Instincte autoritare. Președintele Mexicului spune că lockdown-urile sunt ‘dictatură’

 

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a descris lockdown-urile împotriva covid-19 drept „dictatură”.

Aceste măsuri de blocare sunt „la modă în rândul autorităților care vor să arate că sunt dictatori”, a spus președintele mexican, citat de Associated Press.

El consideră că susținătorii acestor măsuri au „instincte autoritare” și nu respectă libertatea poporului. „Mulți dintre ei vor să-și arate instinctele autoritare. Aspectul fundamental este să garantăm libertatea”, a continuat Obrador.

López Obrador a rezistat cu tărie eforturilor de a introduce lockdown-uri în Mexic, în ciuda popularității acestor măsuri din alte țări din America Latină.

În timpul conferinței de presă, López Obrador s-a pronunțat și împotriva obligativității purtării măștii, exprimându-și convingerea că purtarea ei ar fi normal să fie voluntară.

„Toată lumea este liberă”, a adăugat López Obrador. „Cine dorește să poarte o mască facială ca să se simtă în siguranță, o poate face.”

Guvernul federal mexican condus de López Obrador a adoptat o atitudine sceptică atât față de utilizarea în masă a măștilor, cât și de testarea în masă a populației pentru covid-19, notează AP.

Citiţi şi:

În România, de frica unei viroze s-a instaurat o dictatură a absurdului, care ne-a furat toate drepturile și libertățile și ne-a afectat grav economia

Proștii adoră statul totalitar și arestul la domiciliu. Vegetarea mondială

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More