Secretul crizei… permanente

Pentru ca situația să ne fie cât mai clară, este bine să înțelegem că motorul Sistemului este profitul. Iar criza sistemului pe care o trăim, este de fapt o criză a insuficienței profitului, o criză a excesului de capital mai ales fictiv, acumulat și care e nevoie să fie remunerat de un profit tot mai redus.

De asemenea, este necesar să înțelegem că băncile centrale nu sunt neutre, ci ele sunt în slujba clasei proprietarilor de capital fictiv, a bogaților care nu se mai satură.

Băncile centrale reușesc încă să stimuleze reproducerea și menținerea sistemului în ciuda tendinței puternice de eroziunea a ratei profitului acestui capital, în ciuda acumulării de capital fictiv sub formă de datorii care nu pot fi onorate și în ciuda capitalului bursier.

Economiștii sunt plătiți de elite și de guverne nu pentru a spune adevărul, ci pentru a-l acoperi. Cu toții au abandonat economia cauzei și efectului și s-au alăturat economiei matematicilor și a modelelor. De cele mai multe ori false.

Acest nou obicei este un subterfugiu desigur, o ascundere, nu este absolut deloc un proces științific. Susțin că băncile centrale folosesc teorii false și că nu au înțeles cum funcționa sistemul. Merg chiar mai departe și spun că nu mai știu cu ce se ocupă, nu mai știu ce sunt banii, au fost depășiți de creațiile lor demiurgice.

Banii nu mai sunt decât un semn într-o contabilitate. O contabilitate fără un auditor care să o verifice, să-i ștampileze sinceritatea. Moneda pură a semnului, desprinsă de orice, cu excepția puterii stăpânilor, s-a născut astfel, este deja o monedă simbolică, sau mai bine zis nu mai este o monedă, este un simbol.

O monedă simbolică … dar este o monedă simbolică supusă puterii câtorva, puterii unei elite care abuzează de un bun comun sau mai degrabă de ideea că supraviețuiește, că banii ar mai fi încă un bun comun.

Doar ideea de bani supraviețuiește, iar stăpânii își trag încă puterea din această supraviețuire, din faptul că popoarele nu au înțeles că nu mai au bani, că au doar jetoane, exact ca în perioada de decădere a Imperiului Roman. Teribilă dezvoltare inegală a cunoașterii, de care clericii, întotdeauna trădători, azi bancheri centrali, sunt responsabili.

De aici până la Bitcoin nu este decât un pas.

Citiți și:
Puterea în dificultate și iminenta prăbușire financiară
Covid-19 pregătește Falimentul Mondial. Proprietatea dispare prin „executarea silită” a Planetei. Omul Nou va fi falit și supus unei mâini de globaliști care dețin creanțele lumii

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More