Zodia Leu

„Sunt cu adevărat măreţi doar cei ce sunt cu adevărat buni.” George Chapman

„Un bun conducător ar trebui să urmeze în toate acţiunile sale numai sfatul lui Dumnezeu.” Paracelsus
 
„Voința reprezintă întreaga viață. Dacă ai vrea să fii fericit, ai fi. Voința mută munții din loc. Voința este credința umană.” Alfred de Vigny

„Îndrăzneşte să te iubeşti pe tine ca şi cum ai fi un curcubeu cu aur la ambele capete.”  Abrejhani

„Umilința din inimă nu-ți cere să te umilești, ci să fii deschis. Numai așa poți da și primi.” Antoine de Saint-Exupéry


Soarele se află în acest semn zodiacal de la 23 iulie la 22 august.
Atributele esenţiale ale zodiei Leului sunt: masculin, pozitiv, regal, steril, diurn.
Elementul subtil predominant este focul în aspect fix, pasiv, conservator.
Planeta guvernatoare a zodiei Leului este Soarele.

Zodia Leului simbolizează focul, incendiile, ariditatea, entuziasmul şi dominaţia, ţările calde, animalele sălbatice. Ea guvernează în plan social copiii, iubirile şi aventurile amoroase, educaţia, speculaţiile de tot felul, lumea artistică, spectacolele, elevarea, gloria şi celebritatea artistică.

Calităţile specifice ale zodiei Leului sunt: exteriorizarea, voinţa, vitalitatea, autoritatea, fermitatea, organizarea, demnitatea, nobleţea, francheţea, sinceritatea, fidelitatea, încrederea, mărinimia.
Defectele pe care nativii Leu le pot manifesta sunt: vanitatea, mânia bruscă, orgoliul, tirania, tendinţa către dramatizări, teatralitatea pentru a se face remarcat, căutarea exagerată a gloriei.

Caracteristici generale ale celor născuți în zodia Leului: 

Există compatibilităţi cu: Fecioara, Balanţa, Săgetătorul, Berbecul, Gemenii, Racul. Incompatibilităţile se manifestă faţă de zodiile: Scorpion, Vărsător, Taur.

Sănătatea nativilor Leu

Fizicul dumneavoastră este viguros pentru a suporta încercările temperamentului Leului. Sunteţi înclinat să vă suprasolicitaţi şi vă apucaţi de lucruri care vă depăşesc capacitatea. Dacă în natura dumneavoastră există o tendinţă de dezordine interioară, s-ar putea să nu ţineţi seama de avertismente şi să ajungeţi la depresie nervoasă. Sunteţi energic şi entuziast şi aveţi tendinţa de a fi extremist.

Trebuie să aveţi grijă de inimă şi măduva spinării, pentru că ele sunt susceptibile să suporte şocul generat de diversele excese. Sunteţi predispus la boli de inimă, epilepsie şi febră reumatică. Aveţi totuşi o construcţie solidă şi vă refaceţi repede după orice boală. Când vă îmbolnăviţi, sunteţi un pacient dificil pentru că sunteţi nerăbdător şi capricios.

Curajul dumneavoastră este mai mult mental decât fizic şi vă alarmaţi uşor asupra sănătăţii dumneavoastră. Totuși, veţi lupta împotriva oricăror atacuri ale bolilor cu încredere şi siguranţă. De asemenea, vă veţi susţine principiile în orice situaţie şi în faţa primejdiei fizice faceţi un mare efort să vă depăşiţi frica.

Iubiţi viaţa mai mult ca orice şi trebuie să luaţi precauţiuni speciale împotriva accidentelor şi să vă controlaţi pornirile necugetate. Veţi trăi probabil până la adânci bătrâneţi, deoarece dorinţa de a trăi vă va prelungi viaţa. Pentru a vă mări şansele de longevitate trebuie să evitaţi să fiţi indulgent la mâncare şi băutură.

Femeile născute în această zodie sunt deseori foarte atrăgătoare, pline de vitalitate şi echilibru.

Ambele sexe au de obicei un aspect plin de graţie, trăsături frumoase, nici prea mici, nici prea mari şi ochi foarte frumoşi. Figura este de obicei bine modelată.

Munca nativilor Leu

Cel mai bine vi se potriveşte o muncă în care să hotărâţi singur, fără să cereţi părerea altcuiva. Vă simţiţi bine într-o poziţie executivă, pentru că prin natură vă place să comandaţi în orice situaţie.

Aveţi darul de a da ordine, vorbiţi franc, critic, fără înconjur, deseori mergând până la ofensă. Pur şi simplu, nu vedeţi motivul ascunderii unei opinii, fie că este bună sau rea. Deşi riscaţi să deveniţi excesiv de critic, oamenii care lucrează pentru dumneavoastră vă respectă întotdeauna, se străduiesc din toată inima şi fac reale eforturi să vă mulţumească şi să vă servească. Dragostea şi înţelegerea pentru viaţă şi oameni sunt instinctive şi spiritul dumneavoastră conducător rezultă din dorinţa onestă de a comunica aceste sentimente.

Instinctul dumneavoastră natural este să căutaţi onorurile cele mai înalte, slujba cea mai bună, primul loc în orice. Foarte des acest prim loc vi se cuvine de drept, pentru că aveţi o minte ascuţită şi înţelegeţi problemele oamenilor.

Nu sunteţi omul care să înainteze greu pe drumul cunoaşterii. Acţiunile dumneavoastră pornesc în general din inimă mai curând decât din minte.

Mândria joacă un mare rol în munca dumneavoastră, deoarece nu suportaţi să greşiţi. Porniţi la lucru cu intenţia de a reuşi. Niciodată nu vă pierdeţi în mărunţişuri: prin natura dumneavoastră munciţi în fruntea unei organizaţii largi, care tratează probleme importante la modul general şi lăsaţi corvoada zilnică şi amănuntele în seama altora. Nu vă place munca de jos şi o veţi evita (în afară de cazul când trebuie să daţi exemplu celorlalţi).

Aveţi un adânc simţ al responsabilităţii faţă de ceea ce faceţi, dar nu vă place să primiţi ordine de la altcineva. Vă veţi revolta mereu împotriva autorităţii altcuiva, mai ales când consideraţi că s-a făcut o nedreptate. S-ar putea să vă ridicaţi până la preşedinţia unui concern industrial sau a unei bănci. Munciţi bine acolo unde sunteţi în contact cu publicul şi străluciţi mai ales în politică, aici având multe ocazii să vă exercitaţi autoritatea.

De obicei aveţi un temperament artistic şi creator şi teatrul poate constitui o alegere bună, întrucât contactul apropiat cu publicul vă aduce satisfacţie. De asemenea, vă puteţi axa pe reclamă comercială.

Orice profesie vă alegeţi, veţi simţi nevoia să fiţi dominant, original şi cumva senzaţional. Relaţiile cu publicul sau lucrul într-o agenţie de publicitate ar fi ocupaţia ideală.

Banii nativilor Leu

Prin natura dumneavoastră sunteţi un risipitor, deşi vă este frică de sărăcie. În general, pe parcursul perioadelor dificile găsiți mijloacele să vă descurcați şi sunteţi alături de familie. Nu sunteţi rapace, dar vă plac banii şi dispuneţi de inteligenţă şi îndemânare pentru a-i obţine. Vă puteţi îmbogăţi încă din tinereţe şi dispuneţi întotdeauna de bani suficienţi pentru a vă juca în voie cu ei, satisfăcându-vă astfel mândria. Totuşi, trebuie să aveţi grijă ca extravaganţele să nu vă sărăcească.

S-ar putea să aveţi slăbiciune pentru jocurile de noroc şi pentru speculaţii, dar de obicei ieşiţi în câştig.

Este necesar să nu vă lăsaţi condus de prea multă încredere în dumneavoastră şi să nu mizaţi totul pe o carte. Nu refuzaţi niciodată să acordaţi ajutor financiar dacă aveţi garanţii sigure şi vă place să faceţi cadouri scumpe. Nimic nu vă încântă mai mult decât să-i vedeţi pe ceilalţi recunoscători pentru darurile primite. Întotdeauna căutaţi să creşteţi în ochii lor. Este o plăcere pentru dumneavoastră să ştiţi că ceilalţi vă cer ajutor.

Căminul nativilor Leu

În viaţa dumneavoastră casnică armonia este esenţială pentru a vă bucura de o sănătate bună, deoarece aveţi nevoie de un loc unde să vă relaxaţi. Vă place să fiţi stăpân acasă şi să ştiţi că toţi cei din jur depind de dumneavoastră. Doriţi ca familia să vă susţină şi să vă satisfacă mândria, drept recunoştinţă pentru devotamentul dumneavoastră.

Sunteţi o gazdă bună şi vă place să vă distraţi prietenii, pe care însă îi alegeţi singur, fără intervenţia altcuiva. Ştiţi cum să-i faceţi pe oameni să se simtă bineveniţi şi importanţi.

Nu vă limitaţi niciodată când trebuie să cheltuiţi banii, pentru a vă aranja căminul în aşa fel încât să vă reflecte puterea şi gloria. Casa dumneavoastră doriţi să fie luxoasă, impresionantă, şi de multe ori acest lucru este cu putinţă.

Prietenia nativilor Leu

Sunteţi popular şi aveţi mulţi prieteni. Vi-i faceţi în mod natural şi în general rămâneţi cu ei în relaţii bune, calde, statornice, toată viaţa. Capacitatea de a vă integra în societate şi de a vă înţelege bine cu oamenii este cel mai mare avantaj profesional pe care îl aveţi. Adesea întâlniți multe persoane care vă pot ajuta pe drumul succesului, deşi nu îi căutaţi în mod special.

Prietenii dumneavoastră vor descoperi repede că vă place să conduceți. Doriţi să fiţi acela pe care toată lumea trebuie să-l privească cu mândrie şi afecţiune. Deşi aveţi darul de a vă amesteca cu mulţimea, preferaţi să staţi puţin mai la o parte, deoarece simţiţi că este mai demn şi mai potrivit pentru dumneavoastră să fiţi aşa.

Dragostea nativilor Leu

Aveţi puterea de a iubi profund şi uneori vă pierdeţi capul. Înclinaţi să fiţi sentimental şi romantic şi aveţi un suflet de cavaler. Displăcându-vă flirtul, veţi lua dragostea în serios şi aşteptaţi ca persoana căreia îi dăruiţi afecţiune să vă răspundă la fel. Detestaţi orice demonstraţie de afecţiune, mai ales în public, deoarece aveţi impresia că o asemenea comportare nu e de demnitatea dumneavoastră şi veţi pierde respectul celorlalţi. Totuşi, afecţiunea are mare putere asupra dumneavoastră şi veţi fi loial celui pe care îl iubiţi.

Sunteţi atrăgător şi faceţi impresie puternică asupra sexului opus, dar iubitul/iubita dumneavoastră nu trebuie să fie gelos. Ea sau el va trebui să se obişnuiască cu ideea că dumneavoastră sunteţi centrul atenţiei.

Multe femei vor simţi în bărbatul născut în Leu amantul ideal pentru că este înflăcărat, autoritar, pasionat, dominator, copleşitor.

Câteodată alegeţi prost şi sunteţi foarte nefericit când situaţia creată nu este ideală. Mândria nu vă va permite să înţelegeţi cum o persoană vă poate dezamăgi sau să nu  răspundă afecţiunii dumneavoastră. Vă place ca aventurile dumneavoastră să fie vesele, pline de petreceri şi distracţii.

Sexualitatea nativilor Leu

Bărbatul născut în Leu are o sexualitate puternică, o fire impetuoasă, cu ajutorul cărora trece uşor peste convenţii şi reguli. Sexualitatea este pentru el un mijloc de exprimare a personalităţii, putând ajunge chiar la un cult al sexului.

Are un mare tonus sexual şi se va baza pe acest lucru pentru a aborda chiar mai multe legături simultan. Atitudinea faţă de femei este tributară zicalei „Lumea este a celor curajoşi”.

El susţine că femeia trebuie să fie gata pentru el în fiecare clipă, ajungând chiar la o formă de gelozie generată de posibilitatea ca ea să cunoască o altă experienţă mai bună decât a lui.

Se pregăteşte pentru orice întâlnire, văzând în ea o ocazie de a-şi dovedi încă o dată măiestria, şi în final aşteaptă din partea femeii elogii. Uneori, pentru el, actul sexual este văzut separat de sentimentul iubirii, solicitând femeii să se adapteze cerinţelor sale de supunere.

Femeia născută în Leu adoră să fie admirată. Comportamentul ei este uneori lasciv, seducător şi afectat. Dacă pasiunea ei se trezeşte, va manifesta accente sexuale puternice, dorind să domine, preluând deseori rolul bărbatului în timpul jocului erotic. Dacă a întâlnit amantul ideal, acesta va fi tratat regeşte, copleşindu-l într-o atmosferă de strălucire şi frumuseţe, iar trăirile sale erotice, generate de o mare voluptate, vor face ca iubitul să-i rămână fidel.

Căsătoria nativilor Leu

Deşi sunteţi un convenţionalist în căsnicie, totuşi, vă dăruiţi pe de-a-ntregul inima şi sufletul şi sunteţi devotat. Dacă nu primiţi însă un răspuns identic de la șot/soție, vă simţiţi ignorat. Lipsa unui astfel de răspuns poate să vă provoace un şoc emoţional, astfel încât ființa iubită trebuie să înveţe să ofere cel puţin la fel de mult cât primeşte.

Vă luaţi în serios îndatoririle de soţ şi de cap de familie şi le îndepliniţi din toată inima.

Recunoaşteţi cu greu faptul că aţi făcut o greşeală şi faceţi tot posibilul să vă îndepliniţi idealul în căsătorie, chiar dacă soţul sau soţia se dovedesc sub aşteptări.

Oricine vă iubeşte va realiza curând că sunteţi un om cu care este dificil de trăit, dar va găsi compensaţie în farmecul şi afecţiunea dumneavoastră. Cine îşi ia sarcina să vă înţeleagă şi să vă suporte capriciile va fi răsplătit din plin.

Soţul născut în Leu se adaptează uşor rutinei casnice. Vreţi ca soţia şi familia să fie respectate în societate şi faceţi tot posibilul să le oferiţi tot ceea ce este necesar în acest scop.

Vă place şi doriţi să fiţi centrul atenţiei şi să controlaţi rutina casnică. Chiar soţul iubitor şi devotat nu va suporta totuşi lipsa de respect din partea familiei sau a servitorilor. Aveţi idei fixe asupra a ceea ce vă datorează soţia şi familia. Sunteţi foarte romantic, dar consideraţi cuvântul dumneavoastră lege, şi doriţi ca toţi cei din jur să facă numai ceea ce credeţi dumneavoastră că este bine.

Nu aveţi scrupule când aveţi o aventură amoroasă, dar dacă soţia dumneavoastră ar face acelaşi lucru, aţi fi îngrozit şi indignat. Ea trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni, şi cum de obicei sunteţi un bun judecător al caracterelor, vă veţi alege o soţie care să corespundă standardului dumneavoastră foarte ridicat. Soţia ideală pentru un soţ născut în Leu este tipul de femeie ataşată şi foarte feminină. El se va dovedi un adevărat soţ şi ea va aprecia firea lui dintr-o bucată, blândă şi iubitoare.

Femeia născută în Leu are tendinţa de a domina în căsătorie. Ea este ca o leoaică care îşi apără copiii.
 
Soţia născută în Leu este o bună tovarăşă de viaţă. Ea este ideală pentru omul de lume, ambiţios. Iubește cu mare intensitate, este loială şi înţelegătoare. Are multă energie şi este foarte capabilă în diverse domenii. Apariţia sa în lume este un credit în favoarea soţului.

În acelaşi timp, ea este un lux care-l va costa scump pe soţ. Pe lângă gusturile extravagante la îmbrăcăminte, își va dori o locuință care să facă impresie asupra celorlalţi.

Pentru a o face fericită, soţul trebuie să facă un efort în această direcţie, altfel ea îl va împinge mereu de la spate. Familia va trebui să se obişnuiască cu capriciile leoaicei, pentru că nu dă socoteală nimănui atunci când acţionează sub impulsul momentului. Câteodată, mândria care stă la baza caracterului ei, se poate transforma în aroganţă şi vanitate.

Are mare succes în societate şi își administrează casa cu multă competenţă. Îi place să aibă o poziţie de frunte în preocupările exterioare căminului şi este încântată să discute cu partenerii de afaceri ai soţului.

Mai există și un alt tip de manifestare al soției născute în zodia Leu, care se sacrifică conştient dintr-o dragoste puternică şi răbdătoare. Este sensibilă, cu o puternică natură emoţională. Îşi va risipi afecţiunea şi atenţia asupra familiei, care nu va putea arăta niciodată destulă recunoştinţă pentru cât i se oferă. Devotamentul faţă de soţ şi familie este atât de intens, încât va sfârşi prin a-i domina pe toţi. Dacă este destul de norocoasă să se mărite cu un om autoritar, îşi va exercita şi ea autoritatea, dar în mai mică măsură, fără a depăşi limita. Va avea ocazia să-şi dovedească îndemânarea în ale gospodăriei, va conduce grupul de prieteni strâns în jurul său şi-şi va pune toată încrederea şi dragostea în viaţa alături de soţul ei.

Copiii nativilor Leu

Vă place căminul şi iubiţi copiii. Ei se vor simţi atraşi de dumneavoastră în mod natural. Copiii înseamnă foarte mult pentru dumneavoastră, dar trebuie să aveţi grijă să nu vă exercitaţi prea puternic autoritatea asupra lor. Prea multă îndrumare şi protecţie poate împiedica dezvoltarea liberă a personalităţii lor.

De la o vârstă fragedă, copiii născuţi în Leu dau semne de conducători şi le place să-i dirijeze pe ceilalţi copii şi să monopolizeze jocul. Ei îi conduc pe ceilalţi nu ca nişte şmecheri şi prostuţi, ci ca nişte mici autorităţi care se cer ascultate.

Le place să fie observaţi şi vor face totul pentru a fi principala atracţie. E nevoie de multă înţelegere din partea părinţilor ca să-i facă încetul cu încetul să stea la locul lor fără să le distrugă încrederea în sine.

Tipul superior de Leu

Sunteţi înzestrat cu multă forţă, comparativ cu ceilalţi, în sensul cel mai larg al cuvântului. Fizic, aveţi o mare vitalitate şi aceasta se aplică şi naturii intelectuale şi emoţionale. Aveţi o mare ambiţie şi o voinţă considerabilă. Sunteţi foarte sigur pe dumneavoastră. Aceste calităţi combinate cu personalitatea dumneavoastră afectivă vă ajută să obţineţi o poziţie de frunte, de mare autoritate, chiar dacă nu aveţi un talent special pentru aceasta. Dacă arătaţi şi îndemânare, veţi putea ajunge departe.

Tendinţa de a-i pune pe ceilalţi să muncească este puternică la toţi cei născuţi în Leu, dar dacă sunteţi tipul superior, nu veţi rămâne doar o figură sus pusă, ci veţi fi un îndrumător care-i poate inspira pe ceilalţi. Astfel, se poate face foarte uşor diferenţa între tipul de Leu superior şi tipul de Leu inferior. În gândire şi în faptă sunteţi pozitiv şi agresiv. Aveţi o minte solară, o dată ce vă hotărâţi la ceva, nu ezitaţi şi nu daţi înapoi.

De obicei sunteţi sigur că aţi ales drumul cel bun, dar ar fi mai înţelept să vă opriţi câteodată şi să priviţi şi din punctul de vedere al altora. Poate că nu aveţi dreptate întotdeauna şi trebuie să vă feriţi să-i dominaţi pe cei din jurul dumneavoastră.

Tipul inferior de Leu

Cea mai mare slăbiciune a dumneavoastră este aroganţa. Puteţi fi foarte uşor atras în greşeală de părerea bună pe care o aveţi despre dumneavoastră şi mândria vă poate face nepopular. S-ar putea să deveniţi un snob care consideră că nu greşeşte niciodată.

Puteţi fi fanfaron şi uneori bravaţi prea mult în viaţă. Prea des sunteţi pompos, egocentric şi demonstrativ. Vă plac demonstraţiile de generozitate dar, deseori, sub ele se ascunde o josnicie secretă. În orice ocazie, aspectul exterior vă impresionează mai mult decât meritul interior.

Deşi în toate teoriile sunteţi genial şi adesea democratic, în practică nu sunteţi întotdeauna autocritic. Tendinţa de dominare care vă caracterizează are un efect negativ atât asupra dumneavoastră cât şi asupra celor din jur. Încercaţi să câştigaţi laude, asumându-vă ceea ce a fost făcut de alţii.

Deşi aveţi o natură bună, devotată şi plină de afecţiune, aceste calităţi sunt deseori distruse de atitudinea de patron pe care o manifestaţi faţă de alţii. Vă e greu să-i priviţi pe aceştia ca pe nişte egali, ceea ce îi irită adesea. Totuşi, pentru cei cu o personalitate slabă puteţi fi o sursă de curaj şi încredere.

Puteți ajunge să ocupați o poziție înaltă chiar dacă aveți un caracter slab. Vă place să impresionaţi lumea şi să fiţi focarul atenţiei. Aveţi tendinţa să dramatizaţi tot ceea ce faceţi şi să vă înconjuraţi de favoriţi care să vă flateze. Deşi promiteţi mereu marea cu sarea, realizaţi foarte puţin. Ar fi bine să încercaţi să priviţi viaţa mai realist.


Citiți și:

Astrologia egipteană
Zodiile şi moartea clinică


yogaesoteric
17 septembrie 2014

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More