Semn că trăim într-o societate cu mari probleme psihice. Motivul pentru care unii oameni vor să poarte mască chiar şi după ce s-au imunizat. Ei spun: „Este ca o mantie de invizibilitate”

Multe persoane, în special femei, preferă să nu renunțe la masca care le apără nu doar de virus, dar și de necunoscuții insistenți, nepoliticoși sau agresivi, sau chiar de atacurile rasiste, scrie The Guardian.

Francesca, o femeie de 46 de ani din New York, s-a vaccinat deja de trei săptămâni, dar nu intenționează să renunțe la mască nici măcar când se află în spațiu deschis.

Este ca o mantie care mă face invizibilă”, spune ea. „Poate pentru că sunt o new-yorkeză sau poate pentru că simt mereu că este necesar să expun cea mai bună variantă a mea, dar a fost o mare eliberare să mă simt anonimă”, explică Francesca. „Este ca și cum aș avea un câmp de forță în jurul meu care spune: «Nu mă vezi».

Francesca nu este singura în această situație. La mai bine de un an de la debutul pandemiei, unii oameni, în special femei, ezită să renunțe la măștile care au ajuns să simbolizeze noua realitate. Purtarea măștii s-a transformat într-una dintre cele mai dezbătute și divizive chestiuni ale pandemiei. La început, experții occidentali nu recomandau persoanelor sănătoase să o poarte, dar ulterior și-au schimbat poziția, așa că masca a început să fie purtată inclusiv în spațiu deschis.

Din Europa până în SUA, nu puțini au fost însă cei care s-au opus acestei practici. Acum, odată cu scăderea numărului de cazuri, mai multe țări au început sau se pregătesc să renunțe la purtarea măștii în exterior. Unii oameni au declarat însă pentru The Guardian că preferă să o poarte în continuare.

Citiți și:
Idiot mascat își face rău singur
Medic pneumolog anti-mască, chemat în fața Consiliului Ordinului Medicilor

 

yogaesoteric
22 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More