SUA au lansat 469 de războaie și intervenții din 1798

La 8 martie 2022, Serviciul de Cercetare al Congresului a publicat un raport cuprinzător privind războaiele și intervențiile militare ale SUA în întreaga lume din 1798 până în zilele noastre. Acesta a arătat că în perioada de după 1991 până în prezent, au avut loc 251 de intervenții militare, majoritatea lor covârșitoare constând în folosirea ilegală a forței din partea Statelor Unite.

Activitatea de război globală a crescut astfel considerabil când „organizația de apărare” NATO a fost înființată ca haită de lupi a SUA. Dacă războiul în curs împotriva Rusiei în Ucraina este inclus în listă nu este clar din raport. Toate aceste războaie și intervenții au costat viața multor persoane.

După câțiva ani de cercetări, profesorul James Lucas a ajuns la concluzia că războaiele SUA purtate după cel de-al Doilea Război Mondial a costat viețile a aprox. 25 de milioane de persoane – iar distrugerile clădirilor și ale naturii se ridică la valori de neimaginat.

Dar din moment ce SUA, cu ajutorul altor state NATO, au provocat toate aceasta, nu este interesant pentru mass-media să ne informeze despre aceste crime și distrugeri, prin urmare nu am auzit nimic despre ele. Doar dacă ursul rus se face recurs la forța militară, mass-media se lasă cuprinsă de isterie.

Serviciul de Cercetare al Congresului este o agenție guvernamentală din SUA care compilează informații în numele Congresului. Documentul actual este intitulat: Instanțe de utilizare a forțelor armate ale Statelor Unite în străinătate, 1798 – 2022.

Țintele agresiunii SUA se găsesc peste tot pe pământ, dar Africa și America Latină sunt suprareprezentate, iar intervențiile militare pot acoperi și doar anumite regiuni. Toate acestea pentru a menține hegemonia și dominația mondială a SUA.

Această ambiție a devenit din ce în ce mai intensă după căderea Uniunii Sovietice. Pe acest fundal este necesar să fie privit războiul cu Rusiei din Ucraina, ca teatru de război ales. Unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai SUA, Carl Gershman, la scurt timp după lovitura de stat a SUA în Ucraina, a proclamat: „Ucraina, cel mai mare trofeu și un pas important în calea detronării lui Putin”.

Întregul război ar fi putut fi evitat cu puțină cooperare. Cererile Rusiei pentru negocierile de pace erau accesibile: „Recunoașteți dreptul nostru asupra Crimeei (la care Ucraina nu a avut niciodată dreptul legal), iar împreună respectăm acordul de la Minsk II și ținem NATO departe”. Atunci tunurile nu ar fi deschis calea spre infern.

Dar pare să fie adevărat ceea ce a exprimat cercetătorul pentru pace, profesorul Johan Galtung: „Conflictele ar fi putut fi rezolvate cu puțină răbdare și creativitate, dar NATO nu vrea soluții. Folosește conflictele ca materie primă pe care o poate procesa în intervenții pentru a spune lumii că este cel mai puternic din punct de vedere militar.

Raportul Congressional Research Service arată că, din 1991, Statele Unite au purtat 251 de războaie și intervenții militare. Declarațiile de război au fost emise doar pentru cinci războaie separate. Se pare că celelalte intervenții au fost hotărâte în afara ușilor Congresului. De câte războaie și intervenții militare este responsabilă Rusia în aceeași perioadă? În orice caz, le poți număra pe degetele unei mâini.

În 1939, ambasadorul SUA la Londra, Joseph Kennedy, pronunța profetic cuvintele: „Războiul va continua atâta timp cât puterea va fi la Washington”. Și tocmai în Washington se concentrează puterea NATO și același aspect este valabil și pentru UE.

În ciuda acestui fapt, industria mediatică occidentală a reușit să înfățișeze Rusia ca fiind agresivă, iar Statele Unite ca un garant al păcii și democrației. Condiția prealabilă pentru o astfel de răsturnare demonică este un aparat mediatic controlat dictatorial și o populație a cărei cunoaștere a istoriei este în constant declin, astăzi fiind aproape inexistentă.

Președintele sirian al-Assad a spus în această direcție: „cunoștințele politicienilor occidentali despre istorie acoperă în mod obișnuit doar o săptămână. Occidentul este, din păcate, acolo, spre bucuria iubitorilor de război.”

Citiți și:
Cei care acuza Rusia că a încălcat suveranitatea Ucrainei tac atunci când vine vorba de războaiele declanșate de SUA
De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More