Tot ce trebuie să ştie bărbaţii despre clitoris

Mare parte dintre bărbaţi nu ştiu să stimuleze clitorisul, fie că îl ating prea puternic, fie că nu ştiu să moduleze mângâierea, fie că apasă prea direct această zonă erotică sau încep imediat cu mişcări prea rapide. De asemenea, mângâierea unui bărbat neiniţiat în arta iubirii, poate fi prea sacadată, prea lentă sau poate să nu găsească ritmul cel mai excitant sau durata excitării dorite de femeie.

Cu toate acestea, femeile tânjesc mereu să fie mângâiate mai puternic sau mai uşor, deşi îndrăznesc prea rar să exprime acest tainic secret al lor. Pentru a le putea produce o cât mai intensă plăcere erotică, vă dezvăluim aici totul despre această bijuterie a femeii, clitorisul.

De ce este clitorisul atât de sensibil?

Glandul clitorisului este extremitatea vizibilă şi perceptibilă a unui vast şi complex ansamblu erectil care, în cea mai mare parte este interior corpului femeii. Coada, cei doi corpi cavernoşi şi bulbii vestibulari sunt, la rândul lor, în corelaţie cu plexul vaginal. Partea vizibilă a clitorisului nu reprezintă decât 4% din întregul sistem erectil.

În cursul excitării, acest sistem erogen se umple cu sânge putându-se observa înroşirea şi umflarea clitorisului şi a labiilor mari, ca şi a zonei vestibulare. Prin atingere se poate observa, de asemenea, fineţea acestor ţesuturi. Astfel, per ansamblu, afluxul sanguin la nivelul clitorisului este mai bogat decât cel de la nivelul penisului, însă în timp ce erecţia penisului este spectaculoasă, dilatarea în cazul femeii se realizează aproape cu desăvârşire în interiorul corpului său. Astfel, clitorisul nu este decât porţiunea emergentă a iceberg-ului plăcerii sau bijuteria primă a unei sublime opere de artă. El este un organ de o senzitivitate şi eficienţă, am putea spune, fără egal.

Clitorisul îşi datorează extraordinara sa sensibilitate erogenă structurii sale extrem de fine. Bogăţia considerabilă a vascularizaţiei clitoridiene îi permite acestuia o intensă congestie, iar bogăţia incomparabilă a inervaţiei îi conferă o sensibilitate „explozivă”, graţie, în special, abundenţei în această zonă a receptorilor voluptăţii. Fiind constituit dintr-un corp erectil şi o zonă abundând în receptori ai plăcerii, clitorisul reprezintă, astfel, un adevărat simbol al erotismului. Clitorisul este de o acuitate deosebită, incomparabilă, astfel că senzaţiile generate aici se pot transforma cu uşurinţă în voluptăţi pasionale. Fiind atât de delicat, se recomandă ca stimularea clitorisului să nu fie directă, ci realizată mai curând prin mângâieri periferice, prin atingeri „aluzive”.

Un contact direct cu clitorisul va fi întotdeauna incandescent, ceea ce a făcut ca acesta să fie comparat adesea cu un adevărat explozibil viu.

Cum să descoperi clitorisul

Pentru a cerceta clitorisul pe îndelete, bărbatul trebuie să aibă un unghi vizual convenabil. Deschizând larg coapsele femeii, îndepărtaţi uşor cu degetele labiile mari. Astfel se poate observa că în partea de sus a zonei genitale, labiile se unesc într-o cută dublă în formă de capişon de pelerină. Acesta este capişonul clitorisului. Acest capişon trebuie tras cu o mişcare foarte uşoară spre în sus, dezvăluind un rubin proeminent, de mărimea unei boabe de coacăză: acesta este clitorisul.

Atunci când clitorisul este foarte dezvoltat sau când este excitat, se poate simţi pe de-a-ntregul micuţa extremitate sferică – glandul- aşezată pe o zonă care se rostogoleşte sub atingerea degetului – corpul sau coada. Atunci când femeia explorează acest loc, acesta îi produce o senzaţie delicioasă. Bărbatul, la rândul lui, va genera o reacţie de intensă plăcere iubitei sale, mângâind această zonă. Femeia îşi poate ghida iubitul în căutările sale, cu vocea, cu gestul, cu privirea…  
 
Cum să stimulezi clitorisul

Studiile sexologilor americani au arătat că atunci când femeile se stimulează singure mângâindu-şi clitorisul, ele ajung să trăiască orgasme puternice în 95% din cazuri. Însă mângâiate de un bărbat, orgasmul clitoridian este trăit doar în 44% din cazuri, aceste concluzii fiind revelate de statistica realizată de Shere Hite. Iată că trebuie să recunoaştem sincer şi deschis un fapt neplăcut, anume că marea majoritate a bărbaţilor nu ştiu să mângâie clitorisul aşa cum trebuie. Însă ei pot învăţa acest lucru, cu atât mai mult cei care nu cunosc locul delicat şi misterios, nu îi cunosc morfologia sau îl găsesc cu greu.

Mare parte dintre amanţi nu ştiu să stimuleze clitorisul, fie că îl ating prea puternic, fie că nu ştiu să moduleze mângâierea, fie că apasă prea direct această zonă erotică sau încep imediat cu mişcări prea rapide. De asemenea, mângâierea unui bărbat neiniţiat în arta iubirii, poate fi prea sacadată, prea lentă sau poate să nu găsească ritmul cel mai excitant sau durata excitării dorite de femeie. Cu toate acestea, femeile tânjesc mereu să fie mângâiate mai puternic sau mai uşor, deşi îndrăznesc prea rar să exprime acest tainic secret al lor.

Învaţă să mângâi clitorisul

Dificultatea de a şti cum să mângâiem clitorisul provine din contrastul dintre stimularea penisului, care trebuie să fie de obicei puternică, amplă şi în forţă, şi atingerile delicate, nuanţate, care trebuie aduse clitorisului şi care ţin de trăiri pe care bărbatul nu le are în mod obişnuit. O altă dificultate este dată de varietatea zonelor ce generează plăcerea, a mişcărilor şi a ritmului necesar: nu există două femei care să se asemene din acest punct de vedere. Punctul delicios, presiunea, mişcarea, ritmul se pot descoperi prin tatonări, în funcţie de reacţiile femeii: respiraţie, sunete, gemete, cuvinte, mişcări, care toate ne indică intensitatea plăcerii resimţite de ea sau, dimpotrivă, absenţa ei sau chiar senzaţia de disconfort produsă. Dacă femeia şi-a descoperit precis, prin autostimulare, punctele de excitare şi modalităţile de a le trezi, poate ghida mai uşor bărbatul arătându-i, iar acesta nu va trebui decât să o imite. Ea nu trebuie să ezite şi chiar poate lua mâna iubitului său pentru a-i imprima mişcarea şi ritmul pe care le doreşte. Acesta este modul de a-i spune şi de a face, iar acest joc în doi merită să fie învăţat cât mai bine.

Punctul plăcerii poate fi abordat din diverse unghiuri, fiecare femeie având preferinţa sa, fie pentru gland, fie pentru partea terminală, fie pentru corpul clitorisului. Locul acestuia este foarte exact, ocupând câţiva milimetri, în afara acestui epicentru minuscul, stimularea nemaiavând efectul dorit. Acest loc exact este cel mai bine să fie descoperit de către femeie prin autostimulare, iar dacă ea nu îl dezvăluie iubitului ei, acesta va trebui să îl detecteze, plimbându-şi uşor şi cu atenţie buricul degetului pe aceste micuţe suprafeţe enigmatice ale clitorisului.

yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More