ARTA BINECUVÂNTĂRII

– sinteză realizată pe baza conferinţelor despre Arta Binecuvântării susţinute

de profesor yoga Gregorian Bivolaru –

 

Lumea există, dintr-un anumit punct de vedere, pentru a ne trezi credinţa în Dumnezeu. Arta Binecuvântării este primul pas esenţial pe care fiinţa umană îl poate face către Dumnezeu. Dacă la început Arta Binecuvântării ne trezeşte credinţa în Dumnezeu, prin practica perseverentă a acestei extraordinare metode spirituale ne putem „topi” în Dumnezeu, fuzionând plenar cu El. Această îniţiere este unică la nivel planetar şi, considerăm noi, este o revelaţie extraordinară pentru întreaga umanitate.
 
La început, este suficient să credem că există Dumnezeu, sau măcar să avem deschiderea lăuntrică pentru a practica Arta Binecuvântării. Atât este suficient pentru ca acest „grăunte” de la care pornim să reveleze, prin Arta Binecuvântării, atunci când va încolţi, o splendoare copleşitoare. Atunci când vom ajunge să fuzionăm extatic cu Dumnezeu, vom înţelege că EL este Totul, El este singurul care există cu adevărat. În stare de extaz spiritual, samadhi, nu vom mai vedea nimic decât pe Dumnezeu, vom uita şi de noi înşine, pentru că Dumnezeu e totul. Arta Binecuvântării ne face să înţelegem că momentele de Graţie Divină sau inspiraţie nu sunt întâmplătoare. Ele sunt expresia necesităţii şi pot fi declanşate exact când dorim ca o consecinţă a Artei Binecuvântării.
 
Energia Binecuvântării provine din Energia Divină Supremă, şi asupra noastră se revarsă atunci Graţia Supremă, provenind din Spiritul Divin Suprem care există dincolo de cele trei lumi (fizică, astrală, cauzală). Revelaţiile fundamentale realizate de Sri Yuktesvar şi dezvăluite lui Yogananda – prezentate în “Autobiografia unui yoghin” despre Dumnezeire, lumea de dincolo, lumea fizică, astrală, cauzală, sunt fundamentale pentru a înţelege Legile Divine aflate la baza Artei Binecuvântării.
 
Parcurgeţi materialele următoare pentru a înţelege ce este Arta Binecuvântării, cum se practică ea şi ce efecte apar atât în fiinţa care realizează binecuvântarea, cât şi pentru cea care este binecuvântată:

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More