Infractori climatici

Dacă o persoană obișnuită se apropie de o operă de artă neprețuită dintr-o galerie și se lipește de sticla acesteia sau aruncă mâncare peste ea, este arestată și amendată – dar dacă vandalizezi arta în numele „climei”, ajungi să apari pe primele pagini ale publicațiilor de specialitate din lume și să te bucuri de recunoștința baronilor energiilor regenerabile și a directorilor executivi miliardari, care vor face o avere din aceste fapte copilărești.

Oh, și s-ar putea să primești o palmă, dacă polițiștii reușesc să se abțină de la a supraveghea gândirea greșită pe rețelele de comunicare virtuală.

Când spunem că se desfășoară un „Război cultural”, conservatorii nu și-au dat seama că adevărate comori fizice ale culturii occidentale se vor găsi aruncate în frenezia unui activism juvenil greșit incitat de lectori comuniști încă supărați că ideologia lor preferată a ucis mai mulți oameni în secolul trecut decât Hitler.

Este dificil, vedeți, să fii un luptător social virtuos atunci când eroii colectivismului sunt toți psihopați, ucigași în masă. Îmi imaginez că este, de asemenea, dificil să reaprinzi o revoluție marxistă atunci când „clasa muncitoare” educată la universitate folosește o subclasă de șoferi UberEats pentru a-și comanda cafeaua cu lapte de soia, plătită cu cardul de credit al mamei. Ei nu sunt chiar „muncitori”, așa că au fost reimaginați ca victime teribil de oprimate. Nu mai rămăsese nimic altceva în Cutia Pandorei de idei proaste.

Just Stop Oil – militanții care vizează galeriile de artă – este un grup de activiști din Marea Britanie, fondat în februarie 2022 și finanțat în mare parte de Fondul de Urgență pentru Climă (CEF), cu sediul în America. Este o mare ironie faptul că fondatorul CEF este citat într-un articol al Forumului Economic Mondial în care se discută presiunile „anxietății climatice” – un fenomen cauzat aproape în întregime de organizațiile care le spun copiilor că lumea se va sfârși.

Grupuri precum Just Stop Oil și Extinction Rebellion (și majoritatea politicienilor noștri?) împărtășesc o retorică apocaliptică asemănătoare unui cult, citând diverși „oameni de știință în domeniul climei” care insistă asupra faptului că, dacă nu suntem de acord cu cererile lor, lumea se va sfârși sau va trece printr-un moment ireversibil de distrugere, în trei sau patru ani. Recrutarea tinerilor impresionabili în ceea ce echivalează cu un cult al morții era o problemă pentru serviciile de protecție a copilului, însă acum constituie piatra de temelie a educației obișnuite.

Există mii de astfel de grupuri climatice, care se nasc și mor continuu, schimbându-și carapacele și amestecându-și finanțele – în parte pentru a ascunde realitatea că afirmațiile lor nu se adeveresc niciodată, dar și pentru că astfel este mai dificil de văzut cine se află în spatele lor și câți bani fac din cererile lor de tipul „dați-ne bani sau veți muri cu toții”.

Grupul Christian Climate Action ne dă asigurări: campania Just Stop Oil este necesară. În mod ciudat, site-ul lor web este marcat cu logo-ul Extinction Rebellion (Rebeliunea Extincției), încununat de o cruce – așa cum Roma este plină de Obeliscuri egiptene cu același gest.

În urma adunării noastre din ianuarie de la Birmingham și a unei întâlniri recente cu Roger Hallam, un număr tot mai mare de oameni din CCA se simt atrași să semneze pentru Just Stop Oil. Nevoia de nesupunere civilă este mai mare ca niciodată, pe măsură ce lumea se îndreaptă tot mai mult spre un dezastru climatic. Unii s-au înscris deja pentru a lua parte la acțiunea propriu-zisă, alții acționează în calitate de administratori / back office, dar, indiferent de modul în care alegeți să vă implicați, vă rugăm să vă gândiți cu atenție dacă vă puteți oferi timpul și energia pentru această campanie importantă.”

Roger Hallam este co-fondatorul notoriu al Extinction Rebellion.

Just Stop Oil va avea nevoie de mulți bani”, continuă site-ul. „Ei cer oamenilor să doneze cât de mult pot.”

Vorbim despre o religie și, la fel ca toate religiile, folosește manipularea emoțională ca mijloc de a convinge oamenii să își doneze banii colectivului. Având în vedere că Just Stop Oil încurajează oamenii să comită infracțiuni în numele „activismului” – fie că este vorba de lipirea mâinilor pe lucrări de artă, de blocarea traficului sau de intervenția în viețile oamenilor obișnuiți – ne întrebăm de ce li se permite să păstreze acei bani dacă sunt folosiți, în totalitate sau parțial, pentru activități criminale.

În timp ce multe mii de oameni obișnuiți sunt probabil jefuiți de banii lor pe baza unor promisiuni de „salvare a planetei”, există o mulțime de donatori de elită și filantropi cu portofolii de acțiuni de culoare verde care susțin aceste campanii perturbatoare și se asigură că subiectul „climatului” continuă să ajungă în topul discuțiilor publice.

Cei care vor beneficia de pe urma vânzării de tehnologie pentru energiile regenerabile, oamenii de afaceri ale căror interese financiare constau în creșterea prețurilor mineralelor utilizate în producția acestora, directorii executivi care vând idei de altfel inutile pentru combaterea schimbărilor climatice (cum ar fi creditele de carbon și amprentele de carbon) și interesele bancare care nu ar dori nimic mai mult decât să creeze un sistem de pedepse sociale pentru „salvarea planetei” (și să controleze în liniște comportamentul clienților lor) – cu toții umplu buzunarele acestor grupuri climatice de derbedei.

Este timpul să privim dincolo de abuzul asupra copiilor noștri (cărora li se spune că vor muri dacă nu aruncă supă peste un Van Gogh) și să scoatem la iveală conspiratorii din spatele cortinei – partea bogată a orașului care se folosește de copiii soldați pentru a manipula civilizația occidentală pe o cale autodistructivă ce folosește empatia colectivă împotriva noastră.

În timp ce copiii cred că salvează planeta, companiile care îi finanțează distrug planeta. Tehnologia energiilor regenerabile conduce la cel mai mare boom minier din istoria omenirii și, în același timp, privează civilizația de energie fiabilă și accesibilă. Cu cât devenim mai săraci, cu atât mai puternici și mai bogați devin acești directori executivi.

Ei nu salvează planeta, ci o cumpără cu o pictură în ulei stropită cu supă la un moment dat.

Să ne prefacem că suntem de acord cu cererile organizației Just Stop Oil. Cei mai mulți dintre acești copii sunt vegani cărora le place să mănânce multe alimente cultivate în diferite părți ale lumii. Cum își imaginează ei că vor arăta avocadourile lor după șase luni petrecute pe un vas cu vele? Ei nu sunt pregătiți pentru o lume fără petrol și pun pariu că stăpânii lor nu au nicio intenție de a crea una.

Autor: Alexandra Marshall

Citiți și:
Cofondatorul Greenpeace nu crede în urgența climatică: Numărul urșilor polari a crescut de cinci ori / Energiile verzi sunt paraziții economiei
COP26 – Elita globalistă pentru schimbări climatice
I want you to panic! Despre cultul politic extrem al apocalipsei climatice şi idolul util Greta Thunberg (I)

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More