Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Leu

Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare ființă consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât din oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului, Medicina astrelor

Semnul zodiacal al constelației Leu (23 iulie – 22 august)

Guvernat de sfera subtilă de forță a Soarelui 

Sarea biochimică : MAG.PHOS. (fosfatul de magneziu)

În această perioadă, Soarele a intrat în semnul zodiacal al constelației Leu, cel de-al cincilea semn zodiacal. Din punct de vedere fiziologic, acesta are drept corespondență în trupul uman inima, iar Soarele este guvernatorul acestui semn zodiacal. Putem observa analogia perfectă dintre inimă și Soare: Soarele este într-adevăr inima sistemului solar, pentru că întreaga viață depinde de el, iar fără inimă trupul uman ar fi lipsit de viaţă. Când inima nu mai funcţionează sau încetează să mai bată, cu alte cuvinte când viața încetează să mai pulseze prin ea, trupul este mort. De aceea nu este surprinzător faptul că sarea biochimică a acestui semn zodiacal e legată de acțiune sau mișcare.

Fosfatul de magneziu este sarea tisulară alocată semnului zodiacal al constelației Leu și acționează asupra nervilor motorii. Prin nervii senzoriali simțim durere sau senzație, iar răspunsul la senzația primită prin acești nervi are drept consecință mișcarea sau acțiunea.

Clorura de potasiu, sarea alocată semnului zodiacal al constelației Gemenilor, este sarea tisulară ce țese materialul de bază din care sunt alcătuite toate fibrele și toți nervii. Dar este necesar să existe tipuri diferite de fibre, potrivite fiecărui tip de funcţie ce va fi îndeplinită. Deci, Chimistul Suprem a adăugat fosfatul de potasiu, sarea alocată semnului zodiacal al constelației Berbec, acelor fibre care au fost în contact cu spiritul, energia subtilă a vieţii. Să nu uităm că fosfatul de potasiu ajută la formarea substanței cenușii a creierului și a nervilor și că, în lipsa acesteia, nu am putea raționa. Să nu uităm că există inteligenţă în fiecare celulă a trupului nostru care, în final, se conectează la inteligența directoare a creierului, simbolizată prin semnul zodiacal al constelației Berbec.

Sunt necesari și alți nervi, capabili să răspundă impulsurilor senzoriale, producând astfel mișcare, prin urmare fosfatul de magneziu s-a combinat cu anumite fibre pentru a alcătui nervii motori. Cum rădăcina sanscrită a cuvântului magnezium este „mag”, care înseamnă „a iubi”, începem să vedem cum toate simbolurile dumnezeiești sunt ascunse peste tot în noi și chiar şi în cuvintele pe care le folosim în fiecare zi.

Relația ce se dezvăluie între constelația Berbec și constelația Leu când aceste semne zodiacale sunt alocate funcțiilor trupului este aceea a energiei direcționată sau ghidată de înțelepciune. Energia (constelația Leu) se mișcă în sus și în jos și în jurul trupului, îndeplinindu-și funcția cu inteligență (constelația Berbec), în timp ce servitorii exteriori ai trupului (de exemplu, mâinile) desfășoară o acțiune constructivă. Antiteza acestui fapt este energia prost direcționată, utilizată distructiv.

Nativii din semnul zodiacal al constelației Leu au un suflet bun, sunt iubitori și generoși și de obicei le face plăcere să-şi exprime dragostea, deoarece firea lor emoțională este profundă şi afectuoasă. Dacă nu este controlată, firea lor emoțională îi poate distruge. Interpretarea favorabilă şi științifică a constelației Leu este mișcarea, nu emoția. Variatele emoții pe care ființele umane le manifestă din fragedă copilărie până la maturitate, atunci când nu sunt controlate și armonioase, pot eventual să distrugă sistemul endocrin şi să deprime sistemul nervos.

De aceea, copiii născuți sub semnul zodiacal al constelației Leu vor fi învățaţi să fie temperați în tot ceea ce fac, să evite mâncarea excesivă şi să mănânce multe vegetale și fructe care au proprietăți calmante, deoarece nativii din semnul zodiacal al constelației Leu sunt predispuşi la febră. Ei au nevoie uneori de lecții stricte în ceea ce privește valoarea și folosirea corectă a banilor, deoarece au o fire generoasă și nepăsătoare în această privință.

Fosfatul de magneziu este o sare importantă ce acționează împotriva durerii și e indicată în toate cazurile de crampe şi spasme, sau acolo unde este necesară aplicarea compreselor calde: durerile de cap, nevralgiile, durerile de urechi, zvâcnirile spasmodice ale ochilor sau membrelor, dismenoree şi crize de inimă. Pentru a îndepărta durerea sau atacurile cardiace, fosfatul de potasiu va fi dizolvat în apă și sorbit frecvent. Compresele fierbinți vor fi aplicate pentru relaxare, deoarece majoritatea tulburărilor apărute sub acest semn zodiacal sunt datorate suprasolicitării nervoase și încordării. Fosfatul de magneziu ajută la relaxare.

Remediile cele mai bune pentru persoanele născute sub semnul zodiacal al constelației Leu sunt dragostea, pacea şi armonia. Au nevoie de multă apă, somn, respirație profundă și divertisment. Firile lor generoase și concepţiile lor generale nu se potrivesc cu ocupațiile mărunte și detaliate. Sunt capabili să ocupe poziții înalte care cer încredere și responsabilitate.

Când vorbim despre fosfatul de magneziu şi relaţia acestuia cu mişcarea, va fi necesar să luăm în considerare fierul sau fosfatul de fier. Numele acestuia provine din limba latină de la cuvântul „ferre” care înseamnă „a purta”, „a duce” sau „a căra”. Fierul (Ferrum) transportă oxigenul prin tot trupul, și astfel furnizează energia necesară mișcării (fosfatul de magneziu). Thomas Vaughan îl citează pe Pitagora: „Afinitatea între fier şi magneziu este considerabilă.”

Fosfatul de magneziu și fosfatul de fier au nevoie unul de altul, și de aceea aceşti fosfați funcționează bine împreună, exact ca și fosfatul de magneziu și fosfatul de potasiu. De fapt, aceste trei săruri luate prin rotație vor acoperi toate cazurile de boală şi extenuare datorate muncii excesive, cazurile de anemie, crampe, nevralgii, spasme și insomnii.

Atunci când luăm regulat aceste trei săruri, fosfatul de potasiu se ia înainte de fiecare masă, fosfatul de fier după fiecare masă, iar fosfatul de magneziu – dimineața, după-amiaza și seara.

Citiți și:
Zodia Leu
Călătorie în constelaţia zodiacală a Leului

 

yogaesoteric
31 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More