From a hero to a zero: Conturi off-shore și controlul presei. Biografia care dezvăluie afacerile secrete ale lui Zelenski

Ceva nu miroase a bine. Asupra lui Zelenski au început să cadă năpastele, una câte una. Raportul Amnesty International, cârcotelile despre pozarea în Vogue și articolul de mai jos, scris de Die Welt, sunt doar câteva dintre ele. Pare că i se pregătește debarcarea, și nu una tocmai plăcută. De la Erou la Zerou e doar un pas atunci când ești doar o simplă marionetă. Aviz și altora.

Detalii și dezvăluiri explozive de care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenki, nu are deloc nevoie în acest moment. O biografie din interior, realizată de doi jurnaliști, prezintă o imagine fără menajamente a conturilor offshore, a „Wagnergate” și a războiului în care Ucraina se afla deja înainte de invazia rusă.

Oligarhii sunt istorie”, scria Zelenski pe Twitter la 2 iulie 2021, după ce a introdus sistemul său de evidență a oligarhilor. Cei care figurează în acest program este necesar să își declare veniturile, la fel ca funcționarii guvernamentali. Oligarhilor înregistrați nu li se permite să finanțeze partide politice sau să participe la privatizări majore ale proprietății de stat.

Filmul despre Pandora Papers s-a urmărit să fie oprit

Pe 3 octombrie 2021, filmul „Offshore 95” urma să aibă premiera la Kiev. Documentarul se bazează pe explozivul Pandora Papers. Unsprezece milioane de documente scurse de la furnizorii de servicii financiare oferă dezvăluiri despre conturile offshore a sute de oficiali guvernamentali din întreaga lume. Volodimir Zelenski joacă un rol important în cei 2,9 terabytes de informații confidențiale.

Dar premiera este anulată în ultima clipă. Teatrul era în curs de renovare, iar iluminatul nu funcționa, potrivit unui mesaj trimis jurnaliștilor invitați. Se spune că serviciile secrete ucrainene ar fi avut un rol în această acțiune. Cu toate acestea, anularea premierei a dus la un mare scandal în câteva ore. Scandalul a fost atât de mare încât filmul a fost difuzat în aceeași zi.

A făcut Zelenski evaziune fiscală?”

Faptul că Zelenski are conturi offshore nu este o noutate în acest moment. În 2019, s-a dezvăluit deja că Zelenski a fost activ în Cipru. Cercetările efectuate de Slidstvo.info au dezvăluit că actorul de comedie de atunci, împreună cu frații Schefir și un alt angajat al Studio Kwartal 95, dețin, de asemenea, companii în Insulele Virgine Britanice și în Belize. În centrul acestei structuri corporative complicate se află Maltex Multicapital Corp., o companie necunoscută până acum, înregistrată în Insulele Virgine.

Aceasta din urmă ar fi primit un total de 40 de milioane de dolari din 2012 încoace de la companiile deținute de Ihor Kolomojskyj. De asemenea, compania pare să dețină apartamente în centrul Londrei în valoare de 7,5 milioane de dolari. Cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, Zelenski a transferat acțiunile sale de la Maltex Multicapital Corp. către Serhij Schefir. Scopul acestor ramificații este neclar.

A făcut Zelenski evaziune fiscală? Sau Studio Kwartal 95 a fost implicat în spălarea de bani criminali pentru banca privată a lui Kolomojskyj?”, se întreabă jurnaliștii de investiții Steven Derix și Marina Shelkunova în cartea lor Zelenski. Adevărata biografie, care a fost publicată în luna august. Pasajele de mai jos sunt extrase din această biografie din interior.

Steven Derix și Marina Shelkonova scriu povestea impresionantă a vieții lui Volodimir Zelenski, un actor care a jucat rolul de președinte și apoi a devenit, cu reticență, președinte în timpul războiului.

Wagnergate”

Cartea tratează, de asemenea, „Wagnergate”. În iulie 2020, treizeci și trei de mercenari – treizeci și doi ruși și un bielorus – au fost arestați într-un oraș-stațiune din apropierea capitalei bieloruse Minsk. Se pare că a fost o operațiune de prindere și arestare a zeci de membri ai grupului de mercenari ruși Wagner care luptau în Donbass. S-a sperat că declarațiile bărbaților ar putea dezvălui unele elemente despre rolul Rusiei în conflict. Și că unii dintre ei ar putea avea mai multe de spus despre doborârea MH17.

Serviciile secrete înființaseră companii fictive pentru a recruta persoane din Wagner pentru un loc de muncă ca «gărzi» bine plătite în Venezuela. Planul era ca mercenarii să călătorească pe uscat din Rusia până la Minsk și de acolo să ia un zbor spre Istanbul, de unde ar fi urmat să-și continue drumul spre Venezuela. În spațiul aerian ucrainean, avionul Turkish Airlines ar fi fost apoi forțat să aterizeze la Kiev, unde mercenarii urmau să fie arestați. Planul a fost atât de nesăbuit încât era inevitabil să meargă prost. Totuși, cauza imediată a eșecului a fost chiar președintele Zelenski. Cu o zi înainte ca mercenarii să părăsească Minskul, președintele ucrainean a decis să amâne operațiunea. Consecința: treizeci și trei de mercenari wagnerieni își așteptau zborul într-un parc de vacanță, unde au fost demascați datorită «comportamentului lor atipic pentru niște turiști ruși». Martorii au raportat poliției bieloruse că acolo se aflau bărbați bine antrenați, în uniforme militare, care nu consumau nici măcar o picătură de alcool și rămâneau în camerele lor chiar și în timpul serii de discotecă. Iată cum s-a ajuns la arestarea din iulie 2020.”

Citiți și:
Volodimir Zelenski, „zeul” luptei împotriva corupției și oligarhiei de la Kiev, a fost părtaș la afaceri ale unor firme cu active și conturi offshore
VIDEO – Consilierul lui Zelenski în 2019: „Cel mai fain ar fi un război la scară largă cu Rusia”
Este Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, o marionetă a Occidentului sau un om al poporului?

 

yogaesoteric
6 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More