Zodia Fecioară

„Îndeplinirea datoriei este adevăratul izvor al liniştii sufleteşti.” Henri Lacordaire

„Trândăvia este o scurtătură spre moarte; a fi sârguincios este o cale a vieţii;
oamenii fără minte sunt leneşi, pe când înţelepţii sunt întotdeauna harnici.” Buddha

„Fii corect în tot. Nu te poţi apropia de divin fără puritate”. Ma Ananda Moyi

„Viaţa este Candoare şi Puritate, care cel mai adesea se manifestă ca o indescriptibilă stare de fericire ce îi face pe oameni aproape egali cu îngerii şi care este dovada unei nepreţuite stări de sănătate sufletească.
Puritatea şi candoarea sunt calităţile fiinţei umane care nu şi-a pierdut starea de copil.” Gregorian Bivolaru 

 

Soarele este în acest semn zodiacal de la 23 august la 21 septembrie.
Atributele esenţiale ale zodiei Fecioarei sunt feminin, negativ, steril, nocturn, volatil.
Elementul subtil predominant este pământul în aspect mutabil, echilibrant, neutru.
Planeta guvernatoare a zodiei Fecioarei este Mercur în aspect nocturn (–).

Zodia Fecioarei simbolizează pământul, fiinţele bune, datoria, virginitatea, suferinţa în dragoste, prietenie sau căsătorie, posturile subalterne, bolile intestinale. Ea guvernează în plan social lumea subalternilor, clasa muncitoare, servitorii, lumea integrată în industrie, în special în chimie, atelierele, fabricile, laboratoarele, micile animale domestice.

Calităţile amplificate de zodia Fecioarei sunt interiorizarea, adaptabilitatea, materialitatea, calculul, comerţul, critica şi analiza, logica şi discernământul, perspicacitatea, simţul practic, igiena, eficienţa, conştiinciozitatea. Defectele pe care nativii Fecioară le pot prezenta sunt criticismul exagerat, egoismul, timiditatea, ipohondria, meticulozitatea excesivă, lipsa de îndrăzneală, tendinţa de „a despica firul în patru“.

Zodia Fecioarei este o zodie mutabilă.

Caracteristici ale nativului din zodia Fecioarei:
 

Există compatibilităţi cu: Balanţa, Scorpionul, Capricornul, Taurul, Racul, Leul. Incompatibilităţile se manifestă faţă de: Săgetător, Gemeni, Peşti.

Sănătatea nativilor Fecioară

De obicei vă bucuraţi de o surprinzătoare sănătate. Sunteţi o persoană temperată, ştiţi cum să trăiţi fără excese şi de aceea este probabil să aveţi o viaţă lungă şi sănătoasă.

Sunteţi rareori bolnav deşi în unele situaţii vă închipuiţi că sunteţi, pentru a fi compătimit. Mâncaţi moderat şi la ore fixe. Aveţi un interes deosebit pentru problemele de sănătate şi igienă. Vă controlaţi dieta, având puterea şi înţelepciunea să renunţaţi la alimentele nesănătoase. Mâncarea vă este dăunătoare dacă sunteţi supărat sau foarte stresat. Aveţi nevoie de multă odihnă, de un mediu liniştit şi, de asemenea, de exerciţii fizice, care nu prea vă plac.

Aveţi un aspect plăcut, chipul vă este armonios şi trăsăturile precise. Femeile născute în zodiac Fecioarei sunt în general frumoase, având o distincţie ce le face să pară reci.

Aspectul dumneavoastră tineresc se va menţine mult timp, iar la bătrâneţe este posibil să vă îngrăşaţi.

Munca nativilor Fecioară

Pentru Fecioară, adevărata aristocraţie este aristocraţia muncii. Sunteţi mult prea practic şi inteligent pentru a permite cuiva să vă exploateze. Când vi se cere să deveniţi extremist şi iraţional, spuneţi cu convingere nu.

Vă dedicaţi muncii dumneavoastră cu abnegaţie şi sunteţi mândru de ea. Sunteţi foarte harnic şi nu vă displace nici chiar munca de rutină. Sunteţi capabil de mari sacrificii pentru un ideal sau scop, iar munca pe care o faceţi pune în evidenţă îndemânarea şi priceperea dumneavoastră. Sunteţi supus, neintrând în conflict cu superiorii.

Munca cea mai potrivită pentru dumneavoastră este aceea în care gândirea urmează un făgaş normal, corect. În general, tot ceea ce vă propuneţi se poate realiza prin efort şi muncă susţinută. Aveţi multe idei, încercând să le perfecţionaţi cât mai mult pe toate. Aveţi mari rezerve de energie şi munciţi repede, deşi preocuparea dumneavoastră pentru detalii vă face să păreţi încet.

Sunteţi capabil să depăşiţi obstacolele şi nu vă temeţi să vă asumaţi cele mai grele sarcini, dacă gândiţi că aşa trebuie. Pentru dumneavoastră este potrivită orice muncă legată de detalii, analiză şi critică. Puteţi fi un bun bibliotecar, contabil, profesor, doctor sau avocat.

Tipul „superior” de Fecioară este ideal pentru a fi om de ştiinţă. Mari scriitori, ziarişti şi poeţi au fost născuţi în această zodie.

Este bine să vă asociaţi în activităţile dumneavoastră cu persoane pline de entuziasm şi curaj, care vor echilibra astfel relaţia. Aveţi tendinţa de a vă îngrijora prea mult din cauza problemelor de serviciu. Metodele dumneavoastră se referă mai mult la detalii şi de aceea aveţi nevoie de un partener care să ia hotărâri rapide şi măsuri radicale. Sunteţi însă un foarte bun partener de afaceri, datorită hărniciei, competenţei şi corectitudinii dumneavoastră.

Sunteţi îndemânatic în munca manuală şi este posibil să vă ocupaţi cu sculptura, ceasornicăria, electronica, dar şi cu grădinăritul sau cu creşterea animalelor. De obicei vă place să munciţi singur şi liniştit, dar puteţi fi un excelent secretar sau subordonat, pentru că nu vă place să aveţi o responsabilitate prea mare. Nu vă asumaţi răspunderea completă într-o problemă, ci preferaţi mai degrabă să daţi indicaţii din umbră.

S-ar putea să deveniţi sclavul muncii dumneavoastră şi să le cereţi colegilor şi subordonaţilor dumneavoastră aceleaşi eforturi. De aceea veţi fi un şef foarte aspru. Oamenii nu vă invidiază atunci când progresaţi, pentru că, în general, nu aveţi o personalitate foarte puternică. Nu inspiraţi antipatie, dar nici nu supăraţi pe ceilalţi.

Sunteţi foarte impresionat de cuvintele elocvente ce se derulează precum un şirag de perle. Aceste cuvinte sunt ca o muzică pentru dumneavoastră şi le preferaţi unei expresii de afecţiune mai puţin subtile.

Banii nativilor Fecioară

Aveţi un puternic simţ al afacerilor şi sunteţi atent la bani, fiind conştient de valoarea lor şi căutând mereu metode de a-i acumula.

În eforturile dumneavoastră de a vă spori câștigurile sunteți expus la manevre necinstite din partea unora. Insistând cu răbdare şi perseverenţă veţi obţine în final rezultatele dorite. Sunteţi generos, dar totodată echilibrat, fiind înclinat să cheltuiţi mai degrabă pentru necesităţile vieţii decât pentru plăceri sau lux.

Averea dumneavoastră nu este niciodată prea mare şi este posibil să munciţi din greu fără a fi răsplătit cum se cuvine, dar plăcerea dumneavoastră şi interesul pentru ceea ce lucrați vă fac totuşi fericit.

Casa nativilor Fecioară

Vă place să organizaţi petreceri în casa dumneavoastră, dar pentru a fi cu adevărat mulţumit, totul trebuie să fie perfect. Nu aveţi o atitudine dominatoare în familie, dar ţineţi mult să fie ordine şi toate lucrurile să fie la locul lor. Sunteţi un om foarte înţelegător atâta vreme cât trăiţi într-o atmosferă plăcută.

Lipsa de armonie poate avea un efect negativ asupra sănătăţii dumneavoastră. Nu sunteţi vanitos şi nu aveţi pretenţii absurde în casa dumneavoastră. În orice domeniu preferaţi să judecaţi şi să fiţi judecat după rezultate.

Este posibil să faceţi multe schimbări în casă şi în mediul în care trăiţi. Deseori sunteţi un bun bucătar, dar aveţi idei fixe în privinţa unei hrane şi diete corecte. Casa dumneavoastră este întotdeauna curată şi totul pare că rămâne mereu nou.

Prietenia nativilor Fecioară

Sunteţi timid şi retras, având puţini prieteni. Sunteţi foarte scrupulos în privinţa cunoştinţelor şi îi admiraţi pe cei care sunt inteligenţi şi îşi cunosc interesele. Sunteţi un bun prieten, fiind mereu gata să daţi o mână de ajutor, dar doriţi ca prietenia să fie apreciată la justa valoare. De aceea nu trebuie să se uite niciodată să vi se mulţumească pentru serviciile pe care le faceţi.

Când faceţi cunoştinţă cu diferite persoane, aveţi tendinţa să le supraestimaţi inteligenţa. Dacă cineva vi se pare plăcut, veţi trece peste toate defectele pe care le-ar putea avea. Suportaţi greu singurătatea, aveţi nevoie de oameni în jurul dumneavoastră şi simţiţi mai ales nevoia să vi se recunoască toate calităţile. De obicei vă lipseşte iniţiativa şi aveţi nevoie de impulsionare din partea prietenilor. Rămas singur, vă veţi simţi frustrat, părăsit şi neajutorat. Vă place să existe cineva care să se intereseze şi să se preocupe de dumneavoastră.

Dragostea nativilor Fecioară

Sunteţi o fiinţă destul de inhibată, iar simţul datoriei nu vă face prea potrivit pentru aventuri amoroase. De fapt, nici nu sunteţi o fire romantică. Totuşi, faptul că păreţi atât de indiferent faţă de sexul opus poate genera răbufniri emoţionale puternice.

Sunteţi dominat cu uşurinţă de fiinţa care v-a cucerit şi de aceea este important să faceţi o alegere potrivită. Este posibil să dureze mult până veţi găsi pe cineva corespunzător idealului dumneavoastră, pentru că doriţi ca totul să fie perfect.
Nu lăsaţi să se vadă că aveţi nevoie de dragoste, deoarece consideraţi că intelectul este pe primul plan. Nu vă plac manifestările afective, ca şi cum v-ar fi ruşine de sentimentele dumneavoastră şi vă simţiţi uneori chiar vinovat de ele.

Sunteţi foarte rezervat şi introvertit şi nu vă place să se amestece alţii în viaţa dumneavoastră. Dacă veţi reuşi să eliminaţi susceptibilitatea faţă de emoţiile afective şi dacă veţi deveni mai deschis, puteţi fi capabil de multă afecţiune şi iubire.

Ființa iubită trebuie, în general, să aibă un caracter asemănător cu al dumneavoastră. Uneori uitaţi că în dragoste este nevoie de înţelegere şi nu suportaţi critica. Dragostea vă poate aduce o viaţă plină şi fericită, cu condiţia să vă abandonaţi ei.

Sexualitatea nativilor Fecioară

Bărbatul Fecioară poate începe viaţa sexuală foarte târziu. Chiar şi la 50 de ani, el poate rămâne un inocent. Este timid, consideră femeia ca fiind foarte pură şi este fascinat de ea. Evită vulgaritatea şi reuşeşte rar să creeze o relaţie aşa cum şi-a dorit. Se căsătoreşte în general după 30 de ani şi vede un miracol în a fi cu o femeie. Atunci, ca o refulare, el va dori să facă dragoste cât mai des şi oriunde.

În jur de 50 de ani, el va atrage femei care au nevoie de romantism. Dacă este cucerit şi va începe o relație paralelă, va avea un şoc şi va trăi senzaţia că abia atunci descoperă lumea. În alte situaţii însă, prima escapadă amoroasă poate produce o inhibiţie sexuală.

Femeia Fecioară este capabilă să dăruiască multă fericire iubitului ei. Nici timpul, nici locul nu o împiedică să facă dragoste, iar ea găseşte întotdeauna în sexualitate ceva nou. Este foarte senzuală şi are multă imaginaţie şi fantezie în jocurile erotice, dar nu va face amor decât cu cel pe care îl iubeşte. Ea este capabilă de multă afecţiune pe care o manifestă întotdeauna exuberant.

Indiferent de vârstă, retrăieşte extazul primei iubiri. Este nefericită atunci când doarme singură, iar când nu este singură, nu pierde nicio ocazie de a face dragoste. Este credincioasă şi virtuoasă faţă de iubitul ei şi doreşte să se vadă acest lucru. Este o excelentă soţie, mamă sau amantă.

Căsătoria nativilor Fecioară

Consideraţi că pentru a fi fericit este bine să vă căsătoriţi şi o faceţi din motive practice. În căsătorie sunteţi corect şi fidel. Unora le puteţi părea rece şi lipsit de înţelegere, dar dacă vă căsătoriţi cu o persoană inteligentă şi cu aceleaşi preocupări, veţi fi fericit.

Sunteţi loial, adaptabil şi un bun partener de viaţă. Nu vă plac scandalurile şi veţi suporta chiar şi o căsătorie nepotrivită pentru a le evita. Ca amant, sunteţi atent şi înţelegător, dar ca soţ sau soţie puteţi fi lipsit de inspiraţie. Sunteţi foarte capricios pentru că vă este greu să luaţi o hotărâre în privinţa căsătoriei. De multe ori se poate petrece chiar să rămâneţi celibatar. Această tendinţă de a fi prea pretenţios vă face să pierdeţi destul de mult în viaţă. Nu vă place să vă abandonaţi şi nici nu ştiţi să dăruiţi fără reţinere.

Soţul născut în Fecioară nu este preocupat de latura pasională. De obicei, nu este prea viril şi nici nu radiază o masculinitate prea puternică şi dominatoare. El nu cere supunere, dar nici nu se supune. Nu are pasiuni arzătoare şi în cazul lui se poate spune că se joacă simulând dragostea.

De obicei, este un om tradiţionalist, convenţional, care acceptă viaţa casnică deoarece face parte din schema socială. În viaţa particulară îi place să colaboreze cu soția. Este sobru şi nu suportă să fie indulgent nici cu sine însuşi. Există şi o notă de meschinărie în caracterul lui, deşi uneori este capabil să asigure o viaţă îndestulată soţiei şi familiei sale. Nevoile materiale ale familiei sunt foarte importante pentru el şi va face tot ce este posibil ca să le satisfacă. Va uita însă că în viaţă este nevoie şi de plăceri, distracţii, chiar şi de puţin lux.
Este foarte critic şi dornic de a da sfaturi. Este morocănos şi se plânge mai ales de cheltuieli şi de sănătate.

Soţia născută în zodia Fecioară este foarte plăcută în multe direcţii. Ideea ei despre căsătorie este aceea de apropiere şi prietenie, care trebuie realizată într-un mod cât mai corect, profesional, ca o afacere. Căminul ei este foarte bine pus la punct, neexistând pentru ea lipsă sau neglijenţă, fiind permanent la datorie.

Uneori, devine prea meticuloasă în problemele financiare, iar rutina casnică o poate extenua. Este econoamă şi în cazuri extreme chiar zgârcită. Îşi îndeplineşte foarte bine datoriile, dar rareori oferă tovărăşie emoţională şi bucurie spirituală.

Uneori i se poate citi pe chip egoismul şi lipsa de căldură afectivă. Speranţa ei este un bărbat la fel de temperat ca şi ea şi în acest caz se va simţi foarte bine.

Copiii nativilor Fecioară

Sunteţi un părinte foarte bun. Veţi creşte copiii în spiritul datoriei, creându-le obiceiuri sănătoase.

Iubiţi copiii, dar sunteţi prea strict cu ei. Îi învăţaţi să fie foarte disciplinaţi, ceea ce este foarte bine pentru ei, dar nu le daţi ocazia să se distreze.

Copiii născuţi în zodia Fecioarei au tendinţa să se îngrijoreze fără motiv şi să exagereze. Le lipseşte discernământul în legătură cu ceea ce este important şi ce nu. Nu trebuie să le reprimaţi tendinţa de a pune mereu întrebări şi este bine să răspundeţi aspiraţiilor lor, dându-le o educaţie cât mai completă.

Tipul superior de Fecioară

Calităţile dumneavoastră inspiră întotdeauna admiraţie şi respect, pentru că sunteţi înclinat către conştiinciozitate, gândire analitică raţională, putere mentală şi discernământ.

Realizaţi tot ceea ce vă propuneţi pentru că munciţi fără menajamente, indiferent de cât ar dura sau cât ar fi de obositor.

Deseori, mergeţi mai departe decât ceilalţi prin răbdare şi dorinţa de a analiza detaliile. Sunteţi ingenios, realizând succesul prin muncă grea, efort şi inteligenţă. Sunteţi un membru de bază al societăţii. Deşi sunteţi critic cu greşelile altora, vă manifestaţi astfel din dorinţa de a da ajutor, pentru că ştiţi instinctiv ce este bine şi vreţi să-i ajutaţi pe ceilalţi împărtăşindu-le ceea ce ştiţi.

Tipul inferior de Fecioară

Deşi oferiţi cu sinceritate opiniile dumneavoastră critice, ele pot deveni prea ascuţite. Îi puteţi răni astfel pe ceilalţi, dar nu vă place să fiţi mustrat la rândul vostru. Câteodată glumele dumneavoastră nu sunt deloc hazlii, ci rele şi reci. Când sunteţi nervos, spuneţi cuvinte tăioase, fiind necruţător şi dur când sunteţi jignit.

Puteţi avea prejudecăţi şi vederi înguste. Minuţiozitatea şi preocuparea dumneavoastră excesivă pentru detalii, vă dau tendinţa de a despica firul în patru, până deveniţi obositor şi plictisitor la culme.

Sunteţi vanitos pentru că aveţi o moralitate ireproşabilă şi vă place să fiţi admirat pentru aceasta. În situaţii defavorabile, rafinamentul dumneavoastră se poate transforma în ipocrizie.

Sunteţi pedant şi nu suportaţi dezordinea. Preocuparea de a ordona toate lucrurile vă face uneori să nu vedeţi pădurea din cauza copacilor. Ajungând într-o poziţie înaltă, deveniţi snob, având o idee exagerată despre ceea ce aţi realizat dumneavoastră. Trebuie să încercaţi să evitaţi cât mai mult autocompătimirea.


Citiți și:

Jocul zodiacal

Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale

 

yogaesoteric
17 septembrie 2014

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More