Studiu: Măsurile de distanțare socială ar putea fi necesare până în 2022


Măsurile de distanțare socială ar putea fi necesare până în anul 2022, au stabilit oamenii de știință, care sunt de părere că există posibilitatea ca noul coronavirus să apară și în anii următori, scria The Guardian.

Potrivit cercetării științifice publicată în revista Science și citată de jurnaliștii de la The Guardian, o singură carantină nu va fi suficientă pentru a pune sub control pandemia și că vârfurile secundare ar putea fi mai mari decât cele iniţiale, în cazul în care restricțiile nu sunt menținute.

Unul dintre scenariile prezentate de oamenii de știință arată o reapariție a virusului în 2025, în absența unui vaccin sau a unui tratament eficient.

Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard și coautor al studiului, a declarat: „Infecțiile se răspândesc atunci când există două elemente: persoane infectate și persoane sensibile. Cu excepția cazului în care există imunitate colectivă, majoritatea populației este încă susceptibilă să facă boala”.

Citiţi şi:
Trei profesori universitari explică de ce distanțarea socială obligatorie este cel mai mare act politic de furt al tuturor vremurilor
Cât de periculos este Covid? «Este lipsit de sens să comparăm Covid cu alte pandemii majore, cum ar fi pandemia din 1918»


yogaesoteric
15 octombrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More