Şeful Consiliului Ştiinţific din Franţa: «Preţul carantinei, prea mare.»

 

Coborând de pe culmile carantinei și ale psihozei?!

Jean-François Delfraissy, medic şi profesor de imunologie, preşedintele Consiliului Ştiinţific care este autorizat de guvernul francez să ia măsurile în lupta cu coronavirusul, anunță că nu va mai lua în calcul carantina totală și recunoaște că măsura la care s-a recurs în martie a implicat costuri imense și punerea în pericol a foarte multor categorii de pacienți cu alte patologii.

Consiliul Ştiinţific, forul care a recomandat introducerea măsurilor de carantină, la data de 17 martie, într-o tentativă de a limita răspândirea virusului, a anunţat, prin vocea preşedintelui Jean-François Delfraissy, că o asemenea măsură nu va mai fi luată în considerare nici dacă va apărea un val doi, la toamnă.

Delfraissy a explicat pentru Le Parisien:

„Ceea spunem noi, la Consiliul Ştiinţific, este că indiferent ce se va petrece nu vom mai putea reveni la un lockdown complet în Franţa. Prima dată o asemenea măsură a fost esenţială, n-am avut de ales, dar preţul pe care l-am plătit a fost prea mare. Populaţia nu ar mai accepta aşa ceva. Consecinţele economice ar fi majore, inclusiv din punct de vedere medical, nu este de dorit aşa ceva. Să nu uităm că, în afara pacienţilor Covid-19, ceilalţi bolnavi au avut de suferit în această perioadă, în ceea ce priveşte primirea tratamentului necesar.”

În continuare, medicul de 72 de ani a explicat că în cazul apariţiei unor creşteri, măsurile de carantinare vor fi aplicate doar la nivel local.

Acesta a avertizat că virusul n-a dispărut şi că populaţia este necesar să fie, în continuare, precaută.

„Astăzi, avem între 1.000 şi 3.000 de cazuri noi în Franţa, comparativ cu 70.000 şi 100.000 la începutul lunii martie. Scăderea se datorează strategiei noastre, prin care am identificat focarele de infecţii, dar şi faptului că virusul circulă mai greu în lunile de vară, când temperaturile cresc. Dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute, pandemia va fi sub control în următoarea perioadă, pe durata verii”, a încheiat Delfraissy.

Dar la noi, românii, auzim la televizor ameninţări, minciuni care atrag mereu atenţia asupra morţii iminente a tuturor. Autorităţile sunt foarte sigure pe ele având aerul salvatorului neînțeles de victimele gregare și ignare. Nu răspund la nicio întrebare, nu-şi asumă nicio greșeală, niciun abuz, practică teroarea media și au impus cenzura absolută în întregul sistem medical. Mereu aceleași figuri de experți OMS vehiculează închiderea a tot și a toate, fără nici cea mai mică jenă sau anunță deschideri și relaxări care complică situaţia, nu le simplifică.

Carantina carcerală satanică impusă în România este un experiment unic chiar și în Europa. Modelul României a fost Franța, dar am depășit-o. Aici, slugărnicia politrucilor, mai toți neaveniți, incompetenți și foarte acoperiți, este dusă pe culmile abjecției.

Nu poți face triaj epidemiologic unei mase de 15-16 milioane de oameni, ca și cum ai face triaj epidemiologic în penitenciar, tabără sau spital, deci în comunități închise unde oamenii coexistă în același spațiu 12 sau 24 de ore. Și cu toate acestea, măsurile aberante continuă.

Dacă tot ceea ce doresc este să salveze vieţi, dacă nu au nimic de ascuns, de ce introduc cenzura totală în lumea medicală, de ce ameninţă pe cei ce au o altă opinie medicală?

În România, nici măcar revizuirile, revenirile specialiștilor nu sunt popularizate de televiziunile sistemului, este aici afișarea unui dispreț total față de adevăr, față de demnitatea oricărei persoane, care merită să fie informată, nu condiționată psihologic de panica televizată.


Citiţi şi:
BILD, Germania: «Carantina a fost o greşeală uriaşă»
Denis Primard a preferat să demisioneze decât să poarte botniță

 

yogaesoteric
27 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More