injectează copiii cu „vaccinuri” experimentale.

Puterea absolută a imaginii vizuale a acestor măști și obligarea să repete comportamentul ritual al punerii lor, a fost aproape irezistibilă. Faptul este că marea majoritate a publicului – cu excepția persoanelor din Suedia, Florida și alte locuri oficial inexistente – au efectuat în mod robotizat acest ritual teatral și i-au hărțuit pe cei care refuză să facă aceasta și, astfel, simulează colectiv o „plagă apocaliptică”.

Noii Normali – care țipă pentru „cazuri” fără sens, intimidându-i pe toți să se „vaccineze” și colaborând cu segregarea celor „nevaccinați” – nu se comportă așa cum se comportă pentru că sunt proști. Se comportă așa, deoarece trăiesc într-o nouă „realitate” care le-a fost creată în decursul ultimelor 17 luni printr-o masivă campanie oficială de propagandă, cea mai extinsă și mai eficientă din istoria propagandei.

Cu alte cuvinte, suntem într-un război de propagandă. Nu putem egala puterea propagandistică a presei corporative și a guvernelor New Normal, dar asta nu înseamnă că nu putem contraataca. Putem, și este necesar, cu orice ocazie. Recent, cititorii m-au întrebat cum să facă asta. Deci, iată câteva sugestii simple.

Marea majoritate a noilor normali ascultători nu sunt totalitariști fanatici. Sunt speriați și slabi, așa că respectă ordinele, adaptându-și conștiința la noua „realitate” oficială. Cei mai mulți dintre ei nu se percep ca adepți ai unui sistem totalitar sau ca segregaționiști, deși așa sunt.

Se percep pe ei înșiși ca fiind „responsabili”, urmând „directive de sănătate” înțelepte pentru a se „proteja” pe ei înșiși și pe ceilalți de virus și de „variantele” sale mutante care se înmulțesc constant. Ei îi percep pe „nevaccinați” ca pe o minoritate de extremiști periculoși, iraționali, „teoreticieni ai conspirației”, care vor să-i omoare pe ei și pe familiile lor. Când le spunem că ne dorim pur și simplu drepturile noastre constituționale înapoi și să nu fim forțați să fim „vaccinați” și cenzurați și persecutați pentru exprimarea punctelor de vedere, ei nu ne cred. Ei cred că mințim. Ei ne percep ca amenințări, ca agresori, ca monștri, ca străini între ei, care trebuie să fie tratați … exact așa vor autoritățile să ne perceapă.

Este necesar să urmărim să modificăm această percepție, nu respectându-i sau fiind „politicoși” cu ei. Dimpotrivă, este necesar să devenim mai combativi. Nu, nu violent. Să ne confruntăm cu ei. În realitate, există o diferență, deși „trezirea” o va nega.

Pentru început, să numim realitatea așa cum este. Sistemul „certificat de vaccinare” este un sistem de segregare. Este segregaționism. Spune-i cum este. Cei care cooperează cu acesta sunt segregaționiști. Nu „ajută” sau „protejează” pe nimeni de nimic. Ei sunt segregaționiști, pur și simplu. Numiți-i drept „segregaționiști”. Nu-i lăsați să se ascundă în spatele terminologiei lor. Înfruntați-i cu ceea ce sunt.

Același aspect este valabil și pentru restul CovidSpeak. „Cazurile” covid, „decesele” și „vaccinurile” primesc citate de sperietură. Oamenii sănătoși nu sunt cazuri medicale. Dacă covid nu a ucis pe cineva, nu este o moarte covid, punct.

„Vaccinurile” care nu se comportă ca vaccinuri și care ucid și vatămă zeci de mii de oameni, care nu au fost testate în mod adecvat pentru siguranță și care se impun fără discriminare pentru toată lumea, nu pot fi numite vaccinuri.

Aici vine marea idee, care va funcționa numai dacă o vor face destui oameni. Probabil că nu vă va plăcea, dar … iată…

Acesta este triunghiul roșu inversat pe care naziștii l-au folosit în lagărele de concentrare pentru a-și desemna adversarii politici și membrii rezistenței antinaziști. Fă un astfel de însemn. Faceți-l din țesătură, hârtie sau orice alt material pe care îl aveți la îndemână. Puneți un „N” mare și negru în centrul acestuia pentru a semnifica „Nevaccinat”. Purtați-l în public, în mod vizibil. Când lumea te întreabă ce înseamnă și de ce îl porți în public, spune-le. Încurajați-i să facă la fel, presupunând că nu sunt segregaționiștii New Normal, caz în care… ei bine, asta va fi o conversație diferită, dar continuați și spuneți-le și lor.

Asta este. Aceasta este marea idee. Asta și orice altceva ce faceți deja. Triunghiul nu este menit să înlocuiască asta. Este doar o modalitate simplă ca lumea să-și exprime opoziția față de sistemul totalitar de segregare pseudo-medicală care se implementează în prezent… în ciuda tuturor celorlalte acte pe care le-a făcut și pe care eu le-am făcut, de 17 luni.

În regulă, îți simt deja dezamăgirea. Ai crezut că voi propune un atac frontal asupra castelului secret al lui Klaus Schwab sau un atac naval de gherilă asupra iahtului lui Bill Gates. Oricare dintre aceste eforturi care ar putea fi cathartic, ar fi (a) inutile și (b) sinucigașe. Pe cât de frustrant a fost pentru noi toți, aceasta este încă o bătălie pentru inimi și conștiințe. În esență, este un război împotriva realității (sau între două „realități”, dacă preferați). Lupta se dă în capul oamenilor, nu pe stradă.

Scopul unui protest vizual ca acesta este de a forța noii normali să se confrunte cu o reprezentare diferită a ceea ce sunt ei și suntem noi. O reprezentare care reflectă fidel realitatea. Nu, bineînțeles că nu suntem în lagăre de concentrare – așadar, vă rog, scutiți-mă de e-mailurile literaliste furioase – dar suntem segregați, convertiți în țapi ispășitori, cenzurați, umiliți și abuzați altfel, nu din motive legitime de sănătate publică, ci din cauza disidenței noastre politice, pentru că refuzăm să respectăm fără a gândi ordine și să ne conformăm noii lor ideologii oficiale. Noii normali este necesar să se vadă obligați să-și perceapă convingerile și acțiunile în acel context, chiar dacă numai pentru câteva momente trecătoare la mall, sau în magazinul alimentar sau oriunde.

Gândiți-vă în acest fel… așa cum am explicat mai sus, ei practic pun în scenă un eveniment teatral, evocând o „realitate pandemică” folosind cuvinte, acțiuni și recuzită pseudo-medicală. Ceea ce este necesar să devenim este acel tâmpit din public care distruge suspendarea cotidianului și le amintește tuturor că se află într-un teatru și nu în Danemarca secolului al XV-lea, răspunzând cu voce tare la un apel pe telefonul său chiar în mijlocul monologului lui Hamlet.

Serios, este necesar să devenim acel tâmpit cât mai vizibil posibil, cât mai des posibil, pentru a întrerupe spectacolul pe care îl fac noii normali… și pentru a le reaminti ce fac de fapt și cui o fac.

Uită-te la oamenii albi din tweet-ul de mai sus care o chinuie pe fata care doar urmărește să meargă la școală ca orice alt elev. Noii Normali nu vor să se perceapă așa, ca o turmă de segregaționiști fanatici, beți de ură, dar așa sunt, pentru că ei fac asta… dar nu este ceea ce majoritatea dintre ei sunt din fire. Da, unii oameni sunt congenital sociopați, dar nimeni nu este inerent totalitar. Nu suntem fasciști sau segregaționiști din naștere. Trebuie să fim programați ca să fim așa. Pentru asta este propaganda, ca să nu mai vorbim de toate celelalte condiționări autoritare la care suntem supuși din momentul în care suntem copii.

Ori acesta este pariul sau actul de credință, în spatele triunghiului roșu inversat. Este o tactică de bază pentru neascultare civilă non-violentă, care funcționează asupra persoanelor care încă au conștiință și nu au ajuns încă totalitari complet.

Desigur, s-ar putea să nu funcționeze de data aceasta – suntem deja în stadiul în care urmează să-i închidă pe proprietarii de restaurante pentru că au servit „nevaccinați” – dar ar putea funcționa, și ce avem de pierdut?

Autor: C.J. Hopkins

Citiți și:
Directorul CNN recunoaște manipularea şi propaganda pe care postul TV o face pe temele covid, BLM și încălzirea globală
Ștefan Secăreanu: Cei responsabili cu propaganda pro-vaccinare sunteți cumva și responsabili pentru moartea cetățenilor în urma vaccinării?
Propaganda însă a devenit atât de dementă încât preface într-o victorie orice urlet de disperare al neo-sclavilor noului mileniu

 

yogaesoteric
17 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More