Sondaj de opinie: 60% dintre români ar vota un partid naţionalist care promovează valori religioase și familia tradiţională

O cercetare sociologică realizată în perioada 1-15 iunie 2021 a vizat să măsoare ascensiunea curentului naţionalist în România.

Studiul de piaţă este intitulat „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false” şi a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group.

Rezultatele au relevat că 59,5% din populaţie ar vota un partid naţionalist care promovează valorile religioase şi susţine familia tradiţională.

Dintre cei care ar vota un partid naţionalist, doar 21% (ceea ce reprezintă 12% din totalul populaţiei) ar mai vota cu un asemenea partid dacă ar propune o apropiere de Rusia.

Sondajul a mai relevat că 35% (ceea ce reprezintă 21% din totalul populaţiei) ar mai vota un asemenea partid dacă ar propune ieşirea României din UE.

Cercetarea a mai concluzionat că 25% (ceea ce reprezintă 15% din totalul populaţiei) ar mai vota un asemenea partid dacă ar propune restrângerea drepturilor minorităţilor naţionale.

Ar fi inclinaţi să voteze pentru un partid naţionalist, care promovează valorile religioase şi susţine familia tradiţională în special gulere albastre, locuitorii din regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia şi Sud Est şi persoanele care declara că venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar. Cei care declară că nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precădere persoane cu educaţie superioară şi gulere albe”, se mai arăta în concluziile studiului.

Citiți și:
Interviu cu Sorin Lavric (AUR): „Noi suntem în mod fățiș naționaliști. Politica Bruxelles-ului este una neomarxistă, de distrugere a identităților naționale și a rasei albe” (I)
O veste bună! Tinerii naționaliști trec la fapte!

 

yogaesoteric
20 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More