Dacă vaccinarea este gratuită, de ce s-a cerut să se plătească pentru semnătura electronică?

În spatele patriotismului și a grijii pentru sănătatea poporului se ascund și afaceri uriașe. Poate că din această criză unii vor ieși cu cătușe, însă alții, cu siguranță, cu conturi nesperat de mari. Așa a fost și în pandemie, începând de la teste, măști, echipamente medicale, celebrele izolete, carantinarea în hoteluri și multe altele. Acum a venit rândul altei afaceri, vaccinul.

Nu spunem că acest virus nu există. Presa are, însă, datoria sfântă de a pune întrebări. Cetățeanul nu are acces la autorități atât de simplu precum au jurnaliștii, de aceea toate nedumeririle, temerile și întrebările lui ar fi bine să ajungă acolo unde există răspunsuri prin intermediul presei.

Pe marginea campaniei de vaccinare, jurnalistul Ion Cristoiu a formulat o serie de nedumeriri şi de întrebări la care oamenii merită un răspuns:

  1. Consimțământul informat reprezintă acordul în cunoștință de cauză al pacientului în legătură cu intervențiile medicale ce pot avea consecințe imprevizibile. În cazul acestui vaccin, în afară de faptul că este autorizat provizoriu de Agenția Europeană a Medicamentului, nu se spune aproape nimic concret despre reacțiile adverse care pot să apară.
  2. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid-19, a declarat că pentru informarea populației s-au tipărit un milion de afișe. Nu a spus nimic despre procedura de tipărire: dacă a fost licitație, cine a câștigat-o, cât au costat și care este impactul preconizat.
  3. Nimeni nu explică de ce se face acest vaccin dacă vom continua să trăim sub aceleași restricții: mască, distanțare etc. Deci, pe bună dreptate, lumea se întreabă: De ce să fac vaccinul dacă și după aceea mă pot infecta?
  4. Înscrierea pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, dezvoltat de STS, cere semnătură electronică. „Vaccinarea pentru coronavirus este gratuită, dar cei care vor să se programeze o pot face doar prin intermediul spitalelor unde lucrează sau a instituțiilor medicale de care aparțin și care au nevoie să achite sume de ordinul sutelor de lei pentru o semnătură digitală furnizată cu ajutorul câtorva firme favorite, indicate pe platforma Guvernului”, scrie ziarul Libertatea.
  5. Ce este necesar să știe femeile însărcinate despre acest vaccin?
  6. În cazul în care apar reacții adverse grave, presa și alți promotori ai vaccinului pot fi trași la răspundere și acuzați de complicitate?

Citiţi și:
A pune semnul egal între vaccinare și imunizare este un colosal fake news
Dovada că presa din România este plătită de mafia farmaceutică pentru propaganda pro-vaccin
Europarlamentarul Terheș spune: Uniunea Europeană recunoaște că vaccinurile nu produc imunitate

 

yogaesoteric
20 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More