Samadhi tankul m-a ajutat să trăiesc o experiență meditativă excepțională

Samadhi Tankul, extraordinara invenţie a doctorului John Lilly, este un „aparat” care ajută foarte mult la inducerea stărilor superioare de conştiinţă, putând facilita chiar intrarea în stările meditative de extaz cunoscute în yoga sub numele de samadhi. Acest „tank” de inducere a stărilor superioare de conştiinţă este de fapt o incintă perfect izolată în care pluteşti, în întuneric complet, într-o soluţie saturată de săruri Epsom care este foarte densă şi dă senzaţia de imponderabilitate. În cadrul şcolii de yoga MISA avem la dispoziţie un astfel de samadhi tank şi se oferă periodic ca premiu unor cursanţi posibilitatea de a petrece în acesta câteva ore. Vă oferim în continuare relatarea unei cursante din anul 13, primită pe adresa redacției.

Am avut marea şansă de a intra în samadhi tank de două ori până acum, de fiecare dată petrecând acolo două ore. Prima experienţă a fost foarte interesantă pentru mine în special datorită relaxării extrem de profunde care mi-a generat o deconectare mentală totală. Aveam senzaţia că plutesc, perfect relaxată, în spaţiul cosmic. Aveam o minunată senzaţie de dilatare foarte mult în afară şi simultan, în mod paradoxal, de interiorizare. Pentru mine a fi închisă într-un spaţiu atât de mic părea anticipativ o experienţă dificilă, asociată cu claustrofobia, de aceea m-am hotărât cu greu să fac acest experiment. Am fost surprinsă să remarc că nu m-am simţit deloc „sufocată”, „închisă”, ba din contră, am avut permanent senzaţia de spaţiu confortabil. Singurele elemente de disconfort au fost legate de temperatură (la un moment dat mi-a fost puţin frig, deşi reglajul era făcut la 32 de grade) şi de unele zgârieturi nevindecate care m-au usturat. Am rămas cu nişte amintiri frumoase, mi-am dorit să revin, dar nu trăisem o stare spirituală ieşită din comun şi nu mi-am imaginat ce experienţă extraordinară voi avea a doua oară când am intrat în samadhi tank.

A doua experienţă în samadhi tank a fost anul trecut, chiar înainte de Revelion (pe 30 decembrie). Încă dinainte de a merge acolo, am trăit o stare de bucurie cu o nuanţă de speranţă, aşteptam această experienţă pe care am integrat-o în seria unor pregătiri pentru programul spiritual de Revelion. Îmi doream să realizez o anumită purificare, relaxare şi interiorizare meditativă pentru ca de Revelion să fiu foarte în formă. Însă în mod surprinzător pentru mine, chiar de la început, din momentul în care m-am întins în samadhi tank şi s-a închis uşa, nu mi-am mai dorit decât să fac meditaţie de revelare a Sinelui. Trebuie să recunosc că în perioada premergătoare acestei experienţe, datorită oboselii acumulate, remarcasem cu descumpănire că nu mă mai atrăgea deloc practica meditaţiei şi îmi făceam meditaţiile din tapas cu mari eforturi, fără bucurie. Nu mai făcusem de ceva timp meditaţii de revelare a Sinelui. De aceea am fost atât de uimită când, intrând în samadhi tank, am simţit acea minunată stare de aspiraţie către cunoaşterea de Sine, cu o nuanţă de prospeţime şi noutate, ca atunci când te îndrăgosteşti.

A apărut foarte rapid o stare de relaxare, senzaţia de dilatare în Univers, de plutire în Macrocosmos, dar în acelaşi timp îmi păstram continuu aspiraţia şi orientarea lăuntrică spre propriul Sine. Eram cufundată într-o bucurie senină şi, mai ales, aveam acel inefabil sentiment de „acasă”, de securitate şi pace. Timpul a trecut extraordinar de repede. Înainte de a începe mă gândeam că poate o să treacă greu timpul, dar până la urmă am fost chiar surprinsă de rapiditatea curgerii lui (am avut impresia că au trecut doar vreo 15 minute şi în realitate au fost mai mult de două ore).

Experienţa meditativă excepţională a fost favorizată de starea de relaxare, datorată izolării senzoriale specifice samadhi tank-ului. Deşi consideram că stăpânesc foarte bine relaxarea yoghină profundă, aprofundarea gradată a relaxării în samadhi tank a fost pentru mine ca un fel de revelaţie. Era o extraordinară stare de bine, ca şi cum muşchii se lichefiau, mi se dizolvau oasele, mi se topea carnea. Ca şi cum simpla lipsă a tensiunilor făcea posibilă o stare de bine extraordinară, chiar de o plăcere, de o voluptate covârşitoare. Mi-am îndreptat atenţia asupra acestui fenomen de relaxare pentru că m-a surprins enorm atunci când a început să se aprofundeze. Nu era detaşarea obişnuită de trup din meditaţii, era cu totul altceva. Am conştientizat că relaxarea inducea o stare de rezonanţă cu focare energetice benefice din Macrocosmos, fiind infinit nuanţată.

Am revenit la meditaţia de revelare a Sinelui, fiind din ce în ce mai fericită într-un mod foarte liniştit care îmi îngloba întreaga fiinţă. Am observat că era mai firesc să ţin ochii deschişi, în acel întuneric total, căci a ţine ochii închişi părea să necesite un efort muscular – priveam deci în gol în „întuneric”. Dar nu era deloc întuneric, era un întreg spectacol de lumini subtile mirifice. Urmăream să nu le dau atenţie, dar ele mă impresionau totuşi şi îmi provocau senzaţia că meditaţia de revelare a Sinelui este ca o călătorie către centrul universului, care se desfăşoară simultan în profunzimile fiinţei mele. Căci eu eram tot acel univers şi mă cufundam deopotrivă în inima lui şi în inima mea. Cu o imensă bucurie şi fascinaţie a regăsirii de sine.

Relaxarea şi procesele de rezonanţă au contribuit la o energizare extraordinară a corpului eteric şi astral astfel încât la un moment dat am constatat că îmi vedeam cu claritate aceste structuri, cu toate nadi-urile, centrii principali şi cei secundari de forţă. De-abia am apucat să conştientizez aceste aspecte şi aş fi vrut să le contemplu mai mult, când timpul a expirat…

Efectele resimţite ulterior au fost şi mai impresionante: nu doar că mi-am „reîncărcat bateriile” şi am scăpat de stările de oboseală cronică, dar mi-am regăsit aspiraţia de a practica meditaţia yoghină profundă de revelare a Sinelui şi mi-am regăsit bucuria şi plăcerea de a medita. Iar meditaţiile făcute cu acest nou avânt au fost răsplătite de trăiri din ce în ce mai profunde şi mai rafinate.

Alina, 33 ani, anul 13 de yoga

Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale spirituale pe adresa

redactie@yogaesoteric.net

. Cele mai frumoase scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

Citiți și:

SAMADHI TANC – Bazinul de inducere a unor stări de conştiinţă cosmică

Experienţa concretă a Iluminării

Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

 
 

yogaesoteric
26 noiembrie 2013

 
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More