Ţara care nu a închis bisericile, iar parlamentarii și membrii guvernului au avut salariile suspendate pe toată perioada stării de urgenţă

 

Sună aproape ca venind dintr-un timp şi un tărâm ideal, unde oamenii aflaţi la conducerea ţării pun mai presus de toate binele semenilor. Cu adevărat.Boiko Borisov

Nu este vorba de un loc inaccesibil, îndepărtat, ci de o ţară… vecină. Oamenii politici din Bulgaria au avut salariile suspendate pe întreaga durată a stării de urgenţă din această ţară, de la 1 aprilie şi până la mijlocul lunii mai. Parlamentarii, membrii guvernului și ai birourilor politice, precum și șefii agențiilor de stat, au primit bani doar când situaţia legată de pandemia de coronavirus s-a mai ameliorat şi s-a trecut la starea de alertă.

Decizia a fost votată în parlamentul ţării, după 11 ore de dezbateri. Inițiativa a fost lansată de GERB, partidul de guvernământ al premierului Boiko Borisov, şi a fost aprobată cu 170 de voturi, din cele 240 de locuri din legislativ.

Salariile oficialilor au fost transferate într-un fond al Ministerului Sănătății ce a fost folosit pentru prevenția Covid-19 și tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

„Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională! Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bulgaria”, s-a adresat exaltat guvernanților liderul Partidului Volia, Veselin Mareșki.

La fel au reacționat și partenerii Partidului Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), cei de la Patrioții Uniți, care au făcut apel la președintele Rumen Radev și la vicepreședinta Iliana Yotova să urmeze exemplul deputaților.

O altă decizie care s-a remarcat a fost aceea de a nu închide bisericile. Premierul Boiko Borisov a declarat înainte de sărbătoarea Paştelui: „Pentru orice tip de acțiune am voință și curaj să fac tot ce se cuvine. Însă nu pot închide bisericile! Eu sunt om credincios (și-a facut semnul Sfintei Cruci). De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”.


Citiţi şi:

Ţara care interzice purtarea măştilor din cauza anxietății provocate în rândul cetățenilor

Un președinte sfidează psihoza Covid, chiar şi după ce a fost testat pozitiv!

 

yogaesoteric
17 octombrie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More