O publicație rusă scrie că rachetele hipersonice Kinjal „pot mătura” baza de la Deveselu, „în caz de necesitate militară”

Publicația rusă Rossiyskaya Gazeta afirmă că racheta hipersonică „Kinjal” poate lovi baza americană de la Deveselu înainte ca instalațiile militare de acolo să reacționeze.

Articolul, intitulat Cum este folosită racheta hipersonică Kinjal în timpul Operațiunii Militare Speciale, găzduiește și o declarație a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, scrie ziare.com.

Acesta afirmă că racheta respectivă „a fost folosită de trei ori în timpul operațiunii militare speciale (după cum denumesc rușii războiul din Ucraina – n.r.). Și de trei ori și-a arătat caracteristicile excepționale. Caracteristici pe care nicio altă rachetă din lume nu le are”.

Cea mai puternică lovitură ar fi fost la prima sa utilizare, asupra unui mare depozit subteran de rachete și muniție de aviație al trupelor ucrainene din satul Delyatyn, regiunea Ivano-Frankivsk.

Acolo au fost depozitate focoasele nucleare ale rachetelor strategice și tactice ale Forțelor Armate ale URSS. La începutul anilor 1990, armele nucleare au fost duse în Rusia.

Rachetele Kinjal sunt concepute pentru a distruge posturi de comandă bine apărate, arsenale subterane și chiar portavioane. Cu o capacitate de a atinge ținta pe o rază de 500 km, ele se abat de la punctul desemnat cu mai puțin de un metru.

Racheta hipersonică Kinjal („Pumnal” în limba rusă) poate depăși în deplasare viteza sunetului de 10-12 ori. Lovirea unei ținte în mișcare nu este o problemă.

Ziariștii ruși adaugă că „din 2016, România a desfășurat pe teritoriul său sistemul staționar de apărare antirachetă Aegis Ashore cu interceptoare de rachete americane RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). În total, din 2015, la baza militară Deveselu au fost dislocate 3 baterii a 8 rachete SM-3 Block IB. Ele, după cum asigură americanii, sunt proiectate pentru a intercepta rachete balistice intercontinentale și focoase la altitudini atmosferice și la distanțe mari. Totuși, testele cu «Pumnalul» hipersonic au arătat foarte clar că sistemul de apărare antirachetă NATO Aegis Ashore, în caz de necesitate militară, va fi măturat de rachetele noastre hipersonice cu focoase convenționale înainte de a putea fi pus în alertă”.

Citiți și:
Opinie: Luarea la țintă a navei Moskva de către SUA este un „Pearl Harbor” al Rusiei
Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii
Opinie: Milioane de americani vor fi evacuați din casele lor pe măsură ce colapsul economic va deveni tot mai accentuat

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More